Als u getrouwd bent, kunt u de archiveringsstatus kiezen die u het meest op uw belastingen bespaart (2024)

Bepaalde levensgebouwen, zoals trouwen, zullen u vragen om uw belastingaanvraagstatus te wijzigen.

Hoewel het in eerste instantie als een karwei kan aanvoelen, is het meestal een eenvoudig proces.En afhankelijk van uw omstandigheden kan het u geld besparen in het belastingseizoen.

Uw indieningsstatus bepaalt belangrijke factoren, zoals uwBELASTINGTARIEVENEnstandaardaftrek, wat het bedrag van inkomsten is dat niet onderworpen is aan federale inkomstenbelasting.Daarom kan het hebben van de juiste archiveringsstatus u helpen de grootste terugbetaling te krijgen.

Het wijzigen van uw status is eenvoudig."Het enige dat u hoeft te doen, is uw archiveringsstatus wijzigen wanneer u uw belastingaangifte indient", zegt Marguerita Cheng, een gecertificeerde financiële planner, CEO en mede-oprichter vanBlue Ocean Global Wealth.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in het bedrag van de belasting die u vasthoudt per salaris, kunt u een nieuwe W-4 indienen bij uw werkgever."Je kunt dit het hele jaar door doen, niet alleen wanneer je belastingen indient," voegt Cheng eraan toe.

Voordat u de wijziging aanbrengt, moet u eerst bepalen of u in aanmerking komt voor de verschillende archiveringsstatussen.Voor getrouwde personen met een levende echtgenoot zijn er twee manieren om in te dienen:

  • Getrouwd indienen gezamenlijk (MFJ):Om gezamenlijk te bestand zijn betekent dat u een enkele rendement indient, die de inkomsten en inhoudingen voor beide echtgenoten omvat.
  • Huwde afzonderlijk indienen (MFS):Elke persoon dient zijn eigen retour in, houdt inkomen en aftrekkingen gescheiden.

Dit is wat experts te zeggen hebben over gezamenlijk indienen versus afzonderlijk, plus advies over hoe u kunt beslissen wat goed voor u is.

De voordelen van het wijzigen van uw status in 'Gemonterd indienen gezamenlijk'

Het indienen van joint biedt doorgaans gehuwde paren de meeste belastingvoordelen.

Belastingbeugels voor 2020 laten zien dat gehuwde paren die gezamenlijk indienen, zijnslechts 10% belast op hun eerste $ 19.750van belastbaar inkomen, vergeleken met degenen die afzonderlijk indienen, die dit 10% tarief op belastbare inkomsten ontvangen tot $ 9.875.Daarna blijven de tarieven op marginale basis stijgen.

Bovendien biedt de IRS echtgenoten die elk jaar een van de grootste standaardaftrek indienen, elk jaar,Volgens turbotax.In 2019 is de standaardaftrek voor een getrouwde paar dat gezamenlijk $ 24.400 is.Omgekeerd, voor degenen die afzonderlijk indienen, is de belastingvoordelen slechts $ 12.200, wat hetzelfde is als voor alleenstaande mensen.

Een andere reden om samen te overwegen is dat gezamenlijke filers vaak in aanmerking komen om zinvolle besparingen te ontvangen in de vorm van belastingkredieten, zoals:

  • De Verdiende inkomstenbelastingkrediet (EITC), die is ontworpen om "te profiteren van werkende mensen met een laag tot matig inkomen."Hier is hoe u weet of u en uw echtgenoot in aanmerking komen,Volgens de IRS.
  • DeAmerikaanse kansen en levenslang onderwijs Tax Credits, wat het bedrag van de verschuldigde belastingen vermindert door degenen die naar de universiteit gaan, of een echtgenoot of kind hebben met collegegeld of school collegegeldkosten.
  • Terugbetaling of terugbetaling vooradoptie -kostenbij het wettelijk adopteren van een kind.
  • DeChild- en afhankelijke zorgbelastingkrediet, die kan helpen bij het compenseren van uw kinderzorgkosten als u werkt en een verzorger moet betalen om voor uw kind te zorgen (zolang ze jonger zijn dan 13) of een gehandicapte echtgenoot.

Zolang u tegen 31 december 2019 getrouwd was, komt u in aanmerking om uw belastingen gezamenlijk in te dienen, "ongeacht of u het hele jaar getrouwd was of niet", legt Cristina Guglielmetti uit, een gecertificeerde financiële planner en oprichter vanToekomstige perfecte planning.

Wanneer het zinvol is om als 'gescheiden huwend indienen' in te dienen

Hoewel "het bijna altijd beter is om gezamenlijk in te dienen vanwege een lagere belastingverantwoordelijkheid in het algemeen", zijn er "zeer specifieke situaties" wanneer het loont om afzonderlijke aangiften in te dienen, zegt Guglielmetti.

If you're married, here's how to choose the filing status that will save you the most on your taxes (1)

VIDEO0:0000:00

Bijna een derde van de millennials zou een relatie beëindigen voor een loonsverhoging

Maak het

Hier zijn vier situaties waarin afzonderlijk indienen de betere optie zou zijn:

1. U of uw echtgenoot heeft een hoge of onbetaalde studieleningschuld:Als een van jullie in gebreke is gebracht op je studieleningen, wat betekent dat je er al 270 dagen of meer op hebt betaald, moet je overwegen afzonderlijk indienen, legt Malik S. Lee uit, een in Atlanta gevestigde gecertificeerde financiële plannerbij Felton en Peel.Dat komt omdat in dit geval uw gezamenlijke belastingteruggave zou kunnen worden omgeleid via het Treasury Offset -programma en naar de onbetaalde schuld kan worden gebracht, wat betekent dat u geen van beiden een terugbetaling zou krijgen.Als u echter afzonderlijk had ingediend, zou ten minste één van u een terugbetaling hebben.

