Hoe de beste 7 -daagse Griekenland -route te plannen op de Cyclade -eilanden - havens en havens (2024)

Op zoek naar een 7-daagse reisroute door Griekenland vol witgekalkte dorpjes, prachtige stranden en een dosis avontuur? Deze eilandhoppende vakantie op de Cycladen voldoet aan alle eisen.

Met een week in Griekenland raad ik aan om tijd tussen twee plekken te splitsen, zodat je zoveel mogelijk Griekse cultuur en landschappen kunt ervaren.

Deze Griekenland-route voor 7 dagen omvat Santorini en Naxos-de eerste uber-populaire en serieus prachtig, met hoge kliffen op een vulkanische caldera, en de tweede het grootste eiland in de ketting, vol met bergen, zandstranden en glooiende landbouwgronden.

Het paar eilanden ligt slechts een paar uur uit elkaar per veerboot en vluchten vanuit Athene gaan naar beide, dus je kunt deze reis in elke volgorde doen.

Als je meer dan een week in Griekenland hebt, bekijk dan zeker10-daagse eilandhopping routedat knelt erinMilosEnAtheneOok. Voor een kortere optie raden wij u aan dit uit te geven5 dagen in Griekenland.

Dit bericht bevat affiliatielinks.Als u op een klikt of iets koopt, kunnen we een commissie ontvangen om u erover te vertellen, zonder extra kosten voor u.Als Amazon -medewerker verdienen we aan kwalificerende aankopen.

Dag 1 - Naxos -stranden en wandelen

Er is geen betere manier om een 7 -daagse Griekenland -reisschema te starten dan met een bezoek aan enkele van de mooiste stranden in de cyclades.Als je wat avontuur wilt mixen met strandhoppen, begin dan de dag met een schilderachtige wandeling de hoogste piek in de eilandketen.Die prachtige Naxos -stranden zullen des te meer uitnodigend zijn na een zweterige klim.

Naxos-paden

Misschien wel het meest epische pad op het eiland, het pad opMount Zasleidt wandelaars naar de piek van het hoogste punt in de cyclades.Op ongeveer 3 mijl op en neer de 3000 voet berg, is het niet zo intimiderend als het klinkt, maar een niveau van fitness en goed schoeisel is essentieel.Er zijn twee paden omhoog, maar die van Fontaine d'Aria (een historische veerfontein) passeert langs de grot waar de legende zegt dat Zeus is geboren.

Naxos -stranden

De westkant van Naxos is dé plek voor prachtige zandstranden, sommige populair en boordevol voorzieningen, andere rustig en afgelegen. Er is heel veel om uit te kiezen, dus kies er een paar uit die je wilt zien tijdens je 7 dagen in Griekenland.

Dicht bij Naxos Town, probeer plekken alsAgios Georgios,,Saint ProkopiosEnAgios Annavoor zacht zand, stoel en parapluverhuur en luchtige strandcafés.

Voor iets minder drukte, kop ongeveer 30 mijl langs de kust naar de stranden vanToren, met zijn lange stuk zand om zich te verspreiden enAliko, met kleine baaien en duinen die privéplekken maken om te zwemmen en zon.

Dag 2 - Naxos dorpen en sightseeing

Mooie witte dorpen ingebouwd in heuvels en glooiende landbouwgronden vullen het bergachtige landinland van Naxos.U wilt een auto huren of op een begeleide tour springen om deze regio te bekijken tijdens uw 7 -daagse Griekenland -route.Het niet tellen, het is ongeveer een 3-uur durende rit vanaf Naxos Town door het midden van het eiland naar Apollonas aan zee en terug rond de kust.

Naxos -ruïnes

Als je van ruïnes houdt, breng dan snel een bezoek aan deTempel van Demeteronderweg.Deze marmeren overblijfselen van een 6e-eeuwse BC-tempel zijn gedeeltelijk weer gestapeld in hun oorspronkelijke vorm.Demeter was de godin van de oogst, dus deze structuur werd gebouwd in het midden van een agrarische regio.

