Hoeveel kost bowlen? De ultieme gids voor prijzen van bowlen (2023)

Bowlen is een leuke activiteit, maar het kan duur zijn. De meeste mensen gaan er eigenlijk van uit dat bowlen duur is, maar dat is niet altijd het geval. Afhankelijk van waar je heen gaat, kunnen de kosten van bowlen sterk variëren.

We hebben wat onderzoek gedaan om erachter te komen hoeveel bowlen kost en ontdekten dat de meeste bowlingbanen per uur rekenen. AMF Bowling Centers rekenen bijvoorbeeld $ 4,09 - $ 5,59 per persoon, per uur op weekdagen en $ 5,59 - $ 7,09 in het weekend.

Wil je met een groep vrienden bowlen, dan kun je groepskorting krijgen. Bij Bowlmor Lanes kunnen groepen van vier of meer bijvoorbeeld een kortingstarief krijgen van $ 39 per uur.

Natuurlijk zijn de kosten van bowlen ook afhankelijk van waar je woont. In grotere steden zijn bowlingbanen vaak duurder dan in kleinere steden. In New York City rekent Bowlmor Lanes bijvoorbeeld $ 40- $ 50 per uur, terwijl in Syracuse, New York hetzelfde bedrijf $ 28- $ 35 per uur rekent.

Dus, hoeveel kost bowlen? Het hangt er echt van af waar je heen gaat en met hoeveel mensen je bent. U kunt echter verwachten dat u tussen de $ 4 en $ 50 per uur betaalt.

Inhoudsopgave

Wat kost bowlen gemiddeld?

Gemiddeld kost bowlen ongeveer $ 4 per spel. Deze prijs kan echter variëren afhankelijk van de locatie en het tijdstip van de dag. Bowlen kan bijvoorbeeld duurder zijn in de spits of in het weekend. Bovendien bieden sommige bowlingbanen kortingen voor grote groepen of kinderen.

De kosten van het huren van een baan variëren ook afhankelijk van de locatie. Over het algemeen kost het ongeveer $ 20 per uur om een ​​baan te huren. Deze prijs kan echter stijgen tijdens drukke tijden of dalen tijdens daluren.

De kosten van het huren van schoenen variëren ook afhankelijk van de locatie. Over het algemeen kost het ongeveer $ 4 per paar schoenen. Schoenen huren is dus ook iets om rekening mee te houden bij het budgetteren voor een potje bowlen.

(Video) 🎳 How Much Do Bowling Alleys Make? #bowling #smallbusiness #profit

Houd ook rekening met de kosten van eten en drinken op de bowlingbaan. De meeste bowlingbanen hebben een snackbar die eten en drinken verkoopt. De prijzen voor deze items kunnen variëren, maar ze zijn meestal redelijk geprijsd.

De kosten voor het kopen van een bowlingbal variëren ook afhankelijk van de kwaliteit van de bal. Over het algemeen kost het ongeveer $ 30 voor een standaard bowlingbal. Deze prijs kan echter stijgen voor ballen met speciale kenmerken of ontwerpen.

Waarom zijn sommige bowlingbanen duurder dan andere?

Bowlingbanen die luxe of verbeterde voorzieningen bieden, kosten doorgaans meer dan bowlingbanen met minder of basisvoorzieningen.

Luxe bowlingbanen kunnen functies bieden zoals:

 • Automatisch scoren
 • Bumper bowlen
 • Kosmisch bowlen
 • Full-service restaurants en bars
 • Laserlicht en geluidseffecten
 • Luxe zitjes
 • Pooltafels
 • Arcades voor videogames

Sommige van deze functies, zoals automatisch scoren en bumper bowlen, kunnen het spel leuker en gebruiksvriendelijker maken voor alle spelers. Andere voorzieningen, zoals full-service restaurants en bars, kunnen een meer sociale en ontspannen sfeer creëren. Uiteindelijk zal de prijs van een bowlingbaan afhangen van het niveau van luxe en service dat geboden wordt.

Lees Wat is de massa van een bowlingbal? Hier is hoe je erachter komt

De kosten van bowlen variëren ook op basis van de dag van de week en het tijdstip van de dag. Veel bowlingbanen bieden kortingen op bepaalde tijden, zoals happy hour of 's avonds laat bowlen. Kortingen kunnen ook worden aangeboden voor senioren, studenten en kinderen. Sommige bowlingbanen bieden ook groepskortingen voor feesten of bedrijfsevenementen.