"Als je federale studieleningen hebt en een inkomensgestuurd plan hebt, wat betekent dat het bedrag dat je elke maand aan je leningen betaalt, is gebaseerd op je salaris, kan het logisch zijn om te overwegen afzonderlijk van je partner te indienen. Op die manier is hun inkomenNiet overwogen in de terugbetalingsberekening, "zegt Guglielmetti.

If you're married, here's how to choose the filing status that will save you the most on your taxes (2)

VIDEO1:0801:08

Het eerste datumdebat: wie haalt de rekening op?

Maak het

2. Een van u heeft overmatige medische rekeningen:Wanneer u of uw partner ziek wordt, "kunt u over het algemeen uw medische kosten aftrekken Boven een drempel van uw inkomen, "zegt Guglielmetti.

In 2019 staat de IRS belastingbetalers toe om gekwalificeerde niet -terugbetaalde kosten voor medische zorg voor het jaar af te trekkenDat is meer dan 7,5%van uw aangepaste bruto -inkomen (AGI).

Als zowel u als uw echtgenoot een inkomsten verdienen en u gezamenlijk indient, zouden uw medische kosten hoger moeten zijn om aftrek te kunnen afleggen.Maar als u afzonderlijk indient - dus uw belastingaangifte weerspiegelt slechts één of uw salarissen - "u zult de drempel sneller bereiken en eerder meer van die uitgaven kunt aftrekken", zegt Guglielmetti.

Als u en uw echtgenoot bijvoorbeeld gezamenlijk bestand zijn en een gecombineerde AGI van $ 100.000 verdienen, zou u meer dan $ 7.500 aan artsenrekeningen moeten verzamelen voordat u een van deze kosten kunt afleggen.Omgekeerd, als u ervoor kiest om afzonderlijk in te dienen met een AGI van $ 40.000, zou uw medische factuur totaal slechts $ 3.000 moeten overschrijden, wat 7,5% van $ 40.000 is.

3. Je gaat scheiden:Als u denkt dat u zich van uw echtgenoot gaat scheiden en "aansprakelijkheid met uw echtgenoot wilt vermijden voor belastingen op hun inkomsten", moet u overwegen afzonderlijk te indienen, zegt Edward Zollars, een in Phoenix, in Arizona gevestigde Certified Public Accountant (CPA).

Bij het indienen van gezamenlijk, "is elke echtgenoot verantwoordelijk voor de gehele verschuldigde belasting", voegt Guglielmetti toe."Dus, zelfs als uw andere financiën gescheiden zijn, als u gezamenlijk indient en uw echtgenoot niet betaalt (of belastingfraude pleegt), u bent verantwoordelijk. Het afzonderlijk indienen houdt die verantwoordelijkheden gescheiden en u bent alleen verantwoordelijk voor uw eigen. "

If you're married, here's how to choose the filing status that will save you the most on your taxes (3)

VIDEO0:0000:00

Dit is wanneer koppels moeilijke gesprekken over geld moeten gaan voeren

Maak het

4. Als u meer op uw belastingen zou besparen door afzonderlijk in te dienen:Dit lijkt misschien een no brainer, maar als je de cijfers uitvoert en afzonderlijk indienen, zou je meer geld besparen, dan zou je waarschijnlijk die route moeten gaan.

Om erachter te komen welke status u het meest ten goede zou komen: "U kunt een vergelijking van de zij-aan-zij uitvoeren-of uw belastingvoorbereider voor u laten uitvoeren-met de resultaten van elke archiveringsstatus", zegt Guglielmetti."U mag de status kiezen die de meeste voordelen u voordelen, en u kunt elk jaar een andere status kiezen door elke keer dezelfde beoordeling te maken."

Als u nog steeds niet zeker weet welke status het meest logisch voor u is, moet u "overwegen om deskundig belastingadvies te krijgen van een CPA of ingeschreven agent", zegt een federaal gelicentieerde belastingbeoefenaar, zegtKaleb Paddock, een gecertificeerde financiële planner bijTien talenten financiële planning."Dit kan van cruciaal belang zijn om te begrijpen wat u moet doen of dat u uw status moet wijzigen, omdat er veel variabelen in deze beslissing zijn."

Zoals dit verhaal?Abonneer u op CNBC Make It on YouTube!

Mis niet:

  • Wil je een gelukkig huwelijk?Ik heb 1.000 paren geadviseerd - en dit is de beste manier om uw geldproblemen op te lossen
  • Mensen hebben 10 keer meer kans om het uit te maken met hun partner als ze deze kwaliteit hebben

If you're married, here's how to choose the filing status that will save you the most on your taxes (4)

VIDEO1:0101:01

Dit is wat er gebeurt als u uw belastingen niet betaalt

Maak het

Als u getrouwd bent, kunt u de archiveringsstatus kiezen die u het meest op uw belastingen bespaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6476

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.