Naxos -dorpen

Voor dorpsstops wil je overwegen buurmanKussendEnChalkio-De laatste was ooit de hoofdstad van het eiland en beiden hebben oude Byzantijnse kerken en torens uit het Venetiaanse tijdperk.

Apiranthoszit op bijna 2.000 voet hoogte in de bergen met steegjes die op en neer op de hellingen en luchtige patio -cafés slingeren, met een prachtig uitzicht.Ook onder de hoogste eilanddorpen,KoronosEens bloeide met de welvaart van de omliggende Emery -mijnen en voelt nog steeds nogal authentiek weggestopt in de heuvels op ongeveer 20 mijl van Chora.

Apollonasligt aan de noordkant van het eiland, met een afgelegen strandresortsfeer aan een kleine baai. Er is een zandstrand, een kleine boothaven en een rij overdekte openluchtrestaurants langs het water. Net buiten de stad kun je de Kouros van Apollonas zien, een gigantisch marmeren beeld dat gedeeltelijk afgewerkt is in een oude steengroeve.

Dag 3 - Naxos Boat Trip

Naxos zit vol met mooie stranden, dus je zou zeker nog een hele dag kunnen vullen loungen op één.Maar er zijn ook enkele prachtige locaties rond het eiland dat het beste worden verkend op boottochten van Naxos.

Kleine cyclades

Catamaran ritten gaan meestal naar deMindere cyclades, een klein complex eilandjes ten zuidoosten van Naxos.Hier kun je snorkelen in perfect helder water, rustige baaien en stranden bezoeken en lokale zeehonden zien zoals wilde dolfijnen.Excursies kunnen een paar uur tot een volledige dag duren.

Een dag

Eilandhopping naar het nabijgelegen paros om zijn steden en stranden te zien is een andere manier om de dag door te brengen.Het is slechts een veerboot van 30 tot 45 minuten verwijderd, of je kunt kleine boottochten boeken om er te komen.Schepen dok in de haven in parikia, vanParos, waar je Castle Ruins kunt bekijken en foto's van de witgekalkte gebouwen kunt maken.Spring naar de stad vanNaoussaVoor enkele van de beste stranden op een brede baai.

Dag 4 – Naxos naar Santorini

Halverwege uw 7-daagse rondreis door Griekenland is het tijd om over te stappen naar het volgende eiland. De reistijd tussen Naxos en Santorini bedraagt ​​slechts een paar uur, dus je kunt de rest van deze dag doorbrengen op welk eiland je ook wat extra tijd wilt besteden. Je kunt gemakkelijk een paar uur besteden aan het verkennen van de havenstad van Naxos, maar de kade van Santorini is vrij klein en druk, dus plan om daar meteen weg te gaan.

Veerboot van Naxos naar Santorini

Naxos naar Santorini Ferry -routes lopen meestal overal van 1 tot 3 uur, afhankelijk van welk bedrijf u gebruikt.Grotere boten dragen auto's, terwijl kleinere schepen alleen passagiers zijn.U kunt controleren op tijden en prijzen opFerryHopper.comEn boek van tevoren of bezoek een van de ticketkantoren door de haven.

Veerboten dok in de drukke Santorini -haven aan de onderkant van de kliffen ongeveer 5 mijl ten zuiden van Fira.Opties voor transit zijn onder meer autoverhuur en shuttle -transfers, die vooruit moeten worden geboekt, de openbare bus naar FiRA of taxi's, die moeilijk te vinden zijn.Er zijn een paar cafés bij de haven voor het geval je een plek nodig hebt om een koffie te pakken en te wachten.

Dag 5 - Santorini -dorpen

De beroemdste witte dorpen van Santorini liggen aan de noordwestelijke kant van het eiland, waar de kliffen hoog boven de caldera uitsteken voor epische uitzichten. Bezoek alle drie de onderstaande steden als je tijd hebt tijdens je 7 dagen in Griekenland, want elk heeft zijn eigen smaak ondanks de vergelijkbare architectuur. Oia trekt de meeste zonsondergangzoekers aan, maar de andere twee bieden ook adembenemende kleurenpracht.

