De tijdlijn van de Band Of Brothers uitgelegd - Looper (2024)

Televisie

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (1)

DoorJaron Pak/

Op oorlog gerichte cinema heeft door de jaren heen verschillende invalshoeken en perspectieven gekregen. Films zoals1917bieden ongelooflijke meeslepende ervaringen. Heroïsche films zoalsDapper hartzorg ervoor dat iedereen overeind komt, juichend als een bende Schotse clanleden. Enoorlogsfilmsleuk vindenSaving Private Ryanblink uit in het aanspreken van ieders hart. Als het echter gaat om afbeeldingen van kameraadschap op het slagveld, is er niets dat kan tippenBand van broers– het zit in de naam, in godsnaam.

Het boek is een verfilming van een miniserie, tot leven gebracht door de gezamenlijke inspanningen van uitvoerende producentenSteven SpielbergEnTom Hanksvolgt de dramatische heldendaden van Easy Company, een groep heroïsche strijders uit de Tweede Wereldoorlog van de Amerikaanse 101st Airborne Division. De serie van tien afleveringen is gevuld met dramatische scènes, vanaf het moment dat de groep tijdens het bootcamp een band begint te krijgen over uitgebraakte spaghetti. Van daaruit blijven ze dichter bij elkaar komen terwijl ze naar Europa vertrekken en door de hel gaan en weer terug terwijl ze helpen Hitler van de macht omver te werpen.

Vanwege het broederlijke karakter stuitert de serie tussen veel verschillende mensen, waarbij ze een verscheidenheid aan bekende gezichten volgen van de ene aflevering naar de volgende. Dus besloten we eindelijk om de tafel te gaan zitten en het collectieve pad van Easy Company van het ene uiteinde van de serie naar het andere te volgen. We hebben ons best gedaan om de volgorde van de afleveringen zelf aan te houden, zodat alles beter verloopt. Het resultaat? Het completeBand van broerstijdlijn uitgelegd.

Het Band of Brothers-verhaal begint met Currahee

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (2)

We zijn al in de jaren veertig van de vorige eeuw begonnen. Hoewel het verhaal technisch gezien precies aan de vooravond van de D-Day-invasie begin juni 1944 begint, springt het verhaal vrij snel twee jaar terug in de tijd. Van daaruit volgt het de ruwe rekruten van Easy Company terwijl ze hun militaire training beginnen in Camp Toccoa, Georgia, onder leiding van eerste luitenant Herbert Sobel.

Gedurende de hele aflevering ontmoeten we veel bekende leden van de bemanning terwijl ze elkaar ontmoeten en gezamenlijk een moeilijke trainingsperiode doorstaan ​​onder het harde, disciplinaire oog van Sobel. De leden van Easy Company volgen aanvankelijk een basisopleiding voordat ze deelnemen aan vijf oefensprongen om hun "springvleugels" te ontvangen als parachutisten in het Amerikaanse leger. Van daaruit gaan ze verder met gevechtsoefeningen, zowel in de VS als in Engeland.

Terwijl dit eerste hoofdstuk van het verhaal zich afspeelt, hebben de harde trainingsmethoden van Sobel een tweeledig effect. Aan de ene kant helpen de hardvochtige eisen van de officier de mannen van Easy Company om te vormen tot uitzonderlijk goed opgeleide soldaten. Aan de andere kant zorgen ze er ook voor dat ze tegelijkertijd een hekel krijgen aan hun commandant. Bovendien komt het vermogen van de luitenant om in het veld het bevel te voeren ernstig in twijfel, aangezien hij meerdere trainingsoefeningen verprutst en in het algemeen het vertrouwen van zijn soldaat in zijn vermogen om hen in de strijd te leiden ondermijnt. Uiteindelijk, terwijl zijn onderofficieren (onderofficieren) protesteren tegen zijn leiderschap, wordt Sobel vervangen als commandant van de compagnie, tot grote opluchting van zijn mannen.