Over het algemeen zijn de kosten van bowlen voor één persoon $ 4- $ 6 per spel, $ 3- $ 5 per schoenhuur en $ 2- $ 4 voor een frisdrank. De kosten van kosmisch bowlen zijn doorgaans duurder en u kunt verwachten $ 8- $ 10 per persoon te betalen. Voor een luxe ervaring kunnen de kosten van bowlen $ 20 of meer per persoon zijn.

De beste manier om geld te besparen op bowlen, is door te zoeken naar kortingsbonnen of aanbiedingen bij uw plaatselijke bowlingbaan. U kunt zich ook aanmelden voor een loyaliteitsprogramma om kortingen te krijgen op toekomstige bezoeken.

Welke factoren kunnen de prijs van bowlen beïnvloeden?

Factoren zoals het tijdstip van de dag, de leeftijd van de bowlingbaan en het soort evenement (bijv. competitie) kunnen de prijs beïnvloeden. Het kostenbereik varieert tussen $ 3 en $ 12 per uur, maar het kan meer zijn als mensen schoenen of spelapparatuur huren.

Als je schoenen moet huren die worden geleverd met een automatische bal en baan die al is bevestigd, variëren de kosten van $ 6- $ 8 voor 1 uur of $ 4 voor 15 minuten. De banen zullen ongeveer hetzelfde in rekening brengen, ongeacht hoe laat het is of welke dag van de week het is, omdat ze baanonderhoudskosten hebben die worden gedekt door uurtarieven op een trage nacht versus een drukke nacht waar er constant omzet is in bowlingbanen.

(Video) How Much Do Bowlers REALLY Make?! Cost Breakdown

De prijzen kunnen ook variëren, afhankelijk van of u materiaal huurt bij een bowlingbaan of een proshop. Als je bij een pro-shop huurt, is de uitrusting mogelijk van hogere kwaliteit en dus duurder.

Dus, hoeveel kost bowlen? Het hangt echt af van het tijdstip van de dag, de leeftijd van de bowlingbaan, het soort evenement en of je al dan niet materiaal moet huren. Over het algemeen kost het je tussen $ 3 en $ 12 per uur om te bowlen. Als u echter rekening houdt met de kosten van het huren van apparatuur, kan uw totaal dichter bij $ 20 per uur liggen.

Kost bowlen meer als je met meer spelers bent?

De kosten variëren afhankelijk van de plaats die u bezoekt.

De kosten per persoon zijn afhankelijk van een aantal factoren: groepsgrootte, dag van de week en tijdstip van de dag, evenals hoeveel games je tijdens één bezoek speelt.

Een spel voor twee personen zou in het bereik van $ 9- $ 12 moeten zijn met schoenenverhuur, een spel voor vier personen zou ongeveer $ 13- $ 20 moeten zijn en een spel voor acht personen zou in het bereik van $ 20 + vallen. Zorg ervoor dat u de prijzen bij uw bowlingfaciliteit controleert voordat u eropuit trekt, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Sommige plaatsen brengen meer kosten in rekening voor grotere groepsgroottes of als het later is dan 17.00 uur, maar de meeste hebben geen vaste regels voor het in rekening brengen van extra kosten voor bepaalde scenario's op basis van het aantal mensen in uw groep.

U kunt meestal geld besparen op uw bowlinguitje door tijdens het happy hour te bezoeken of door te profiteren van kortingen voor senioren, studenten en militairen. Veel bowlingbanen bieden pakketaanbiedingen waarbij eten en drinken bij je spel inbegrepen zijn, dus vraag zeker naar speciale aanbiedingen voordat je begint met spelen.

De kosten van bowlen zijn ook afhankelijk van het type bowlen dat u kiest. Als je competitief wilt bowlen, moet je lid worden van een competitie waaraan extra kosten verbonden zijn. Hetzelfde geldt voor deelname aan een toernooi; er zal een toegangsprijs zijn die betaald moet worden.

Lees Waarom draaien bowlingballen? (Eenvoudig te volgen gids)

Voor degenen die gewoon voor de lol willen bowlen met vrienden en familie, het is niet nodig om deel te nemen aan een competitie of toernooi en je kunt gewoon per spel betalen. De kosten per spel zijn lager als u bowlt tijdens open bowlinguren in plaats van een baan te huren voor privégebruik. Kortingen worden vaak gegeven aan degenen die ervoor kiezen om ook tijdens de daluren te bowlen.