Oia

De blauwe koepels en windmolens sieren menig ansichtkaart, dus het is geen verrassing datOiatrekt menigten op zoek naar het perfecte skyline -beeld van witte gebouwen en windmolens ingebouwd in de kliffen van het eiland.Het bevindt zich op het noordelijke puntje van Santorini, dus het uitzicht op de kustlijn die terugkijkt op Fira is ook behoorlijk episch.

Geschilderde winkelpuien met souvenirs en boetiek sieradenlijn De stenen straten hier en cafés hebben balkons open voor de zeebries.

Je kunt een lange trap aflopen naar Amoudi Bay om in het turquoise water te zwemmen en te genieten van verse zeevruchten, of een bezoek brengen aan de ruïnes van een Byzantijns kasteel - een van de beste plekken om de zonsondergang te aanschouwen. Of bekijk deze andereDingen om te doen in OIAvoor meer inspiratie.

Imerovigli

De stillere neef van Oia – en eerlijk gezegd net zo mooi –Imerovigliis niet vol met de rand met toeristische voorzieningen.Maar dat maakt het veel minder druk en perfect om rond te dwalen, verdwalen langs kronkelende steegjes en het maken van foto's van Church Bell Towers.

Als het hoogste dorp aan dit uiteinde van het eiland, heeft Imerovigli ongelooflijk uitzicht, vooral vanuit de wit geschilderde hotels en villa's ingebouwd in de kliffen.Je kunt ook ongelooflijke panorama's opnemen door vanaf hier naar Skaros Rock te wandelen-een klein stuk land dat uit de stad steekt, heeft de verspreide overblijfselen van een middeleeuws fort en een platte rots die perfect is om te klimmen.

Vura

Santorini's hoofdstad,VuraBursts met toeristische voorzieningen en activiteiten.Er zijn natuurlijk veel winkels- en eetgelegenheden, met souvenirwinkels, boetieks en Griekse restaurants langs de straten van de stad.

Maar als je iets een beetje anders wilt doen, overweeg dan om een bezoek te brengen aan een van de musea van de stad.Geschiedenis- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van het Archeologisch Museum van Thera, het Museum of Prehistoric Thera en het Folklore Museum.

Dag 6 - Santorini sightseeing en stranden

Sightseeing rond de rest van Santorini duurt niet lang, omdat het slechts ongeveer 40 minuten rijden van eind tot uiteinde van het eiland is.Er is hier echter nog steeds genoeg te zien, dus je kunt je dag doorbrengen met het verkennen van ruïnes, luieren op zwarte stranden of een beetje van beide doen.

Huur een voertuig voor de dag om in uw eigen tempo rond te komen, of overweeg een rondleiding die de hoogtepunten raakt.Bussen gaan ook naar veel van deze plekken, maar je moet misschien wat je een beetje ziet inkorten om het allemaal in je 7 -daagse Griekenland te passen.

Santorini -stranden

Zwarte stranden van rotsen, kiezelstenen en zandlijn langs de oostkant van Santorini, waar het eiland vlakt om de zee te ontmoeten.De meest populaire stranden hier zijnDistrict,gisterenEnPerissa-Alle donker getinte plekken met toeristische voorzieningen zoals cafés, watersporten en lounge-stoelverhuur.

De zuidkust van het eiland heeft het opvallendeRood strand, waar roestkleurige pure kliffen naar een zandige baai vallen.Het contrast van het rood met het levendige blauwe water zorgt voor een perfecte setting en unieke stranddag.

Santorini ruïnes

De berg Mesa Vouno steekt uit langs de oostkust tussen Kamari en Perissa en bevat de ruïnes vanOude Thera, een Hellenistische nederzetting uit de 8e eeuw voor Christus.Toeristen kunnen door de site dwalen om de overblijfselen van oude baden, tempels, theaters en markten te zien.Het is zelfs mogelijk om hier te wandelen vanaf de stranden hieronder voor een beetje oefening en een Episch uitzicht op de kustlijn.

In de buurt van Red Beach, opgravingen van de prehistorieAkrotiriDorp staat open voor bezoekers.Een vulkaanuitbarsting in de bronstijd vernietigde beide de nederzetting en bevroor deze op tijd voor de moderne wereld om te getuigen en te studeren.Je kunt enkele van de artefacten die hier zijn ontdekt in het Museum of Prehistoric Thera in Fira zien.

