53 interessante feiten over Maine | Waar staat Maine om bekend? (2023)

Met de bijnaam 'Vakantieland' is Maine een populaire bestemming voor gezinnen en iedereen die van het buitenleven houdt. Waar gaat het over Maine dat bijna 25 miljoen bezoekers per jaar trekt?

Hier zijn enkele interessante en leukefeiten over Mainedat zal je misschien verbazen. Of je nu op zoek bent naar Maine-feiten voor kinderen of gewoon wilt weten waar Maine bekend om staat, we hopen dat deze Maine-feiten en trivia je nieuwsgierig maken naar onze Pine Tree State.

12 leuke weetjes over Maine

 1. Maine staat bekend om zijn kreeft.
 2. Maine heeft een kustlijn van 3.478 mijl.
 3. Maine heeft meer dan 4.000 eilanden voor de kust.
 4. Maine heeft meer dan 32.000 mijl aan rivieren en beken.
 5. Maine heeft meer dan 6.000 meren en vijvers.
 6. Maine heeft meer dan 1,3 miljoen mensen die het thuis noemen.
 7. Maine heeft zijn eigen woestijn.
 8. Maine is de enige staat in de VS met één lettergreep.
 9. Maine is de enige staat in de VS die maar aan één andere staat grenst.
 10. Maine produceert 90% van de Amerikaanse tandenstokers.
 11. Maine is bijna net zo groot als de andere vijf staten van New England samen.
 12. Maine bevat meer dan 500.000 hectare staats- en nationale parken.
53 interessante feiten over Maine | Waar staat Maine om bekend? (1)

Maine is het meest bekend om zijnkreeft.

Als je je afvraagt ​​waar Maine bekend om staat, het is kreeft! Of je het nu gestoomd, gebakken of in een broodje lekker vindt, Maine-kreeft is iets dat iedereen minstens één keer zou moeten proeven. Je kunt het in andere staten eten, maar voor de meest verse, zoetste, meest sappige smaak is het eten van kreeft in Maine de ultieme verwennerij.

De kreeftenopbrengst van Maine is 40 miljoen pond per jaar, bijna 90 procent van de kreeftenvoorraad van het land.

Met ongeveer 4.500 actieve kreeftenvissers is de kreeftvisserij een belangrijk onderdeel van de economie van de staat Maine. Er is nauwelijks een restaurant in Maine dat de sappige schaaldieren niet op het menu heeft staan. Denk aan lazy man's lobster, lobster mac and cheese en lobster bennies om er maar een paar te noemen. En Maine-kreeft is gezond voor u!

Maine heeft een kustlijn van 3.478 mijl.

Dat is de op drie na grootste kustlijn van het land, inclusief inhammen en eilanden. Alleen Florida en Louisiana hebben meer kilometers kustlijn op het vasteland van de Verenigde Staten. Alaska heeft de meeste kustlijn van alle staten op 33.904 mijl.

Afgezien van de inhammen en eilanden, heeft Maine 228 mijl van de algemene kustlijn, de negende meest in het land. Ter vergelijking: de hoogste staat is Alaska met 6.640 mijl aan algemene kustlijn.

Maine heeft meer dan 4.600 eilanden voor de kust.

Slechts ongeveer 1.200 kusteilanden van Maine hebben een hectare of meer, en 600 beslaan 95% van het eilandareaal. Van deze eilanden zijn er slechts 15 die het hele jaar door bewoond worden.

Een van de feiten over Maine die maar weinig mensen weten, is dat Vinalhaven verreweg het dichtstbevolkt is, met 1.269 inwoners in de volkstelling van 2020. Het is ongeveer 12 mijl uit de kust in de buurt van Rockland in Penobscot Bay.

53 interessante feiten over Maine | Waar staat Maine om bekend? (2)

De kustlijn van Maine heeft zoveel diepe havens dat het een ankerplaats zou kunnen zijn voor alle marinevloten ter wereld.

Dit verklaart ongetwijfeld waarom Maine zoveel havens heeft waar je tegenwoordig van kunt genieten door een boottocht langs de kustlijn te maken, vuurtorens te bekijken en eilanden te bezoeken.

De eerste zeeslag van de Revolutionaire Oorlog vond plaats in 1775 bij Machias Maine.