Winters bewijst zichzelf in Dag der Dagen

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (3)

Easy Company laat hun eerste commandant in het stof achter en gaat verder met Operatie Overlord. Ze maken deel uit van de eerste golf parachutisten die op Duits grondgebied worden gedropt om de vijand te verzachten voordat de strandlandingen beginnen – en ja, dat zijn dezelfde landingen die je ziet in de openingsact vanSaving Private Ryan. Deze eerste invasie loopt behoorlijk mis omdat talloze parachutisten hun wapens en uitrusting verliezen tijdens de drop en ver uit koers raken, gescheiden van hun eenheden.

Het grootste deel van de aflevering volgt luitenant Richard Winters terwijl hij contact maakt met een verscheidenheid aan parachutisten, sommige van Easy Company en andere niet. Uiteindelijk bereiken ze een ontmoetingspunt waar een grotere verzameling parachutisten zich heeft verzameld. Onderweg ontdekken ze dat hun nieuwe commandant, luitenant Thomas Meehan, verdwaald is in de actie. Op dit punt krijgt Winters de opdracht een groep soldaten te selecteren en vervolgens een groep nazi-kanonnen uit te schakelen die de stranden bombarderen.

De troep vertrekt naar de locatie van de kanonnen, die zijn opgesteld rond een versterkt Frans landgoed genaamd Brècourt Manor. Eenmaal ter plaatse demonstreert Winters een ongelooflijk niveau van tactische slagveldvaardigheid terwijl hij een aanval uit het boekje op de artillerie uitvoert, waarbij hij de stukken met minimale verliezen verovert.

Carentan werpt een blik op shell shock

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (4)

Nadat de succesvolle D-Day-invasie geallieerde voet aan de grond heeft gekregen op het vasteland van Europa, is Easy Company, nu onder de getalenteerde leiding van waarnemend commandant Winters, nauw betrokken bij de eerste stap weg van de eerste landingspunten. Terwijl steeds meer parachutisten binnendruppelen om hun gelederen uit te breiden, baant de compagnie zich samen met andere eenheden een weg richting de stad Carentan.

Tot hun ontsteltenis blijkt de stad zwaar versterkt te zijn, en de eenheid gaat verder met het bestrijden van alles, van machinegeweernesten tot sluipschutters en artillerie. Uiteindelijk veroveren ze de stad na zware verliezen te hebben geleden. Van daaruit gaan ze verder en krijgen ze te maken met zwaardere gevechten totdat ze uiteindelijk van de frontlinies worden getrokken. De aflevering introduceert ook luitenant Speirs, een stoïcijnse officier met een bijna mythische reputatie op het gebied van onbevreesdheid in de strijd en koelbloedige moord.

Gedurende dit punt in het verhaal volgt het verhaal vooral ene soldaat Albert Blithe, een verlegen soldaat die gedwongen wordt zijn angsten op het slagveld onder ogen te zien. Nadat hij aan 'hysterische blindheid' heeft geleden, overwint hij uiteindelijk zijn geval van granaatschok en neemt hij moedig deel aan enkele van de gevaarlijkste gevechten, om vervolgens in zijn nek te worden geschoten en kort daarna te worden geëvacueerd. Interessant is dat een van de belangrijkste misstappen in de show betrekking heeft op Blithe, aangezien de serie beweert dat de soldaat in 1948 aan zijn verwondingen stierf. In feite herstelde hij daadwerkelijk en had hij een voorbeeldige militaire carrière – inclusief meer dan 600 parachutesprongen – voordat hij in 1967 stierf, terwijl hij nog in actieve dienst was. Hij werd zelfs met volledige militaire eer begraven op de Arlington National Cemetery.

