Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (2024)

Televisie Tv-drama's

DoorKristi Roe-Owen/

Toen in 2003 de nieuwe versie van de originele "Battlestar Galactica"-serie uit 1978 in première ging, was het meteen duidelijk dat dit veel geavanceerder was dan de meeste sciencefictionfilms. De serie is meer dan een simpele herstart, het volgt de laatst overgebleven menselijke overlevenden van een genocide gepleegd door de bewuste androïden die ze ooit hebben gemaakt en tot slaaf hebben gemaakt. Ze worstelen om de Cylons een stap voor te blijven terwijl ze op zoek zijn naar een legendarische planeet die in hun religie bekend staat als de aarde. De show is diep geworteld in realisme en dient als een complexe verkenning van de War on Terror, een doordrenkt met lagen van mythologie. De Ronald D. Moore-serie zou het sciencefictiongenre naar een hoger niveau tillen en de weg vrijmaken voor shows als 'The Expanse' en HBO's 'Westworld'.

Met een miniserie, verschillende films, een paar webseries en een spin-off kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen als het om "Battlestar Galactica" gaat. Het kan zijn dat je overweldigd raakt als je probeert te beslissen wat je eerst wilt bekijken, maar we zijn er om je te helpen. Als je alles wilt bekijken en spoilers wilt vermijden, dan is dit de kijkvolgorde die we aanbevelen.

1. Battlestar Galactica-miniserie

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (2)

NBC Universal Televisie

De miniserie "Battlestar Galactica", uitgebracht in 2003, diende als achterdeurpiloot voor de opnieuw ontworpen serie. De remake zou komen na tientallen jaren van mislukte pogingen om de serie nieuw leven in te blazen, waaronder die uit 1999Richard Hatch-helmtrailer "The Second Coming,"die de originele Captain Apollo-acteur schreef, speelde en regisseerde. Toen David Eick en Ronald D. Moore in 2002 samenkwamen om een ​​"Battlestar Galactica"-miniserie voor Universal te schrijven, ontwikkelde Moore een verhaal dat zich gemakkelijk zou kunnen vertalen naar een wekelijkse serie als het zou worden opgepikt.

De drie uur durende miniserie had veel te bieden, waardoor het verhaal voor de serie effectief werd opgezet en de boeiende cast van de show werd geïntroduceerd. Vier decennia nadat een verwoestende oorlog tussen de Twelve Colonies en de Cylons eindigde met een wapenstilstand, zijn de Colonials steeds zelfgenoegzamer geworden over hun technologie en veiligheid. Wanneer de Cylons een verrassende nucleaire aanval lanceren, waarbij ze de planeten verwoesten die de kolonisten hun thuis noemden, overleven alleen de ruimtevaartuigen die niet op het netwerk zijn aangesloten. Onder leiding van de in feite ontmantelde Battlestar Galactica onder leiding van commandant Bill Adama (Edward James Olmos), slaan de ongeveer 50.000 menselijke overlevenden op de vlucht - maar er zijn geheime Cylon-agenten die zich in hun gelederen verbergen.

Hoewel het even duurt voordat het verhaal ter zake komt, is het gemakkelijk om volledig ondergedompeld te raken in de realiteit van de kolonisten en het gevaar waarmee ze worden geconfronteerd. Als Sonia Saraiya vanAV-clubzou opmerken, biedt de miniserie "een soort wereldopbouw die het meest geschikt is voor eindeloze franchises - de serie met meerdere boeken, de filmtrilogie, de geserialiseerde televisieshow."

2. Battlestar Galactica Seizoen 1

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (3)

NBC Universal Televisie

Het eerste seizoen van "Battlestar Galactica", uitgebracht in 2004, gaat vrijwel onmiddellijk verder waar de miniserie was gebleven - met de Colonials op de vlucht voor de Cylons, die vastbesloten zijn om de mensheid volledig uit te roeien. Seizoen 1-opener "33" (waarin de koloniale vloot genadeloos werd achtervolgd door Cylons die ze op onverklaarbare wijze elke 33 minuten vonden, ongeacht waar ze naartoe sprongen) zou een van de beste afleveringen blijken te zijn,het winnen van een Hugo Awardvoor het beste korte drama.

