Frank Bruno - Biografie (2023)

Relatie kort Statistieken van Frank Bruno

Wat is de burgerlijke staat van Frank Bruno? (gehuwd, alleenstaand, in relatie of gescheiden):Scheiding
Hoeveel kinderen heeft Frank Bruno? (naam):4 Kinderen
Heeft Frank Bruno een relatie?:Yes2-affaire
IsFrank Brunohomo?Nee

2 affaire1 huwelijk4 Kinderen

Frank Bruno, voormalig professioneel bokser, vermaakt de fans al 14 jaar met zijn unieke vechtstijl. Hij won het WBC-zwaargewichtkampioenschap van 1995 door Oliver McCall te verslaan. De energieke en ambitieuze bokser werd van kinds af aan beroemd en werd op 18-jarige leeftijd de jongste Britse amateurkampioen ooit. Hij won 40 van zijn 45 professionele gevechten gedurende zijn carrière. Tijdens zijn eerdere carrière won hij ook de Europese zwaargewichttitel.

Het vroege leven en onderwijs

Frank Bruno werd geboren als Franklin Roy "Frank" Bruno op 16 november 1961 in het Hammersmith Hospital in Hammersmith, Londen, Engeland. Hij groeide op in Wandsworth, Londen, samen met zijn vijf broers en zussen.

Bruno is de zoon van Robert Bruno, immigranten uit de Dominicaanse Republiek, en Lynette Bruno. Zijn moeder was een voormalige wijkverpleegkundige en pinkster-lekenleraar uit Jamaica. Zijn vader overleed in 1975.

Bruno heeft de Britse nationaliteit en etniciteit, hij heeft een gemengde etnische achtergrond. Hij studeerde aan de Oak Hill-scholen in Sussex, Engeland. Hij begon met boksen bij de plaatselijke Wandsworth Boys Club op de prille leeftijd van 9.

Professionele carriere

Bruno maakte zijn debuut als professionele bokser in 1982. Het jaar daarop behaalde hij 21 opeenvolgende overwinningen door knock-out. Zijn uitstekende prestaties vanaf het begin hielpen hem om hoog te scoren.

Bruno-optredens trokken de aandacht van tal van internationale boksmagazines, waaronder 'Boxing Illustrated', 'The Ring', 'KO Magazine' en 'Ring En Espanol'.

Bruno versloeg de marginale mededinger,Floyd Cummings, voormalig wereldtitelkandidaatScott LeDoux, en Belgisch kampioenRudy Gauwetijdens de periode. Hij brak echter zijn streak na de Amerikaanse voormalige professionele bokserJacobus Smitversloeg hem door knock-out in de tiende en laatste ronde van de wedstrijd.

Bruno won zijn eerste titel, de Europese zwaargewichttitel op 1 oktober 1985. Hij won de titel door randvechters te verslaanLarry FrazierEnJef Jordan. Hij behield zijn titel terug na een overwinning op voormalig WBA-kampioenGerry Coetzeein juli 1986.

Bruno verdedigde opnieuw zijn titel tegen voormalig mededingerJacobus Tillisen gezelReggie GrossEnChuck Tuinman.

Bruno daagde de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht uitMike Tysonvoor de titel, in februari 1989. Tyson herstelde echter zijn titel door Bruno te verslaan. De scheidsrechter stopte de wedstrijd in de vijfde ronde van de wedstrijd, terwijl Bruno hulpeloos op de touwen lag.

Bruno bleef de gevechten winnen en prees de plaats als een van 's werelds toonaangevende zwaargewichten. Hij had een overwinning op mededingerKarel Williamsvoordat je gezellen zoals verslaatPierre Coetzer,José Ribalta, EnDutchman Jan Emmen.

Bruno's grootste gevecht in zijn carrière vond plaats in het jaar 1993. Hij speelde de wedstrijd tegenLennox Lewis.Het was zijn derde kans om de wereldtitel te behouden. Lewis versloeg hem tijdens een onderbreking in ronde zeven.

Kort daarna vormde Bruno de nieuwe groep, dispatchingJesse Fergusonin één ronde, en de marginale kanshebbersMike EvansEnRodolfo Marineven gemakkelijk.

WBC zwaargewicht kampioen

Bruno werd wereldkampioen door WBC-kampioen te verslaanOliver McCallover twaalf ronden, op 2 september 1995. Zijn kampioenschap duurde niet lang, want hij vocht tegen Mike Tyson in zijn eerste verdediging en verloor de wedstrijd na een onderbreking in ronde drie. Op dat moment liep hij een ernstig oogletsel op dat werd veroorzaakt door Tyson.

Na het grootste gevecht kreeg Bruno ook te horen dat hij nooit meer zal vechten om te voorkomen dat hij het risico loopt nog meer schade aan te richten. Bruno kondigde in augustus 1996 zijn afscheid van het boksen aan.

Media-optredens en niet-boksinteresses

Het imago van Bruno werd versterkt door zijn relatie met de BBC-bokscommentatorHarry Timmerman. Hij maakte zijn media-optreden in de vroege Comic Relief-programma's in de jaren tachtig. Later verscheen hij regelmatig op tv en op het podium in pantomime.

Later startte Bruno in 1991 een stalen achtbaan ‘The Ultimate’ in Lightwater Valley. Het was destijds de langste achtbaan ter wereld.

In 1995 bracht Bruno een coverversie uit van het nummer 'Eye of the Tiger'. De cover werd ook het themalied van de film 'Rocky III' en stond op nummer 28 in de Britse hitlijsten.