De mensen van Machias hadden bericht gekregen van de slag om Lexington en Concord. Toen de Britten arriveerden om hout te kopen om kazernes te bouwen om Boston te bezetten, werden ze geweigerd en namen ze het nieuws niet goed op.

Het Britse schip HMS Margaretta trok de haven uit toen enkele lokale bewoners gewapend met zelfgemaakte wapens en hooivorken naar buiten zeilden om hen aan te vallen. De Amerikanen namen het schip in beslag en doodden de commandant.

Maine heeft meer dan 32.000 mijl aan rivieren en beken.

Maine heeft een van de grootste riviersystemen van het land. De St. John River is de langste rivier in Maine. Het reist 418 mijl door Maine, New Brunswick en Quebec. Op verschillende punten op zijn reis vormt het de grens tussen de Verenigde Staten en Canada.

De machtige Kennebec-rivier staat bekend om zijn verbazingwekkende wildwaterstroomversnellingen en mooie uitzichten. Als tubing meer jouw ding is, dan is de Saco River de rivier waar je van kunt genieten.

Maine heeft meer dan 6.000 meren en vijvers.

Een van de vele interessante feiten over Maine is dat het grootste Maine-meer het Moosehead-meer is, dat meer dan 75.000 hectare groot is. Aan de andere kant van het spectrum heeft Staples Pond slechts 56 hectare, waarmee het de kleinste is.

Welke zoetwateractiviteiten u ook leuk vindt, de staat heeft een watermassa die dit kan vergemakkelijken. Maine heeft ook zijn aandeel in meermonsters voor degenen die van een goed mysterie houden.

Maine heeft veel spookachtige herbergen en vuurtorens.

Als jij het type reiziger bent dat van een goed spookverhaal houdt, heeft Maine er genoegherbergen en vuurtorens die opscheppen over geestenuit het verleden die nog steeds in het heden blijven hangen. Sommigen zijn vriendelijk, terwijl anderen onrustig zijn. Als je geniet van het gevoel van het haar dat rechtop in je nek staat, dan is Maine de plek voor huiveringwekkende ervaringen.

De Vikingen zouden Maine 1000 jaar geleden hebben ontdekt.

Een van de opwindende Maine-feiten voor kinderen is dat Leif Erikson (een Noorse ontdekkingsreiziger die bekend staat als Leif the Lucky) Maine misschien heeft ontdekt. Bezoek het Maine State Museum in Augusta om een ​​stuiver uit de regeringsperiode van Olaf de Vreedzame (1065-1093) te zien.

De munt is even oud als een eerdere ontdekking, de Gressli-schat, ontdekt in Noorwegen. Het echte mysterie is niet of de munt authentiek is. Integendeel, hoe de munt in Maine terechtkwam, is nooit voldoende uitgelegd.

De hoofdstad van de staat Maine is Augusta.

Met een bevolking van 18.899 in de volkstelling van 2020 is Augusta de op twee na kleinste hoofdstad van het land. Het is de meest oostelijke hoofdstad en ook de negende stad van Maine. Bovendien is de staat de thuisbasis van Fort Western, het oudste houten fort in de Verenigde Staten.

Portlandwas de eerste hoofdstad van Maine.

De keuze van Portland als hoofdstad was een tijdelijke beslissing aangezien het de grootste stad van Maine was. Men dacht dat de hoofdstad op een meer centrale locatie zou moeten liggen, dus werd Augusta in 1827 gekozen. Er moest een capitolgebouw worden gebouwd en de officiële verhuizing vond plaats in januari 1832.

De bevolking van de staat Maine is 1,3 miljoen.

Maine heeft een bevolkingsdichtheid van 43,1 personen per vierkante mijl, waardoor het de minst dichtbevolkte staat in New England is, aan de oostkust en ten oosten van de Mississippi. Als je niet van veel gezelschap houdt, is dit de plek om te wonen.

De staatsvogel van Maine is de mees.

De mees met zwarte dop is de staatsvogel van Maine en ook van Massachusetts. Het migreert niet, wat misschien de reden is waarom het is gekozen. Het is altijd in de achtertuin van mensen.

De staatsboom van Maine is de witte den.

De witte den is de grootste naaldboom in New England. Het werd in 1945 door de staat Maine aangenomen als de staatsboom. Bovendien is de staatsbloem van Maine de witte dennenappel en de kwast.