Het eerste seizoen volgt de Colonials gedurende weken van strijd tegen de Cylons terwijl ze worden geplaagd door slapende Cylon-agenten, een zelfmoordterrorist en interne politieke onrust die de vloot uit elkaar dreigt te scheuren. Wanneer ze vanuit hun religieuze tekst een lang verlaten planeet tegenkomen, beginnen sommigen van hen te geloven dat de goden hun lot bepalen en hen naar het beloofde land van de aarde drijven.

3. Battlestar Galactica seizoen 2

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (4)

NBC Universal Televisie

Na het succes van "Battlestar Galactica" seizoen 1, werd een langer tweede seizoen uitgebracht in twee delen. Seizoen 2 stelde niet teleur, met critici die het vermogen van de schrijvers prezen om elke aflevering vol actie en drama te stoppen, waardoor de inzet voor de mensheid geleidelijk opliep en de divisies binnen de vloot op een hoogtepunt kwamen. Hoewel het seizoen een paar afleveringen heeft die minder essentieel zijn voor de overkoepelende verhaallijn en kunnen worden overgeslagen (de beruchte 'Black Market' bijvoorbeeld), er zijn genoeg vankrachtige momentenen grote onthullingen.

Het tweede seizoen begint na een sleutelmoment aan het einde van seizoen 1. De vloot is verbijsterd, emotioneel en fysiek kapot door die gebeurtenissen. Nu een naderende verkiezing en beschuldigingen van religieus fanatisme het presidentschap van Roslin bedreigen, wordt het duidelijk dat menselijke verdeeldheid een grotere bedreiging kan vormen voor het voortbestaan ​​van het ras dan de Cylons.

4. Battlestar Galactica: Scheermes

Niet elke fan van "Battlestar Galactica" is het eens over de beste kijkpositie van "Razor", aangezien het oorspronkelijk werd uitgezonden lang na de gebeurtenissen die het beschrijft. Ditfilm uit het midden van de serieconcentreert zich op de reis van de Battlestar Pegasus tijdens de eerste Cylon-aanval, dus het past het beste als je het na het einde van seizoen 2 bekijkt (of, als je echt weinig tijd hebt, na seizoen 2, aflevering 17).

Wisselend tussen de huidige Pegasus onder leiding van Lee Adama en flashbacks van Pegasus-bemanningslid Kendra Shaw (Stephanie Jacobsen), schetst de 81 minuten durende film een ​​grimmig beeld van het leven aan boord van het schip na de eerste Cylon-aanval. Onder het harde bevel van vice-admiraal Helena Cain (Michelle Forbes), die al vroeg in het verhaal ontdekt dat iemand die dicht bij haar staat een Cylon is, neemt de Pegasus een heel ander pad dan de Galactica. Het wrede bevel van Kaïn dient als een folie voor dat van Adama en voegt lagen en diepte toe aan de toch al complexe mythologie.

Om te voorkomen dat je geraakt wordt door spoilers,fans hebben aanbevolenondertitels uitschakelen en op dempen drukken op drie sleutelmomenten in de laatste tien minuten van het verhaal. Ten eerste wanneer de hybride Shaw raakt. Schakel het dempen uit wanneer de hybride haar loslaat. Demp vervolgens onmiddellijk nadat Red One zegt: "Dit is Red One, kom binnen", voordat Pegasus de kans heeft om te reageren. Je kunt het dempen opheffen zodra Red One op het scherm verschijnt. Druk ten slotte op dempen nadat Lee tegen Starbuck heeft gezegd: "Nou, ooit gedacht dat je het zou kunnen verdienen?" Schakel het dempen uit als ze begint te vertrekken. Als je klaar bent met het kijken naar seizoen 3, kun je teruggaan en de laatste tien minuten ongedempt bekijken. Geloof ons, het is het waard.