Bruno kondigde aan dat hij in de traditioneel veilige Tory-zetel van Brentwood en Ongar wilde staan, als de conservatieve kandidaat tegen het onafhankelijke parlementslid,Martin Bel. Zijn verkiezingscampagneslogan was "Wees geen plank, stem op Frank!" destijds. Het Conservatieve Centrale Bureau verwierp het idee echter al snel.

Bruno werd een van de beroemdheden die de rol speelden van het WK-nummer 'Who Do You Think You Are Kidding Jurgen Klinsmann?' in 2006. Hij maakte zijn opwachting in een Britse tv-quizshow 'The Weakest Link' op 15 augustus. 2009 en versloeg Duke McKenzie in de laatste ronde voor £ 12.800 (ongeveer $ 18.000).

In februari en oktober 2011 was Bruno kort te gast in afleveringen van de ITV-comedyshow 'Harry Hill's TV Burp'. In hetzelfde jaar was hij te zien in de ITV1-chatshow 'The Alan Titchmarsh Show'. serie 'Piers Morgan's Life Stories', op 20 april 2012.

Bruno voltooide met succes de marathon van Londen van 2011 voor de derde keer. Hij verscheen ook samen met zijn dochter Rachel in de BBC Three-documentaire 'Rachel Bruno: My Dad and Me' op 23 juli 2013.

Priveleven

Frank Bruno was getrouwd metLaura Brunoin 1990. Ze kregen twee dochters Nicola en Rachel en een zoon, Franklin. Het stel ging een aantal jaren uit voordat ze trouwden. Ze verwelkomden hun eerste kind, dochter Rachel in 1986.

Franks relatie met Laura duurde niet lang en scheidde in 2001. Hij had kort een relatie met zijn oude vriendYvonne Clydesdale. Het paar ontmoette elkaar voor het eerst in 2000 in een kuuroord en begon een paar maanden later met daten.

Bruno kondigde aan dat hij in december 2005 vader zou worden van zijn vierde kind met Clydesdale. Clydesdale beviel op 10 mei 2006 van hun dochtertje Freya.De mensenkrant als uitgeversMGNmet betrekking tot valse beweringen over hun relatie.

De relatie tussen Bruno en zijn ex-vriendin Clydesdale kwam na enkele jaren van hun romance tot een einde.

Bruno is verloofd met de kapper,Nina Coletta, in 2012. In oktober 2016 maakte Bruno bekend dat hij weer vrijgezel is na zijn vierjarige relatie met Nina.

Geestelijke kwestie

Op 22 september 2003 werd Bruno door politieagenten van het medisch personeel uit zijn huis nabij Brentwood in Essex gehaald, onder de bepalingen van de Mental Health Act 1983.

Bruno werd later naar het Goodmayes Hospital in Ilford gebracht voor zijn psychologische en psychiatrische tests. Hij leed al enkele maanden aan een depressie en kreeg de diagnose bipolaire stoornis.

Bruno gaf toe dat hij op 9 oktober 2005 cocaïne gebruikte, waarmee hij in 2009 begon. Hij kreeg te maken met verschillende psychische problemen als gevolg van zijn verslaving, waarover de media op een respectloze manier berichtten en controverses opriepen. Hij werd bekritiseerd door The Sun, wiens kop de de volgende dag na zijn arrestatie las hij: 'Gekke Bruno opgesloten'.

In een interview met de Daily Mirror sprak Bruno ook ter ondersteuning van hun mentale campagne en verklaarde:

"Een psychische aandoening is vreselijk om mee om te gaan, maar ik heb geleerd dat het een gevecht is dat je kunt winnen als je je leven op de juiste manier leidt"

Netto waarde en lichaamsmeting

De voormalige WBC-zwaargewichtkampioen is 1,9 m lang. Frank Bruno heeft enorm veel geld verdiend met zijn bokscarrière.

Vanaf januari 2018 is het vermogen van Bruno $ 10 miljoen, volgensDe rijkste.

Bruno verloor de zwaargewichttitel tegenMike Tysonop 25 februari 1989. Destijds verdiende hij $ 3,6 miljoen, terwijl Tyson $ 7 miljoen verdiende. De gemiddelde ticketprijs was $ 700 en de totale verkoop bedroeg $ 4,3 miljoen.

The People betaalde hem $ 70472 na het maken van valse beschuldigingen over de relatie tussen Bruno en zijn vriendin Yvonne Clydesdale. Hij ontving ook $ 18.000 na een pak slaagHertog McKenziein een Britse tv-quizshow 'The Weakest Link', op 15 augustus 2009.

Bruno verkoopt naar verluidt zijn huis van $ 1414830 in Bedfordshire nadat hij naburige reizigers ervan had beschuldigd zijn watervoorziening af te tappen. Eerder had hij een 2000Bentley Arnageter waarde van ongeveer $ 38.990.

Bruno rijdt momenteelMercedes-Benz M-Klassewaarvan de waarde varieert van $ 36k tot $ 46k. Trouwens, hij heeft ook het boek ‘Let Me Be Frank’ gepubliceerd, dat £ 6,99 kostte voor Kindle, terwijl het £ 9 voor hardcover kostte.

FAQs

Who is Frank Bruno's wife now? ›

What's happened to Frank Bruno? ›

Steadily, Bruno has built his life back up and in an interview with GB News detailed his health issues and how, despite his well-documented struggles, he manages to take the 'rough with the smooth'. 'I'm happy because I'm alive. I'm still ducking and diving.

Is Frank Bruno's daughter a boxer? ›

What weight was Frank Bruno? ›

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated: 11/01/2024

Views: 5543

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.