De geallieerden worden geconfronteerd met een grote tegenslag op het gebied van vervangingen

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (5)

Na de weken die na de invasie van D-Day in Frankrijk zijn doorgebracht, gaat het verhaal al snel een paar maanden vooruit naar de herfst van 1944. De aflevering 'Replacements' volgt sergeant Denver Randleman, een officier van Easy Company die de taak heeft om veel van de vervangingen te leiden die zijn gearriveerd om de plaats van de gevallenen in te nemen.

De jongens van Easy Company krijgen te horen dat ze een belangrijke rol gaan spelen in de komende campagne die bekend staat als Operatie Market Garden. Zowel vervangers als veteranen worden geïnformeerd over de gezamenlijke Brits-Amerikaanse operatie voordat ze medio september stilletjes Nederland binnenspringen. Hun oorspronkelijke doel, de bevrijding van de Nederlandse stad Eindhoven, verloopt vlekkeloos en de bemanning wordt als een held ontvangen.

Het aanvankelijke succes duurt echter niet lang. Als D-Day ruig was begonnen en met succes was geëindigd, zet Market Garden de formule min of meer op zijn kop. Na een vreedzame start stuiten de geallieerde troepen op hevig verzet in de stad Nuenen, waar ze uiteindelijk gedwongen worden zich terug te trekken. Hier raakt de hoofdrolspeler uit de aflevering gewond door granaatscherven en wordt hij gedwongen zich een nacht te verstoppen voordat hij uiteindelijk wordt herenigd met de rest van Easy Company.

Ook al komt Randleman er levend uit, de hoop dat Operatie Market Garden een snel einde aan de oorlog zou maken, blijkt uiteindelijk ijdel, en Easy Company wordt gedwongen zich voor te bereiden op de volgende uitdaging op de lange weg naar succes.

Band of Brothers vertraagt ​​de boel met Crossroads

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (6)

De vijfde aflevering van de serie, 'Crossroads', begint in de nasleep van de mislukte operatie Market Garden. Nu de hoop op een snel einde van de oorlog is vervlogen, vertraagt ​​de aflevering uit het midden van de serie het tempo, stuitert tussen verschillende gebeurtenissen en zorgt voor een flinke dosis flashbacks.

Het concentreert zich vooral op Winters, die een groot deel van zijn schermtijd besteedt aan het schrijven van een verslag van een gevecht op een zwaar verdedigd kruispunt een paar weken eerder. Een groot deel van de aflevering hangt af van Winters angstaanjagende herinnering aan de schermutseling. Hoewel mooi in zijn uitvoering, heeft het verspreide gevoel van de aflevering tot gevolg dat het moeilijk is om de tijdlijn duidelijk te lezen. Als je de zaken echter samenvoegt, lijkt het erop dat terwijl Winters gebeurtenissen vertelt die begin oktober 1944 plaatsvonden, de real-time gebeurtenissen zich lijken te verbeteren tijdens Operatie Pegasus medio oktober.

Gedurende de hele aflevering vindt er veel innerlijke strijd en ethische afrekening plaats. Dit speelt zich af tegen de achtergrond waarin de soldaten van Easy Company een adempauze krijgen tussen de verschillende operaties waarbij ze betrokken zijn geweest. Dit markeert ook het punt waarop de begaafde Winters direct buiten zijn bevel wordt gepromoveerd en weggevoerd wordt van de geliefde afdeling van Easy Company. band van broers. Nu de aflevering afloopt, wordt het bedrijf haastig verplaatst naar een klein stadje genaamd Bastogne.

Het wordt ongelooflijk grimmig met Bastogne

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (7)

Op dit punt in het verhaal wordt het een beetje moeilijk om de grotere tijdlijn bij te houden. Hoewel er tientallen schermutselingen en verschillende grote offensieven hebben plaatsgevonden, heeft Easy Company nog niet zo lang aan de frontlinie gestaan. In feite is het nog geen zes maanden geleden dat zij met hun ‘vuurdoop’ deelnamen aan de strijd tijdens de D-Day-invasie. Het bedrijf heeft ongeveer een half jaar op het vasteland van Europa doorgebracht, en nu, buiten het slaperige stadje Bastogne, begint hun ergste ervaring.