5. Battlestar Galactica: Razor-flashbacks

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (6)

NBC Universal Televisie

Oorspronkelijk uitgebracht als een webserie in 2007, verwijst "Razor Flashbacks" naar zeven webisodes die later opnieuw zouden worden geïntegreerd in de "Razor" -film, aangezien het in wezen verwijderde scènes zijn. Als je een van de uitgebreide versies van 'Razor' bekijkt, zie je de meeste, maar completisten zullen de hele webserie willen bekijken om er zeker van te zijn dat ze niets missen. Als je van "Battlestar Galactica" houdt, dan is het zeker de moeite waard om te doen, aangezien de webserie goed op zichzelf staat.

"Razor Flashbacks" speelt zich af tijdens het einde van de Eerste Cylonoorlog en volgt een jonge William Adama (roepnaam "Husker") als gevechtspiloot aan boord van de Battlestar Galactica. Tijdens het zoeken naar een geheim Cylon-superwapen, stuit Adama op de vroege stadia van de menselijke experimenten van de Cylons. Als je "Razor" op dvd bekijkt, vind je de volledige "Razor Flashbacks" onder featurettes.

6. Battlestar Galactica: het verzet

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (7)

NBC Universal Televisie

Uitgezonden als een webserie van tien afleveringen, waarbij elke webisode tussen de twee en vijf minuten duurt, speelt "The Resistance" zich af tussen het einde van seizoen 2 en het begin van seizoen 3. De actie vindt plaats op de door Cylon bezette planeet New Caprica. In plaats van tien verschillende verhalen te vertellen, is de webserie eigenlijk één compleet verhaal dat in tien delen is opgesplitst. De serie begint 67 dagen na de Cylon-bezetting en de koloniale vloot is nergens te bekennen. De serie ontdekt dat de Cylons - nu ervan overtuigd dat ze bedoeld zijn om samen te werken met mensen - niet beseffen dat samenwerking nooit kan worden afgedwongen.

Zoals de titel al aangeeft, volgt het complot het koloniale verzet tegen hun Cylon-onderdrukkers terwijl de Cylons worstelen om de orde te handhaven en de opstand neer te slaan met de New Caprica Police, een menselijke politiemacht die de meeste kolonisten zien als Cylon-medewerkers. De serie schetst een somber beeld van het leven op New Caprica en vestigt tegelijkertijd de ongebreidelde paranoia en verwarring die het begin van seizoen 3 zullen kleuren.

7. Battlestar Galactica seizoen 3

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (8)

NBC Universal Televisie

Net als "Battlestar Galactica" seizoen 2, het veelgeprezen derde seizoen (het heeft een100% waardering op Rotten Tomatoes) zou aan de lange kant zijn. Het seizoen begint met het lijden van de kolonialen onder de heerschappij van Cylon en volgt hun uittocht als Adama en het koloniale leger hen komen halen. Het is echter verre van een gelukkig weerzien - de vluchtelingen en hun redders worden geteisterd door wantrouwen en trauma's en worden bovendien geconfronteerd met een slinkende voedselvoorraad.

Terwijl het derde seizoen een paar afleveringen bevat die een beetje afwijken van de centrale verhaallijn, bevat elke aflevering een zekere mate van inzicht in de overkoepelende mythologie en de zoektocht naar de aarde. Rond 'Maelstrom' beginnen de dingen aanzienlijk beter te worden, wanneer een schokkend moment het begin vormt van een reeks grote onthullingen. Het leidt allemaal tot een spectaculaire finale die alles verandert voor de Colonials. Als je eenmaal klaar bent met het derde seizoen, vergeet dan niet om terug te gaan en de laatste tien minuten van 'Razor' opnieuw te bekijken.