Als je het verre zuidwestelijke puntje van Santorini haalt - het tegenovergestelde uiteinde van OIA - kom je bij deKaap.Uit het terrein van het baken uit de 19e eeuw, zul je een prachtig uitzicht op beide kustlijnen van het eiland vangen.

Dag 7 - Santorini zeilen

Een boot excursie in de Santorini Caldera is het perfecte einde van een 7 dagen in de vakantie van Griekenland.Je geniet de zon op, zwem in helder water en vangt een perfecte zonsondergang.

Santorini Caldera Boat Rides

Volledige en halve dag boottochten van het eiland zeil rond deDe caldera van Santorini.Van onderaf kunt u naar de mooie witte dorpen op de kliffen staren en dicht bij enkele van de andere eilanden in de kegel komen.

De catamaran zal op verschillende plekken pauzeren voor snorkelen en zwemmen in het heldere water.Andere hoogtepunten zijn meestal bezoeken aan kleurrijke stranden, een excursie naar het rustige eiland Thirassia en een kans om rond te zweven in warme vulkanische veren.

Als je een reis boekt die later op de dag vertrekt, blijf je ook op het water om naar de bezienswaardigheden te kijkenSantorini-zonsondergangde hemel in tinten roze en paars streaken.

Als u op zoek bent naar het beste uitzicht vanuit uw hotel, raden we de Caldera -kust van Santorini ten zeerste aan.OiaEnVurazijn meestal de meest populaire opties, en beide hebben talloze winkels en restaurants op loopafstand van prachtige hotels op de kliffen.

Wij adviserenImerovigli, hoewel, als je iets minder druk en vrediger wilt.Het bevindt zich ook op de hoogste hoogte van de drie, dus de uitzichten zijn onverslaanbaar.In imerovigli hielden we van deZenith Blue- De privéterrassen en gedeeld pooldeck in dit hotel kijken allemaal uit over de caldera.

Tips voor een week in Griekenland Cyclades Island Hopping

Hoe u naar Griekenland en de eilanden kunt komen

Het is doorgaans goedkoper om uw internationale vlucht naar Athene op het vasteland te boeken in plaats van te mikken op Santorini of een van de eilanden. Vanuit de grotere stad kun je een korte eilandvlucht maken (meestal minder dan een uur) of een veerboot boeken vanuit de haven van Piraeus. Als je een tussenstop hebt die lang genoeg is in de Griekse hoofdstad, bekijk dan deze gids voor informatie over hoe je kunt bestedenOp een dag in Athene.

Is 7 dagen in Griekenland genoeg tijd?

Tussen de historische vastelandsteden en letterlijk honderden eilanden in Griekenland, kun je hier weken of maanden doorbrengen en nog steeds niet allemaal zien.Voor je eerste reis naar het land, zou ik aanraden om minstens 7 dagen in Griekenland door te brengen als je van ver weg komt.

Met een 7-daagse reisroute door Griekenland kun je óf een paar eilanden zien, zoals we hierboven beschrijven, óf gewoon Athene en één eiland bezoeken. Ik zou aanraden om dichter bij de 10 dagen of twee weken in Griekenland door te brengen als je kunt, maar 7 dagen in Griekenland is genoeg om een ​​eerste blik te werpen en een plezierige vakantie te hebben.

Waar te gaan voor 7 dagen in Griekenland

Ik raad eilandhoppen aan tijdens je week in Griekenland.Het is verleidelijk om op één eiland te vegeren tijdens een 7 -daagse Griekenland -route, maar tenzij je op huwelijksreis bent en echt wilt relaxen, raden we eilandhoppen aan tijdens je verblijf.

Probeer er een rustigere bestemming van te maken dan Santorini of Mykonos, als je er iets aan kunt doen. Je zult het langzamere tempo en de minder drukte waarderen als je het vergelijkt met de drukkere plekken.