Terwijl het jaar ten einde loopt, komt Easy Company al snel tot haar nek in het wanhopige Ardennenoffensief terecht. Historisch gezien is het gevecht een schuurbrander, omdat het de laatste poging van de Duitsers is om wat offensief momentum te verwerven. Voor de jongens van Easy Company is het ook een van de meest traumatiserende gebeurtenissen uit de hele oorlog.

De zesde aflevering beschrijft de begindagen van de strijd en volgt een hospik genaamd Eugene "Doc" Roe. De soldaat brengt zijn tijd door met rennen tussen met sneeuw bedekte vossenholen, terwijl hij gewonde soldaten oplapt en naar voorraden zoekt. Hij krijgt een band met een verpleegster te midden van de chaos, maar zij wordt uiteindelijk vermoord, wat de wanhopige situatie onderstreept. Tussen het sneeuwweer, de defensieve houding en de druk van beperkte middelen markeert deze episode een dieptepunt in de fortuinen van Easy Company. Niettemin houdt de groep stand en uiteindelijk helpen ze de Duitse aanval terug te draaien.

Het moreel is behoorlijk laag in The Breaking Point

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (8)

Terwijl Easy Company de schrijnende gebeurtenissen van de eerste Duitse aanval in het Ardennenoffensief overleeft, blijkt dat ze nog niet uit het bos zijn. Terwijl ze zich rond Bastogne nestelen en de strenge Europese winter blijven doorstaan, begint de situatie te verslechteren en beginnen veel mannen van Easy Company onder de druk te bezwijken.

Dit deel van het verhaal wordt – vrij letterlijk – verteld door eerste sergeant Carwood Lipton, die de situatie gedurende de zevende aflevering uitlegt. Door de ogen van Lipton zien we het moreel van de parachutisten gestaag afnemen terwijl ze vastzitten onder een reeks verbluffende artilleriebeschietingen die, naast vele andere slachtoffers, de vaste gasten van de serie Joe Toye en Bill Guarnere ernstig verwondden. De ervaring leidt er ook toe dat luitenant Buck Compton (foto) bezwijkt onder de druk.

De aflevering stijgt met een aanval op de stad Foy zelf medio januari 1945. Onder leiding van Winters' incompetente vervanger, Norman Dike - die minutenlang stilstaat in de gevechten - blijft Easy Company aanvankelijk draaien terwijl hun aanval tot stilstand komt. Het is echter op dit punt dat luitenant Speirs weer opduikt, het bevel over de compagnie op zich neemt en hen door zijn roekeloze heldendaden naar de overwinning leidt.

De show nadert het einde met The Last Patrol

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (9)

In "The Last Patrol" beginnen we eindelijk te zien dat het einde van de oorlog in zicht is. Terwijl Easy Company de emotionele hoogtepunten van de Bastogne-affaire achter zich laat, worden ze verplaatst naar Haagnau, vlakbij de Frans-Duitse grens. Het is inmiddels half februari en de houding in het hele bedrijf neigt naar apathie en zelfbehoud, terwijl iedereen begint over te schakelen van de ‘doe het maar gedaan’-modus naar een meer ‘hoe kan ik dit overleven en thuiskomen in één stuk"-mentaliteit.

Hoofdpersoon is dit keer soldaat David Webster, die na een langdurig herstel in een legerziekenhuis achter de linies terugkeert naar het bedrijf. Hoewel hij aanvankelijk koel werd begroet, vindt hij, vanwege zijn late terugkeer die leidt tot zijn afwezigheid bij het Ardennenoffensief, uiteindelijk de weg terug naar de genegenheid van zijn medesoldaten.

