Afsluitklep onder gootsteen sluit water niet af? (We hebben een oplossing) | Opgewaardeerd huis (2023)

Het is belangrijk om altijd het water af te sluiten voordat u aan een project voor huisverbetering begint. Maar wat doe je als de afsluiter niet goed werkt? Of het nu gaat om slechte zadelkleppen of een gesprongen leiding, laten we eens kijken wat u kunt doen als uw afsluiter niet werkt.

Afsluitklep onder gootsteen sluit water niet af? (We hebben een oplossing) | Opgewaardeerd huis (1)

Het maakt niet uit of u aan een verbouwingsproject werkt of midden in een noodgeval zit. Wanneer de afsluiterwerkt nietde manier waarop het zou moeten werken, kan het een echte pijn zijn voor de achterkant. Dus wat doe je als het water niet wordt afgesloten met de afsluiter onder de gootsteen? Wat veroorzaakt dit?

Als de afsluitklep onder je gootsteen het water niet afsluit, kan dat komen doordat de klep vastzit, gedeeltelijk gesloten is of lekt. Het kan ook te wijten zijn aan een gesprongen leiding of een lekke zadelklep. Alleen het repareren of vervangen van de klep helpt dit probleem op te lossen.

In dit artikel zullen we het hebben over de afsluiter en de problemen die ervoor kunnen zorgen dat deze niet goed werkt. Daarnaast bieden we enkele eenvoudige, snelle oplossingen zodat u het water kunt afsluiten.

Gerelateerde inhoud:Lekt uw zadelventiel?| Hoe een zadelventiel te verwijderen | Zit uw hoofdwaterafsluitklep vast?

Moet u een loodgieter inhuren?

Ontvang gratis vrijblijvende offertes van professionele aannemers bij u in de buurt.


VIND LOKALE AANNEMERS

Afsluitklep onder gootsteen sluit water niet af? (We hebben een oplossing) | Opgewaardeerd huis (2)

Wat is de afsluitklep?

De afsluiter bevindt zich in elk soort huis. De meeste apparaten en armaturen in uw huis hebben een eigen afsluiter. Dit zijn uw boilers, gootstenen, toiletten en vaatwasser. Dit is zodat ze kunnen worden gerepareerd of vervangen.

(Video) Vaatwasser verstopt? De vaatwasser ontstoppen in 5 stappen | BlueMovement

Als de afsluiters van deze dingen niet werken, dan kan dat over het algemeen welgebruik de hoofdafsluitklep. Het is de klep die de waterstroom naar de rest van het huis afsluit, zodat eventuele constructies of reparaties kunnen worden uitgevoerd.

De verschillende kleppen dienen als beveiliging voor het geval een van de andere kleppen niet werkt. Er moet tenslotte een manier zijn om het water af te sluiten naar een gebied dat gerepareerd of vervangen moet worden.

Wat is de boosdoener?

Er zijn een aantal dingen die het probleem kunnen zijn dat uw klep het water niet volledig afsluit. Het kunnen identificeren van het probleem is de eerste stap in het oplossen van het probleem. Wanneer u het probleem met de afsluiter kunt identificeren, kunt u beginnen met het toepassen van de juiste oplossing voor de klus.

Er zijn een handvol dingen die mis kunnen gaan met uw afsluiter. Dit geldt zowel voor de lokale afsluiter als voor de hoofdafsluiter die de waterstroom naar je woning regelt. Hier leest u waar u op moet letten en hoe u deze problemen kunt bestrijden.

Een vastzittende klep

Misschien wel de meest voorkomende boosdoener wanneer uw afsluiter niet sluit, is dat de klep vastzit. Dit is waar de klep gewoon niet draait. Dit gebeurt meestal met oudere hoofduitschakelingen en armatuuruitschakelingen.

De eenvoudige oplossing is een klein beetje WD-40. Geef het wat tijd om goed te smeren voordat u de klep opnieuw probeert. In de meeste gevallen lost dit het probleem in ieder geval op korte termijn op. Het is absoluut noodzakelijk dat u de klep de tijd geeft om te smeren.

Voor langdurige zorg is het belangrijk om de ventielen af ​​en toe aan en uit te zetten, naast het inspuiten met WD-40. Dit helpt roesten en andere veelvoorkomende problemen te voorkomen die ertoe leiden dat de kleppen niet sluiten.