De staatsvis van Maine is de niet aan zee grenzende zalm.

Als je tijdens het vissen van een goed gevecht houdt, heeft de niet aan zee grenzende zalm de bijnaam de springende niet aan zee grenzende zalm gekregen en zal je bijna altijd laten zien waarom. Ze zijn geweldig om het hele jaar door te vissen.

De staatsbes van Maine is de wilde bosbes van Maine.

Van welk fruit is Maine bekend, vraag je? Het zijn wilde bosbessen. Maine teelt zelfs meer wilde bosbessen dan enige andere plaats op aarde en produceert 99% van de bosbessen van het land.

Je kunt Maine niet bezoeken zonder op verschillende manieren te genieten van wilde bosbessen uit Maine: bosbessenpannenkoekjes (gegarneerd met ahornsiroop) of een plakje bosbessentaart (het staatsdessert van Maine). Een persoonlijk favoriet restaurant met bosbessengerechten is de Maine Diner in Wells. Het is kindvriendelijk en altijd druk.

Maine heeft zijn eigen woestijn.

Dit is een van de feiten in de staat Maine die moeilijk te geloven is, maar waar is. De woestijn van de staat is een particuliere toeristische attractie die door de natuur is gecreëerd en activiteiten voor het hele gezin biedt.

De staatskat van Maine is de wilde wasbeerkat.

De naam "wilde wasbeerkat" is misleidend. De Maine coon is een gedomesticeerde en erg schattige kat. Als je een grote kat wilt, is dit het ras voor jou. De katten worden zo groot als 18 pond voor mannen. Ze worden vaak de "honden van de kattenwereld" genoemd, omdat ze erg sociaal zijn en andere hondachtige eigenschappen hebben.

Het staatsdier van Maine is de eland.

Veel leuke feiten over Maine zijn onder meer dat de staat meer elanden heeft dan enige andere - meer dan 76.000, wat de tweede is na Alaska. Je ziet borden langs wegen die je waarschuwen om op elanden te letten, waaronder een in Aroostook met de tekst: "Hoge snelheid van elanden crasht volgende 6 mijl."

Geloof de tekens. Het zijn waarschuwingen die de moeite van het opvolgen waard zijn. Als u elanden wilt zien, kunt u de grootste populatie bekijken op Route 161 van Caribou naar Fort Kent.

Het officiële staatsinsect van Maine is de honingbij.

Als je het de meeste inwoners, of bezoekers trouwens, vraagt, zullen ze je graag vertellen dat de mug langs de kust en de zwarte vlieg in de bergen onofficieel de staatsinsecten van Maine zijn. Die zijn er zeker in overvloed te vinden.

De bijnaam van de staat Maine is The Pine Tree State.

Meer dan 80% van het landschap van Maine is bebost of niet opgeëist, wat meer is dan enige andere staat in de natie.

Maine staat echter ook bekend alsVacationland of de Vacation State omdat het jaarlijks zo'n 25 miljoen bezoekers ontvangt. Het heeft alles wat een vakantieganger maar kan wensen: heerlijk eten, spannende activiteiten, zandstranden en adembenemende landschappen. Bovendien pronkt de staat met de slogan 'The Way Life Should Be'.

De hoogste berg van Maine is Mt. Katahdin met een hoogte van 5.268 voet.

Gelegen in Baxter State Park, Mt. Katahdin is het noordelijke eindpunt van de Appalachian Trail. Wandelen is populair in het park en de gemiddelde wandeling op Katahdin duurt tussen de acht en twaalf uur heen en terug. Als u van plan bent om te wandelen, reserveer dan een parkeerplaats, want deze is beperkt.

Maine is de thuisbasis van een deel van het 800.000 hectare grote White Mountain National Forest.

Het White Mountain National Forest is het grootste Alpengebied ten oosten van de Rocky Mountains. Sinds de oprichting is het uitgegroeid tot meer dan 6 miljoen bezoekers per jaar.

De grootste stad van Maine is Portland met 66.645 inwoners.

Greater Portland omvat een kwart van de 1,3 miljoen inwoners van de staat. Wat Portland misschien in cijfers mist, maakt het echter goed met pure charme. Heerlijk eten, veel cultuur en geweldige wandelmogelijkheden maken dit de perfecte plek om een ​​dag of een week door te brengen.