Wanneer te bezoeken de Griekse eilanden

De zomer is een zonnige en perfecte tijd om Griekenland te bezoeken. Daarom zullen veel eilanden in de Cycladen vol zitten, vooral op kleine maar populaire eilanden als Santorini. Als je een flexibel schema hebt, overweeg dan een bezoek in het tussenseizoen rond mei, september of oktober, wanneer het weer doorgaans nog zacht genoeg is voor stranddagen.

Ik bezocht van eind september tot begin oktober toen het toeristenseizoen de eilanden afrondde.Ik was nog steeds in staat om rondleidingen en bootritten te vangen terwijl ze open waren, maar de menigte niveaus waren veel lager dan in de zomer.

Wat moet ik niet missen tijdens een Griekenland -reisschema?

Ik zou het ten zeerste aanbevelen om een ​​boottocht te maken terwijl je in Griekenland bent. Onwerkelijk turkoois water dat zo helder is als een zwembad rond de Griekse eilanden, en de beste manier om ervan te genieten is tijdens een boottocht die je meeneemt van de drukke stranden naar prachtige zwemplekken. Je hoeft er niet op elk eiland eentje te boeken, maar het is ook geen slecht idee.

Wat in te pakken voor de Griekse eilanden

Ik raad aan om licht in te pakken voor je reis naar Griekenland.Ongelijke stenen straten, dorpen op de heuvels en veerboothoppen kunnen het lastig maken om veel bagage te jongleren terwijl ze de eilanden bezoeken op een Griekenland 1 week reisschema.Bovendien betekent het warme weer dat je alleen lichtere kleding en strandkleding meeneemt, die klein opvouwen.Raadpleeg onzeGriekenland -pakkingchecklistvoor wat u met u mee moet nemen.

Hoe de beste 7 -daagse Griekenland -route te plannen op de Cyclade -eilanden - havens en havens (2024)

FAQs

Welke Cycladen combineren? ›

Eilandhoppen Cycladen

Santorini is een ansichtkaart op zich, wat een prachtige zonsondergangen, prachtige lavastranden en blauwe koepelkerkjes. Maar alle eilandjes van Cycladen zijn bijzonder. Combineer je vakantie met Paros, Naxos en/of Mykonos.

Wat is het mooiste eiland van de Cycladen? ›

Amorgos, Sifnos, Andros en Tinos zijn zeker de mooiste Cycladen eilanden om te wandelen. Ook de eilanden Serifos, Naxos en Santorini (maar wel héél vroeg in het seizoen) hebben mooie wandeltochten te bieden. Voor een goede trektocht op de Griekse Cycladen is een wandelkaart onmisbaar.

Welke eilanden behoren tot de Cycladen? ›

Hoeveel nachten Milos? ›

Overnachten op Milos

De ferries komen aan in het havenstadje Adamantas (Adamas). Wij kozen ervoor om hier te verblijven, zodat we eventueel vanaf de haven gewoon naar onze accommodatie konden lopen. Wij verbleven 4 nachten op Milos. Adamas was achteraf gezien ook een goede keuze: best gezellig en centraal gelegen.

Wat is het gezelligste eiland van Griekenland? ›

Het Griekse eiland Zakynthos is het leukste eiland van Griekenland voor iedereen die graag van een avontuurlijke vakantie geniet. Op dit eiland vind je onder andere de prachtige baai met het aangespoelde scheepswrak op Navagio Beach.

Wat is het mooiste eiland van Griekenland? ›

1. Santorini. De mooiste eiland van allemaal is Santorini. Het picture perfect eiland met de beroemde witte huizen met blauwe daken.

Welk Griekse eiland heeft de mooiste stranden? ›

1. Kreta – Balos Beach. Een van de mooiste stranden van Griekenland vind je in het noordwesten van het populaire eiland Kreta: Balos Beach. Deze witte baai met turquoisekleurig water is eigenlijk een lagune.

Wat zijn de minst toeristische Griekse eilanden? ›

Wat zijn populaire rustige eilanden in Griekenland? Griekenland kent tientallen rustige eilanden die niet erg toeristisch zijn en waar je echt kunt genieten van een rustige vakantie. Onze 10 favoriete eilanden zijn Karpathos, Paros, Kefalonia, Skiathos, Elafonisos, Chalkidiki, Chios, Naxos, Thassos, Ithaka.