Klep sluit gedeeltelijk

Er zijn andere momenten waarop u de klep kunt draaien, maar niet helemaal. Hoewel dat beter is dan het helemaal niet te kunnen verplaatsen, laat het je nog steeds achter met een klep die niet sluit en blijft stromen. Die gedeeltelijke uitschakeling is net zo vervelend om mee om te gaan als een die helemaal niet sluit.

Helaas is de oplossing niet zo eenvoudig als bij een vastzittende klep.U kunt proberen wat WD-40 te spuiten om te zien of het opengaat, maar waarschijnlijker is een geheel nieuwe klep nodig. Het is waarschijnlijk beter om de klep in het algemeen te vervangen, omdat er andere schade aan de klep kan zijn opgetreden die WD-40 niet kan oplossen.

Als u een nieuwe klep aanschaft, zorgt u ervoor dat deze soepel draait en functioneert zoals hij bedoeld is. Geen hoofdpijn meer, geen gedoe meer als het tijd is om de klep uit en weer aan te zetten.

(Video) 01 Rioned Help mijn riool doet het niet

Lekkende kleppen

Misschien kun je je klep helemaal laten sluiten. Hierdoor kan het lijken alsof alles is zoals het bedoeld was. Maar dan merk je dater lektafkomstig van de hoofdwaterklep of een van de subkleppen die aan uw armaturen en apparaten zijn bevestigd.

De meest voorkomende oorzaak hiervan is dat de afdichting niet waterdicht is. Begin met het vastdraaien van alle fittingen met een tang. Als er niets beschadigd is, zou dit voldoende moeten zijn om het lekken te stoppen. Als het lek echter aanhoudt, kan het veel gecompliceerder worden.

Begin met het uit elkaar halen van de hele klep en vervang eerst en vooral de ring. Als het vervangen van de ring niet werkt, moet u mogelijk de hele klep vervangen, omdat het veel tijd en moeite kan kosten om de boosdoener te vinden.

Leidingen barsten

Een van de meest voorkomende problemen tijdens de winter is om de afsluiter alleen te draaien om te ontdekken dat deze de waterstroom niet afsnijdt.Een belangrijke reden dat huiseigenaren het water in de winter afsluiten voor hun waterstroom, is om te voorkomen dat leidingen bevriezen gedurende langere perioden waarin ze het niet zullen gebruiken..

Hoewel deze praktijk wordt toegepast om de leidingen te helpen sparen, zal het water vaak bevriezen tussen de afsluiter en de kraan. Wanneer dit gebeurt, zal de leiding bevriezen en uiteindelijk barsten. Het slechte is dat u het probleem misschien niet eens opmerkt totdat u het water weer inschakelt.

Zodra u het water weer inschakelt, wordt het snel duidelijk dat er een probleem is. Als u uw afsluiter in de winter voor langere tijd hebt dichtgedraaid, controleer dan of er geen lekkende of gesprongen leidingen zijn voordat u uw water weer opendraait. Het scheelt je uiteindelijk een hoop rommel en kopzorgen.

Zadel ventielen

Er zijn enkele oudere huizen of armaturen die zullen hebbenwat bekend staat als een zadelklepin plaats van de traditionele afsluiters die we kennen. Deze kleppen hebben een T-handgreep en kunnen bijzonder gevoelig zijn voor zaken als lekken.

Als u merkt dat u een zadelklep heeft, moet u proberen deze zo snel mogelijk te vervangen door een gewone afsluiter. Als u dit doet, voorkomt u dat er waterschade optreedt, aangezien die oude kleppen vatbaar zijn voor lekken en barsten.

Kan ik deze problemen zelf oplossen?

U kunt de kleppen onder uw gootsteen zelf repareren, en u hoeft hiervoor geen loodgieter te zijn of gecertificeerd te zijn voor dat soort werk. U moet eerst het werkelijke probleem achterhalen voordat u het werk kunt doen. Volg dus deze gids en controleer alle veelvoorkomende problemen voordat u besluit een loodgieter te bellen.

U moet er echter voor zorgen dat u over de apparatuur beschikt die nodig is om het werk te doen. Neem ook contact op met uw lokale jurisdictie om er zeker van te zijn dat u toestemming heeft om dit op te lossen. Meestal zijn kleppen prima voor doe-het-zelfprojecten; het is het eigenlijke sanitair waarvan ze willen dat je een bouwvergunning hebt om te repareren of eraan te sleutelen.