8. Battlestar Galactica Seizoen 4, Afleveringen 1-11

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (9)

NBC Universal Televisie

Seizoen 4 van "Battlestar Galactica" werd oorspronkelijk uitgezonden in twee delen en bevatte enkele van de beste optredens in de geschiedenis van de serie. Na alles wat ze hebben doorstaan, worstelen de menselijke en Cylon-bevolking nog steeds met onderlinge strijd en een afnemend moreel terwijl ze blijven zoeken naar de aarde. Temidden van groeiend wantrouwen van de Galactica-crew, een veranderde Starbuck (Katee Sackhoff, die hard heeft gevochten om de rol veilig te stellen) geobsedeerd door het pad naar de aarde te midden van spanning en onzekerheid.

In het vierde en laatste seizoen van de show beginnen veel van de metafysische elementen hun vruchten af ​​​​te werpen. De betekenis achter de mythologie komt langzaam in beeld als nieuwe allianties worden gesmeed uit pure noodzaak. Een belangrijke onthulling in aflevering 11, "Sometimes a Great Notion", dient als een van de meest dramatische punten in de serie en vormt de basis voor het einde van het verhaal.

9. Battlestar Galactica: het gezicht van de vijand

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (10)

NBC Universal Televisie

"Battlestar Galactica: The Face of the Enemy", uitgebracht tijdens de tussenseizoenpauze van seizoen 4, is een webserie van tien afleveringen die zich afspeelt tussen "Sometimes a Great Notion" en "A Disquiet Follows My Soul". De webserie was een hit bij zowel fans als critici en won er meerdereStreamy-onderscheidingenen een Emmy-nominatie verdienen in de categorie live-actie in korte vorm.

In de nasleep van de sombere onthullingen van "Sometimes a Great Notion", bevindt luitenant Gaeta zich en een aantal anderen aan boord van een transportroofvogel die een foutieve sprong voorbij de Rode Lijn maakt, waar ze al snel ontdekken dat hun zuurstof bijna op is. Door middel van flashbacks onthult de webserie cruciaal inzicht in Gaeta's leven aan boord van New Caprica, evenals in zijn huidige mentale toestand, informatie die een grote rol zal spelen in de tweede helft van seizoen 4. Hoewel deze webserie niet beschikbaar is op dvd, is hij overal verkrijgbaar. online te bekijken.

10. Battlestar Galactica Seizoen 4, Afleveringen 12-15

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (11)

NBC Universal Televisie

De verhaallijn die afleveringen 12 tot en met 15 van seizoen 4 omspant, maakt het essentieel dat deze vier afleveringen samen worden bekeken (indien mogelijk moet je de 53 minuten durende verlengde versie van aflevering 12 bekijken). Terwijl de vloot te maken heeft met de gevolgen van 'Sometimes a Great Notion', is het moreel op een dieptepunt en begint de nieuwe alliantie met de Cylons al snel een slechte smaak achter te laten in veel koloniale monden. Met een Cylon-zwangerschap aan boord van de Galactica en de vloot geplaagd door zorgen, plannen twee belangrijke figuren een muiterij.

Deze afleveringen laten enkele van de beste verhalen zien die ooit zijn gezien in 'Battlestar Galactica', een hoogtepunt van alle opgekropte vijandigheid en angst die veel personages hebben gevoeld. Ze hebben veel doorstaan ​​op het pad naar de aarde, en op een gegeven moment zou het wel overkoken. Een gevoelvol optreden van Alessandro Juliani als Felix Gaeta belicht de talloze verliezen die de kolonisten hebben geleden.

11. Battlestar Galactica: het plan

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (12)

NBC Universal Televisie

"The Plan" is een "Battlestar Galactica" tv-film die de gebeurtenissen van de eerste twee seizoenen opnieuw vertelt vanuit het perspectief van de Cylons, wat extra inzicht geeft in hun motivaties en veel van de gebeurtenissen die plaatsvonden aan boord van de Galactica. In navolging van twee John Cavils (gespeeld doorwijlen decaan Stockwell), "The Plan" begint met de vernietiging van de Twaalf Koloniën. Cavil is van plan de Final Five een lesje te leren door het hele menselijke ras uit te roeien. Aan boord van de Galactica, terwijl elke poging om de kolonisten te saboteren mislukt of mislukt, groeit de frustratie van Cavil.