Hoe goedkope bowlingaanbiedingen te vinden

Bowlen kan een leuke manier zijn om tijd door te brengen met vrienden of familie, maar het kan ook duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om goedkoop te bowlen. Hier zijn een paar tips:

(Video) This is how much it really costs to be a pro bowler..

 • Plan vooruit en controleer op coupons of kortingen online of in uw plaatselijke krant. Veel bowlingbanen bieden specials op weekdagen of tijdens de daluren.
 • Zoek naar all-you-can bowl-deals. Steegjes bieden vaak deze speciale aanbiedingen op weekendnachten of feestdagen.
 • Word lid van een bowlingcompetitie. Je krijgt niet alleen kortingen op de huur van rijbanen, maar je zult ook veel plezier beleven aan het spelen met vrienden (of nieuwe maken).
 • Bekijk tweedehands bowlingbanen. Deze steegjes vragen doorgaans lagere prijzen voor games en schoenen.

Met een beetje planning kun je genieten van een leuk potje bowlen zonder veel geld uit te geven.

De voordelen van bowlen met vrienden of familie

Bowlen kan een leuke en betaalbare manier zijn om tijd door te brengen met vrienden of familie. Bowlingbanen rekenen meestal per uur en schoenen zijn meestal bij de prijs inbegrepen. De meeste banen bieden ook speciale aanbiedingen voor eten en drinken, dus vraag ernaar voordat je gaat bowlen.

Bowlen kan een geweldige manier zijn om plezier te hebben en wat beweging te krijgen. Het is ook een relatief goedkope activiteit, vooral in vergelijking met andere vormen van entertainment. Dus als je op zoek bent naar een leuk avondje uit zonder veel geld uit te geven, dan is bowlen wellicht de perfecte optie voor jou.

Als je gaat bowlen, kun je veel plezier hebben terwijl je aan lichaamsbeweging doet. Bowlen is een relatief goedkope activiteit en het is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden of familie.

Hoeveel kost het om te gaan bowlen per persoon?

De prijs om per persoon te bowlen hangt af van waar je heen gaat, maar gemiddeld is het ongeveer $ 6,00 USD per persoon per spel.

Er zijn veel verschillende prijzen voor bowlingballen op de markt en deze variëren meestal van $ 15-75. Als een persoon een gemiddeld geprijsde bal zou kopen, zou dit ongeveer $ 30 zijn en dan zou een toeslag van ongeveer 50 cent per spel van toepassing zijn (opgeteld tot zes dollar). Hier is een lijst van wat je kunt verwachten op het gebied van uitrusting en gameplay:

Er kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor het huren van schoenen als u geen eigen paar bezit.

Over het algemeen is de huur van materiaal (indien nodig) en de vergoeding per spel alles wat nodig is om te bowlen. Sommige locaties bieden kortingen of speciale aanbiedingen, dus het is altijd het beste om van tevoren contact op te nemen met uw lokale bowlingbaan.

Zijn er grote prijsverschillen bij verschillende bowlingbanen?

Er is een grote verscheidenheid aan prijzen, afhankelijk van de voorzieningen die u wilt, wie de bowlingbaan bezit en of deze in de stad of buiten de stad is. Rijstrookverhuur kan bijvoorbeeld variëren van $ 5 tot $ 25 per uur, $ 10 tot $ 30 voor schoenverhuur, en sommige hebben een extra bonustarief als er kinderen onder de 14 aanwezig zijn.

De kosten van snacks variëren ook enorm, afhankelijk van of het een snackbar is met standaard eetgelegenheden erachter of iets chiquers zoals een biertuin. Als u buiten de openingstijden gaat, zouden er ook kortingen moeten zijn, dus controleer altijd de secties met aanbiedingen op websites voordat u iets boekt!

Lees Vingers pijn na het bowlen - Redenen voor pijn in de vinger na het bowlen
(Video) Join me #fortnite

Verschillende plaatsen bieden verschillende voorzieningen. Schoenen zijn bijvoorbeeld vaak inbegrepen bij de toelating, maar zijn mogelijk niet verplicht. Evenzo hebben sommige steegjes een dresscode en andere niet. Sommige bowlingbanen bieden ook andere activiteiten aan, zoals videogames, poolen of lasergamen, waarvoor een toeslag in rekening kan worden gebracht of die bij de toegangsprijs zijn inbegrepen.