Wanneer een loodgieter inhuren

Als je niet zeker weet wat je doet of je niet op je gemak voelt bij de grotere doe-het-zelfprojecten, dan is het misschien eenbeter idee voor u om een ​​professional in te hurenvoor dit project. Of, als je het zelf tevergeefs hebt geprobeerd op te lossen, dan kan het probleem dieper in je leidingen zitten, dus dan heb je een loodgieter nodig om alle problemen te controleren om erachter te komen wat er aan de hand is.

(Video) ⭐ De zetgroep van mijn koffiemachine zit vast - Oplossing voor dit probleem in 3 stappen.

Een gecertificeerde loodgieter heeft alle benodigde apparatuur om uw klepprobleem op te lossen en te diagnosticeren. Ze gebruiken apparatuur die tienduizenden dollars waard is en kunnen wat werk doen dat u anders misschien niet zou kunnen doen. Maar probeer het eerst zelf, want ze kunnen alles repareren wat je toch per ongeluk verprutst.

Moet u een loodgieter inhuren?

Ontvang gratis vrijblijvende offertes van professionele aannemers bij u in de buurt.


VIND LOKALE AANNEMERS

Afsluitklep onder gootsteen sluit water niet af? (We hebben een oplossing) | Opgewaardeerd huis (3)

Wees vertrouwd met uw sanitair

In het algemeen is het een goed idee om bekend te zijn met het sanitair in uw huis. Hoewel u zich misschien niet op uw gemak voelt bij het uitvoeren van reparaties of wijzigingen aan de leidingen, is het toch belangrijk om te weten waar de afsluiters zijn.

Op deze manier, wanneer er eensanitair noodgeval, kunt u de afsluiter lokaliseren en in ieder geval mogelijke waterschade voorkomen. Zonder kennis van de locaties van de afsluiters, zou je vast kunnen zitten staren naar waterschade terwijl deze zich voor je ontvouwt.

Meestal heeft het probleem te maken met een beschadigde of kapotte afsluiter. Voer zo snel mogelijk reparaties of vervanging uit om toekomstige lekkages of mogelijke waterschade in uw huis te voorkomen.

Ryan Wommeldorf

(Video) How to: De pomp van een Bosch vaatwasser deblokkeren

Ryan Womeldorf heeft meer dan tien jaar ervaring met schrijven. Hij blogt graag over bouw, loodgieterswerk en andere onderwerpen in huis. Ryan houdt ook van hockey en is een levenslange Buffalo-sportfan.

Onlangs gepubliceerd

link naar Tupperware van glas of plastic: wat is beter voor wekelijkse maaltijdbereiding?

Tupperware van glas of plastic: wat is beter voor de wekelijkse maaltijdbereiding?

Voor iedereen die een in-officiële baan heeft, is de lunch altijd een opdoemende overweging. Sommigen eten liever in een personeelskantine, terwijl anderen uitbesteden. Maar deze gewoonten kunnen duur worden en zelfs...

Lees verder

link naar Regenwater versus kraan: wat is het beste voor kamerplanten?

Regenwater versus kraan: wat is het beste voor kamerplanten?

Veel planten gedijen binnenshuis, maar elke plant kan profiteren van de elementen van de natuur. Of het nu gaat om voedselrijke grond of veel zonlicht, kamerplanten hebben ingrediënten voor buiten nodig, zelfs als ze...

Lees verder

(Video) ✨ Miele Dishwasher Intake/Drain Light Flashing - EASY FIXES ✨

Videos

1. Tips & Trucs #42 Hoe vervang je zelf een wasmachinekraan...
(John Visser cv-optimalisatie)
2. Praxis laat zien hoe je een toilet vlotter kunt vervangen
(PraxisBouwmarkt)
3. Timmertip 1088 Waar draait het om bij houtrot?
(timmerman koos)
4. TRUC Hoe moet je PVC afvoer losmaken zonder te breken? Simpel warm maken!
(Loodgieter Den Haag Stad)
5. RONDLEIDING - DIT IS MIJN NIEUWE VARENDE HUISJE! EEN 14 METER LANG MOTORJACHT! #2
(DE VLOGGENDE BESTEMMING)
6. Slide out zelfbouw camper
(Florus V)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 10/10/2023

Views: 5783

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.