Welk eiland in Griekenland heeft de mooiste stranden? ›

Lefkas staat bekend om de mooiste zandstranden van Griekenland. Daarvan is Pórto Katsíki, in het zuidwesten van het eiland, een echte favoriet. Dit strand doet denken aan de bountystranden op de Caribische eilanden. Bijzonder is ook de steile, hoge rotswand, die afsteekt tegen het helderblauwe zeewater.

Welke Cycladen eilanden hebben een vliegveld? ›

De Cycladen zijn met veerdiensten onderling met elkaar, met het vasteland en Kreta verbonden. Paros, Naxos, Mykonos en Santorini hebben bovendien een vliegveld.

Wat zijn de populairste Griekse eilanden? ›

Dat Kreta, Kos, Rhodos, Zakynthos en Corfu de populairste Griekse eilanden zijn, is misschien niet zo'n verrassing. Welke eilanden onze top 5 net niet haalden? Lesbos staat bekend om haar schilderachtige stadjes, prachtige natuur & helderblauwe zee.

Hoeveel eilanden telt de Cycladen? ›

De Griekse eilandengroep de Cycladen ligt midden in de Egeïsche Zee en bestaat uit maar liefst 56 eilanden. Slechts een klein deel hiervan is bewoond én wordt bezocht door toeristen. Wij bieden vakanties aan naar vier van de eilanden: Santorini, Mykonos, Naxos en Paros.

Is Milos de moeite waard? ›

Wanneer op vakantie op Milos

Het is geen druk eiland, maar wel erg gezellig en daarnaast zijn er genoeg dingen te doen en te zien om je vakantie door te brengen. Vooral in de zomermaanden komen er veel toeristen op het eiland. Maar in het voorjaar en najaar is het ook zeker de moeite waard om het eiland te bezoeken.

Is Milos een leuk eiland? ›

Één van onze favoriete eilanden in Griekenland is het vulkanische eiland Milos. Een bestemming die steeds populairder wordt en niet mag ontbreken wanneer je gaat eilandhoppen in Griekenland. Milos staat bekend om kristalhelder water, de mooiste stranden en unieke rotsformaties.

Is Milos toeristisch? ›

Milos is nog geen drukke toeristische Griekse vakantiebestemming. Om hier vakantie te vieren is het aan te bevelen om eerst naar Santorini of Mykonos vanuit Nederland te vliegen. Van daaruit kun je met veerdiensten doorreizen. De beste reistijd voor Milos zijn de maanden mei, juni en september.

Welke 2 Griekse eilanden combineren? ›

Santorini – Milos – Folegandros – Santorini (de ideale huwelijksreis) Kreta – Paros – Athene (in Griekenland eilandhoppen met een klein budget) Athene – Corfu – Zakynthos – Athene (ook prima te doen als soloreiziger) Mykonos- Paros – Ios – Mykonos (voor de feestbeesten)

Welk eiland combineren met Mykonos? ›

Een leuke en gemakkelijke combinatie om het echte eilandhop-gevoel te krijgen is Eilandhoppen Mykonos-Santorini. Dit zijn de twee populairste eilanden van de Cycladen archipel. Je vliegt eerst naar Mykonos waar je een aantal dagen zult verblijven.

Welk eiland combineren met Santorini? ›

Eilanden die je ook niet wil missen zijn de Cycladen. Want ken je de typisch Griekse plaatjes van tegen de heuvel gebouwde witte huisjes met blauwe daken? Grote kans dat de foto genomen is op Santorini. Ga je op de Cycladen eilandhoppen, dan combineer je Santorini met Mykonos, Paros of Naxos.

Welk eiland combineren met Paros? ›

Sifnos is de onbekende parel van de Griekse Cycladen. Het eiland wat perfect tussen Paros en Milos past omdat Sifnos weer compleet anders is. Het eiland is bergachtig en daardoor zijn er veel mooie wandelingen. Daarnaast zijn er leuke dorpjes met goede restaurants en kerkjes te bezoeken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5350

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.