Als het om prijzen gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De eerste is de locatie van de bowlingbaan. Als het in een grotere stad is, zijn de prijzen waarschijnlijk hoger dan in een kleinere stad. Het tweede dat u moet overwegen, is wat voor soort voorzieningen de bowlingbaan heeft. Als het veel extra's heeft, zoals arcadespellen of een snackbar, dan zullen de prijzen hoger zijn dan bij een eenvoudige bowlingbaan. Het laatste waar u aan moet denken, is het tijdstip waarop u gaat. De meeste bowlingbanen hebben kortingen voor bowlen tijdens de daluren, dus als u flexibel bent met uw schema, kunt u wat geld besparen.

Dus, om de vraag te beantwoorden, er kunnen grote prijsverschillen zijn op verschillende bowlingbanen, afhankelijk van verschillende factoren. Als je echter van tevoren wat onderzoek doet, zou je in staat moeten zijn om een ​​goede deal te vinden over bowlen, waar je ook heen gaat.

Wat zijn de opstartkosten om te beginnen met bowlen?

De opstartkosten zijn afhankelijk van waar u woont en de grootte van uw bowlingbal. Meestal moet u een baanpas of een jaarlidmaatschap kopen, schoenen huren en ballen betalen.

Een basislijst met kostenfactoren:

 • Rijstrookpas/jaarlidmaatschap
 • Huurprijs schoenen
 • Huurprijs bowlingbal
 • Bowlingballen gekocht om in je tas te bewaren (1 paar) - $ 20- $ 40 *verschilt per stijl*
 • Bumperruimte of gepersonaliseerde matten ($ 10 plus verzendkosten) - voegt tussen de 48-56 inch extra woonruimte toe ($ 15 plus verzendkosten voegt nog eens 24 inch leefruimte toe)

In totaal kijken we naar ongeveer $ 28 tot $ 93 om te beginnen met bowlen. De grootste factor zal zijn of je ervoor kiest om je eigen schoenen en ballen te kopen of ze elke keer te huren.

Een andere belangrijke factor is de ligging van de bowlingbaan. Als je in een kleine stad woont, is er misschien maar één optie die duurder kan zijn dan wonen in een grote stad met veel opties.

Wat kost het om per baan te spelen?

Uit ons onderzoek blijkt dat de prijs voor bowlen per baan per uur gemiddeld rond de € 37,50 ligt. Prijzen kunnen echter variëren van zo laag als $ 25 per uur tot zo hoog als $ 45 per uur, afhankelijk van de locatie, het tijdstip van de dag en de dag van de week.

Als je met 5 spelers op de baan bent, zal de prijs per speler ongeveer $7,5 per uur zijn, wat nog steeds een nette prijs is.

Veel bowlingbanen bieden kortingen voor open bowlen tijdens de daluren of voor groepen bowlers. Kortingen kunnen ook beschikbaar zijn voor senioren, studenten en militairen. Sommige bowlingbanen bieden ook arrangementen aan waarbij eten en drinken en de kosten van het bowlen zijn inbegrepen.

Kost schoenen huren extra als je gaat bowlen?

De meeste bowlingbanen brengen geen extra kosten in rekening voor het huren van schoenen. Er kan echter een beperkt aantal maten en stijlen beschikbaar zijn, dus het is aan te raden om vooraf een paar schoenen te reserveren.

(Video) GIO TREKT DE BROEK VAN JADE UIT?!?

De bowlingbanen die u kosten in rekening brengen voor het huren van schoenen hebben doorgaans een grotere keuze aan maten en stijlen om uit te kiezen. Ze bieden meestal ook kortingen als u meerdere paar schoenen huurt of als u lid bent van hun loyaliteitsprogramma.

Dus hoewel het niet verplicht is, kan het de moeite waard zijn om je schoenen te huren bij een bowlingbaan die een vergoeding vraagt. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste pasvorm en stijl voor je spel krijgt.

Videos

1. 1000 Euro in Nederland VS 1000 Euro in Bali
(Stefan de Vries)
2. MALAYSIA’S LARGEST INDOOR THEME PARK is in A MALL?! 🇲🇾 KUALA LUMPUR Berjaya Times Square FUN DAY
(Jenn and Leon )
3. 24 UUR IN EEN DOOS FORT | We Are The Davises
(We Are The Davises)
4. Welke Strategie Werkt Het Beste Op De Aandelen, Crypto en Forex markt? - Trading Podcast - Ep. 90
(FXminds)
5. 207$ Horrible Tent Fan Village S06 EP.83 | MIDDLE EAST MOTORCYCLE TOUR
(WildLens by Abrar)
6. Disparate Pieces | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 4
(Geek & Sundry)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 28/10/2023

Views: 5719

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.