Hoewel de film niets essentieels toevoegt aan het overkoepelende verhaal, demonstreert het effectief de kleinzieligheid die leidde tot de Cylon-genocide van het menselijk ras. Het onderwerp is zwaar, maar het is erg leuk om achteraf precies te leren hoeveel Cylons aan boord van de Galactica aan het werk waren - en ze te zien mislukken.

12. Battlestar Galactica Seizoen 4, Afleveringen 16-20

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (13)

NBC Universal Televisie

De laatste vijf afleveringen van "Battlestar Galactica" beginnen met de Colonials die worstelen met zwaar uitgedunde gelederen door de muiterij en de komst van iemand waarvan lang werd gedacht dat hij dood was. Voor een select aantal beginnen visioenen duidelijker en frequenter te worden naarmate de oorlog escaleert en te veel begint te blijken voor de ouder wordende Galactica. De serie culmineert in de driedelige finale "Daybreak", waarin wordt gevonden wat er over is van de Cylon-koloniale alliantie die samenwerkt om het kind Hera (de enige bekende Cylon-Human-hybride) te redden van alles wat Cavil voor haar in petto heeft op de Cylon. Kolonie.

De finale zou verdeeldheid zaaien onder zowel critici als fans. Het zorgde zo voor verdeeldheid dat sommige verkooppunten (Wekelijks amusem*ntinbegrepen) voerde aan dat het mogelijk de erfenis van de show schaadde. Sommige kijkers haatten het, maar anderen vonden het eenpassend uiteindeop een lange en emotionele reis en een prachtig eerbetoon aan de personages die ze gaandeweg hadden leren kennen en liefhebben.

13. Caprica

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (14)

NBC Universal Televisie

Zowel een spin-off als een prequel van 'Battlestar Galactica', 'Caprica' is een tonaal ander verhaal dat zich afspeelt in de Twaalf Koloniën vóór de Eerste Cylonoorlog. Het verhaal speelt zich af 58 jaar voor de aanval waarmee de serie "Battlestar Galactica" begon en vertelt de gebeurtenissen die leidden tot de creatie van de eerste bewuste Cylon. Nadat de rijke techmagnaat Daniel Graystone (Eric Stoltz) zijn tienerdochter verliest aan een zelfmoordterrorist, raakt hij geobsedeerd door haar opnieuw te creëren door middel van Cylon-technologie.

Terwijl "Battlestar Galactica" meer een militair drama is, concentreert "Caprica" ​​zich op het leven aan boord van Caprica. Het volgt de Graystones en de maffia-verbonden Adama-familie tegen een achtergrond van terrorisme en sociale onenigheid. Het ziet er goed uit en het klinkt geweldig - Bear McCreary, die de muziek componeerde voor "Battlestar Galactica", scoorde de serie met dezelfde complexiteit en nuance. "Caprica" ​​speelt zich zwaar af in een virtual reality-wereld en verkent thema's als identiteit en existentialisme die deel uitmaken van het concept van Cylon-projectie.

14. Battlestar Galactica: bloed en chroom

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (15)

NBC Universal Televisie

De laatste aflevering binnenhet opnieuw bedachte "Battlestar Galactica"-verhaal, "Blood and Chrome" is een webserie die oorspronkelijk bedoeld was als pilot voor een nieuwe serie over de jonge William Adama. De webserie van tien afleveringen speelt zich tien jaar na de Eerste Cylonoorlog af. Het volgt Adama (Luke Pasqualino) terwijl hij zich aansluit bij de Battlestar Galactica, net afgestudeerd aan de pilotenacademie en de oorlog ingaat.