Terwijl je door Commercial Street loopt, stop je bij Standard Bakery voor een bosbessenhavermout scone gemaakt van bosbessen uit Maine. Het bewijs van het culinaire talent van de stad ligt in de keuze van Bon Appetit om het in 2018 Restaurantstad van het jaar te noemen.

Het aantalMaine vuurtorensis 65.

Maine staat bekend om zijn tientallen vuurtorens langs de rotsachtige kusten van de Atlantische Oceaan. West Quoddy Head Light is het meest oostelijke punt van de VS en de eerste plek waar de ochtendzon opkomt. Het heeft een prachtige zuurstok rood en wit gestreepte toren. Rondleidingen door de toren worden in de zomer aangeboden.

De gemiddelde wintertemperatuur in Maine is 20 graden Fahrenheit.

De realiteit is dat langs de kust de gemiddelde temperatuur in Maine 25 graden is. In het hoge noorden is het 15 graden. Dit betekent dat u geweldige winterse omstandigheden kunt verwachten voor ijsvissen, skiën en langlaufen, en sneeuwscooteren.

Aan de andere kant is Maine perfect voor degenen die niet van hete zomers houden met een gemiddelde zomertemperatuur van 70 graden.

Maine is de enige staat in de Verenigde Staten met één lettergreep.

Ga je gang en controleer ... we zullen wachten. 🙂

Mainers spreken hun R's niet uit...

…zie onzegids voor Maine-jargon.

U kunt binnen enkele seconden een echte Mainer identificeren wanneer u de staat bezoekt. Maar u zult merken dat niet elk deel van Maine hetzelfde accent heeft. Het kan een leven lang duren om ze allemaal te leren.

Maine is de enige staat met slechts één andere staat aan de grens: New Hampshire.

Hoewel Maine slechts aan één andere staat grenst, grenst het aan twee Canadese provincies - New Brunswick en Quebec - en aan de Atlantische Oceaan.

York Mainewas Amerika's eerste gecharterde stad in 1641.

Het heette eerst Agamenticus, werd Gorgeana in 1642 en werd omgedoopt tot York toen het onderdeel werd van de Massachusetts Bay Colony in 1652. Het is vernoemd naar het gelijknamige Yorkshire, Engeland.

Maine werd op 15 maart 1820 als 23e staat tot de Unie toegelaten.

De staat mocht zich afscheiden van Massachusetts als gevolg van het Missouri-compromis. Het doel van de scheiding was om de aantallen tussen slaven- en niet-slavenstaten gelijk te houden, waarbij Missouri op 10 augustus 1821 tot de unie werd toegelaten.

Maine heeft het hoogste percentage inwoners met Frans-Canadese roots in de Verenigde Staten.

Frans-Canadezen kwamen in twee golven naar Maine - de eerste golf kwam uit Acadia in de 18e eeuw en de tweede golf in de 19e eeuw was van economische immigranten die kwamen werken in de vele fabrieken die na de burgeroorlog in Maine ontstonden. Beide zijn een integraal onderdeel geworden van het weefsel van Maine.

Acadia Nationaal Parkis een nationale schat.

Maine staat bekend om zijn Nationaal Park - Acadia. Het is een van de meest bezochte Amerikaanse nationale parken, met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar.

Acadia werd voor het eerst geopend in 1916. Alle gronden waaruit het park bestaat, zijn verworven door middel van donaties. Het was het eerste nationale park ten oosten van de Mississippi en het enige nationale park in het noordoosten.

John D. Rockefeller Jr. financierde tussen 1915 en 1933 het merendeel van de koetswegen en wandelpaden van Acadia National Park.

John D. Rockefeller Jr. schonk 51 mijl aan koetspaden in Acadia National Park en financierde 16 van de 17 geplaveide en granieten bruggen in het park, die vandaag nog net zo mooi zijn als toen ze werden gebouwd. De koetsweg is ontworpen om autoverkeer te scheiden van voetgangersverkeer.

Nelson Rockefeller werd geboren inBar Harbor Mainein 1908.