Ondertussen herinneren de rest van de gebeurtenissen in de aflevering aan een gevaarlijke patrouille die Easy Company moet uitvoeren op zoek naar belangrijke inlichtingen. Terwijl de operatie succesvol is, gaat er een man verloren in de gevechten, en de soldaten blijven hun toenemende afkeer tonen voor activiteiten die levens kosten nu het onvermijdelijke einde van de oorlog zo dichtbij is. Als reactie hierop laat Winters, die de opdracht heeft gekregen een tweede patrouille te sturen, zijn mannen weten dat ze niet voor de tweede keer zullen worden uitgezonden. In plaats daarvan zal hij een rapport verzinnen om zowel zijn leidinggevenden tevreden te stellen als om te voorkomen dat zijn mannen onnodig hun nek moeten uitsteken.

Band of Brothers herinnert ons eraan Why We Fight

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (10)

De voorlaatste aflevering in de serie springt vooruit naar half maart 1945. Easy Company is op dit moment officieel in Duitsland en de nazi-troepen beginnen af ​​te brokkelen. De gebeurtenissen worden geportretteerd vanuit het perspectief van een neerslachtige kapitein Lewis Nixon, die de gecombineerde druk van hogere commando's, een disfunctioneel persoonlijk leven en een aanzienlijk drankprobleem voelt.

Na toezicht te hebben gehouden op de overgave van 300.000 Duitse soldaten, stuit de groep op hun eerste ervaring met een van de grootste tragedies van de Tweede Wereldoorlog: de Holocaust. Buiten een Duitse stad vinden ze een kamp vol uitgemergelde gevangenen. Terwijl de gruwel van hun ontdekking tot hen doordringt, beginnen ze zich in te spannen om voedsel en medische benodigdheden te verzamelen voor de overlevenden van wat duidelijk een concentratiekamp is.

Nadat het bedrijf aan de onmiddellijke behoeften van de inwoners heeft voldaan, houdt het bedrijf toezicht op het opruimen van het kamp, ​​waarbij de arbeiders onder schot worden geleverd door de Duitse burgers van de dichtstbijzijnde stad. Het is ook vermeldenswaard dat de aflevering begint met de dood van president Franklin D. Roosevelt en eindigt metde dood van Hitler, die een duidelijke verschuiving aankondigt van het dagelijkse gevechtsverhaal nu de serie zich begint te concentreren op de meer ontnuchterende nasleep van de oorlog.

De tijdlijn van Band of Brothers eindigt met Points

The Band Of Brothers Timeline Explained - Looper (11)

De laatste aflevering van de serie rondt de zaken zo passend mogelijk af. Al vroeg verovert Easy Company het nazi-bolwerk dat bekend staat als het Adelaarsnest. Al snel geeft Duitsland zich over en worden de overblijfselen van de eens zo machtige nazi-oorlogsmachine door de geallieerden opgeruimd.

De soldaten raken al snel gevaarlijk verveeld terwijl ze wachten tot ze naar huis worden gestuurd of worden overgebracht naar het oorlogsgebied in de Stille Oceaan. De aflevering volgt Winters opnieuw terwijl hij de verschillende negatieve elementen observeert die soldaten vergezellen met te veel tijd – om nog maar te zwijgen van drank – aan hun handen. Uiteindelijk komt het bericht dat Japan zich ook heeft overgegeven, en het verhaal loopt langzaam ten einde.

Omdat een groot deel van het verhaal rechtstreeks voortkomt uit persoonlijke ervaringen, zou de serie natuurlijk niet compleet zijn zonder een montage die schetst wat er met de overlevenden van Easy Company gebeurde nadat ze naar huis waren teruggekeerd. Sommige van deze verhalen zijn vrolijker, andere verdrietig, maar ze weerspiegelen allemaal de nuchtere, echte mannen die in de oorlog hebben gediend en zoveel van zichzelf hebben opgeofferd toen ze zich verenigden in een werkelijk onverzettelijke groep broeders.

De tijdlijn van de Band Of Brothers uitgelegd - Looper (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6082

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.