Hoewel het verhaal niet noodzakelijkerwijs veel toevoegt aan de algehele "Battlestar Galactica"-wereld, is het een leuk horloge voor degenen die niet kunnen wachten om de Twelve Colonies opnieuw te bezoeken. Het is ook een kans om Husker's legendarische vaardigheden als adderpiloot eindelijk in actie te zien. Met elk ongeveer 12 minuten, tellen de tien afleveringen op tot een totaal van 131 minuten - genoeg om ons te overbruggen tot de langverwachtetweede "Battlestar Galactica" herstartkomt eindelijk tot zijn recht.

Dit is de juiste volgorde om Battlestar Galactica - Looper te bekijken (2024)

FAQs

In welke volgorde kijk je Battlestar Galactica? ›

De kijkvolgorde in deze gids is vrijwel geheel chronologisch. Het begint met Caprica. Dan bevat het Blood and Chrome, een vervolg op Caprica en een prequel op Battlestar Galactica. En ten slotte gaat het door de vier seizoenen van Battlestar Galactica en andere inhoud die verband houdt met het hoofdverhaal.

Moet je de originele Battlestar Galactica kijken? ›

De originele Battlestar Galactica-shows zijn niet verplicht om te bekijken als je geïnteresseerd bent in de opnieuw ontworpen serie "So zeg we allemaal." Ze zijn onhandig, gedateerd en hoewel er enige cult-aantrekkingskracht is, houden ze niet zo goed stand tegen een herstart.

Wanneer moet je het plan Battlestar Galactica bekijken? ›

Het plan. Dit is waar deze dvd/Bluray-film oorspronkelijk werd uitgebracht (nadat de show was afgelopen). Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat het de voorkeur verdient om dit na No Exit te bekijken, in plaats van nadat je de hele serie hebt uitgespeeld, maar het kan geen kwaad om tot nu toe te wachten.

Wanneer moet je Razor Battlestar Galactica kijken? ›

Battlestar Galactica: Scheermes

Deze film uit het midden van de serie concentreert zich op de reis van de Battlestar Pegasus tijdens de eerste Cylon-aanval, dus hij past het beste als hij wordt bekeken na het einde van seizoen 2 (of, als je echt weinig tijd hebt, na seizoen 2, aflevering 17) .

Hoeveel Battlestar Galactica-films zijn er? ›

Tussen 1978 en 1981 werden afleveringen gemonteerd in drie speelfilms. De eerste film, Battlestar Galactica, was een bewerkte versie van de pilot, "Saga of a Star World", met enkele verschillen met de originele televisie-afleveringen, waaronder de dood van Baltar.

Hoeveel seizoenen heeft Battlestar Galactica? ›

Herbeleef de Battlestar Galacticasaga in al zijn intensiteit! Battlestar Galactica: De Complete Serie in hoge definitie is een 22-delige Blu-ray boxset die in geen enkele verzameling mag ontbreken. De box bevat alle 72 afleveringen van de cultreeks, verdeeld over 4 seizoenen.

Wat komt er vóór Battlestar Galactica seizoen 1? ›

Caprica (2010)

Caprica is een prequel televisieserie op de vernieuwde Battlestar Galactica. Het ging in première op Syfy (voorheen Sci-Fi) op ​​22 januari 2010 en werd beschreven als "de eerste sciencefiction-familiesaga op televisie".

Moet ik eerst Caprica kijken? ›

Ja, je zou het eerst kunnen bekijken, en de sprong van de Caprica-finale naar de BSG-piloot zou inderdaad een mooie klap kunnen zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld The Plan, dat *alleen* bekeken moet worden na het bekijken van de serie, ondanks dat het lang voor de seriefinale eindigde.

Wat komt er na Battlestar Galactica? ›

Caprica. Deze spin-off tv-serie speelt zich 58 jaar na Battlestar Galactica af en onthult meer over hoe de mensheid voor het eerst de Cylon-androïden creëerde die later hun grootste vijanden zouden worden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6443

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.