Nelson was de zoon van John D. Rockefeller Jr. en werd geboren terwijl zijn familie op vakantie was in Bar Harbor. Twee jaar later kocht zijn vader een huis in Seal Harbor Maine, waar veel andere rijke mensen de zomer doorbrachten.

Maine produceert 90% van de tandenstokervoorraad van het land.

Strong Maine was ooit de tandenstokerhoofdstad van de wereld en produceerde maar liefst 7 miljard tandenstokers per jaar. De productie stopte in 2003 toen de populariteit van tandenstokers afnam met de introductie van flosdraad en goedkope tandenstokers uit Azië.

Tegenwoordig produceert Penley Corp. houten tandenstokers in West-Parijs, Maine.

Maine is een topproducent van aardappelen en broccoli.

Hoewel slechts 13% van het land in Maine geschikt is voor landbouw, hebben generaties Mainers hun leven gewijd aan het produceren van de aardappelen en broccoli waar de staat bekend om staat.

Gemiddeld eet een Amerikaan 55 kilo aardappelen per jaar. Dankzij Maine en een paar andere staten kun je Amerikaans kopen. Maine is de op twee na grootste producent van aardappelen in het land.

Maine heeft er meer dan 100brouwerijenen meer dan twee dozijnwijnhuizen.

Maak een roadtrip en volg de Maine Wine Trail. Wanneer je zes wijnhuizen bezoekt, verdien je een Winery Guild T-shirt en maak je kans op de hoofdprijs. Wat is er mooier dan heerlijke Maine-wijn te proeven en daarvoor beloond te worden?

Als bier meer naar jouw smaak is, maak je geen zorgen. De Maine Beer Trail is precies wat je zoekt. Volg een rondleiding, proef ambachtelijke bieren en geniet van heerlijk eten. Het is al goed!

53 interessante feiten over Maine | Waar staat Maine om bekend? (3)

Maine is rijk aan edelstenen.

De eerste commerciële edelsteenmijn werd in 1821 in Parijs, Maine, ontdekt door twee jonge mannen. Het was een ongeluk dat hen niet veel geld opleverde, want wat ze ontdekten waren toermalijnen.

Maine is rijk aan veldspaat en mica, en edelstenen zijn een bijproduct van mijnbouw. Schorl, dat is zwarte toermalijn, wordt vaak aangetroffen in de staat. Andere edelstenen zijn amethist, citrien, rozenkwarts en rookkwarts.

Maine heeft enkele van de grootste zink- en kopervoorraden van het land.

Hoewel er sinds 1977 geen metaal meer is gedolven in Maine, werden tussen 1968 en 1977 verschillende zeer grote afzettingen blootgelegd en zowel ondergronds als in open putten gedolven. Daarna werden nog meer grote afzettingen ontdekt, maar die moeten nog worden gedolven.

Maine is de thuisbasis van veel van de beste botenbouwers ter wereld.

Tot de beste botenbouwers behoren Hinckley, Sabre, Back Cove, Duffy, Morse Yachts, Egg Harbor, Calvin Beal, Robert Stevens, Old Town Canoe, Downeast, LL Bean, Atlantic en The Landing School.

Het eerste schip gebouwd door Engelse kolonisten in Amerika werd in 1607 op de Kennebec-rivier te water gelaten.

Dit eerste schip was een sloep genaamd Virginia. Toen de kolonie in 1608 werd verlaten, voer het schip met enkele kolonisten naar Engeland. Het werd in 1609 verkocht aan de kolonie Jamestown en voer terug naar Amerika.

Een replica van Virginia wordt gebouwd door vrijwilligers in Bath en wordt naar verwachting in juni 2022 gelanceerd als een drijvend klaslokaal.

Geografisch gezien is Maine bijna net zo groot als de andere vijf staten van New England samen.

Maine is meer dan 300 mijl lang en 200 mijl breed met iets meer dan 33.200 vierkante mijl. Het is de 39e grootste staat.

Op 6.453 vierkante mijl, Maine'sAroostook Countyis groter dan Connecticut en Rhode Island samen.

Het is niet alleen groot, maar zit ook boordevol geweldige dingen om te doen en te zien. Het maakt deel uit van de grens met New Brunswick en Quebec, en de Acadische cultuur is bewaard gebleven in het noordelijke deel van het graafschap.

Eastport Maine is de meest oostelijke stad van de VS en de eerste stad in het land waar de zon te zien is.

In de volkstelling van 2020 had Eastport 1.288 inwoners, waarmee het de minst bevolkte stad in Maine is. Het is gelegen op Moose Island en recht tegenover de baai van New Brunswick, Canada. Een van de vele attracties van het gebied zijn walvissen, die naar het gebied worden aangetrokken om te eten en hun jongen groot te brengen.

Maine bevat meer dan 500.000 hectarestaat parkenEnnationale parken.

Maine staat op de 10e plaats in het percentage land dat is gewijd aan staats- en nationale parken. Met één nationaal park en meer dan 30 staatsparken is het een droombestemming voor buitenliefhebbers. Naast de parken beheren dezelfde parken en rec-afdelingen veel staats- en nationale historische locaties in Maine.

De regering van Maine bestaat uit 16 provincies, 22 steden, 435 steden, 33 plantages, 424 townships en drie indianenreservaten.

De drie Indiase reservaten zijn Passamaquoddy Indian Township Reservation, Passamaquoddy Pleasant Point Reservation en Penobscot Indian Island Reservation.

De vier federaal erkende stammen in Maine zijn de Passamaquoddy, Penobscot, Maliseet en Mi'kmaq. Deze indianen staan ​​​​gezamenlijk bekend als de Wabanaki, wat zich vertaalt naar 'Mensen van het Dawnland'.

Portland is de geboorteplaats van dichter Henry Wadsworth Longfellow.

Het huis waar Longfellow werd geboren in Portland was het huis van zijn tante. Hij groeide op in het huis van zijn grootvader van moederskant, Peleg Wadsworth, op 489 Congress St in Portland.

Auteur Stephen King, de beroemde Amerikaanse schrijver van horrorverhalen, woont parttime in Bangor.

Stephen King woonde meer dan 35 jaar in Bangor Maine, maar woont nu in zijn huis aan het meer in Centre Lovell. Hij overwintert in Florida net als veel andere Mainers.

Voormalig president George H.W. Bush en zijn vrouw Barbara brachten de zomer door in Walkers PointKennebunkpoort.

Terwijl voormalig president George H.W. Bush en zijn vrouw Barbara zijn overleden, de familie Bush is nog steeds eigenaar van de compound bij Walker's Point. Leden van de familie genieten van hun zomer in Maine. Als je een bustour door Kennebunkport maakt, krijg je een goed zicht op het hoofdgebouw en krijg je de kans om foto's te maken.

Vrijhaven Maineis de thuisbasis van de LL Bean Company, opgericht in 1912.

Het eerste product dat L.L. Bean ontwierp, was een jachtlaars die een rubberen onderkant combineerde met een leren bovenkant. In 1951 ging de winkel 24 uur per dag open en werd uitgebreid met een damesafdeling.

In 2000 werd de eerste vestiging in de Verenigde Staten buiten Maine geopend. Twintig jaar later werden de deuren voorzien van sloten. De flagshipstore ging van de ene op de andere dag dicht en de productie schakelde over van washandjes naar gezichtsmaskers.

Excalibur is de enige houten achtbaan in de staat Maine.

Het was de eerste houten achtbaan in Maine in 50 jaar toen hij voor het eerst werd geopend in 1998. Bij Funtown Splashtown in Saco is de achtbaan 30 meter hoog met een val van 25 meter. Deze populaire attractie is de hoogste en grootste in de geschiedenis van Maine en de grootste in Noord-New England.

Palace Playland in Old Orchard Beach is actief sinds 1902.

Met 2 hectare en 28 kermisattracties heeft dit pretpark generaties Maine-vakantiegangers vermaakt. Het is een park in oude stijl met de grootste arcade in Maine en nachtelijk vuurwerk in de zomer.

Leer meer interessante feiten over Maine

We hopen dat we uw eetlust opwekken om Maine te bezoeken. Waarom wachten om al het prachtige landschap, avontuur, geschiedenis en kreeft te proeven die de staat te bieden heeft? Kom en ervaar al deze leuke weetjes over Maine en leer meer over waar Maine bekend om staat tijdens uw bezoek!

Hebben we nog andere feiten over Maine gemist? Vertel ons je favoriete feiten over de staat Maine in de reacties!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 22/10/2023

Views: 6283

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.