Hoeveel kost bowlen? De ultieme gids voor prijzen van bowlen (2024)

Bowlen is een leuke activiteit, maar kan duur zijn. De meeste mensen gaan er eigenlijk van uit dat bowlen duur is, maar dat is niet altijd het geval. Afhankelijk van waar je heen gaat, kunnen de kosten van bowlen enorm variëren.

We hebben wat onderzoek gedaan om erachter te komen hoeveel bowlen kost en ontdekten dat de meeste bowlingbanen per uur rekenen. AMF Bowlingcentra rekenen bijvoorbeeld $ 4,09 - $ 5,59 per persoon, per uur op weekdagen en $ 5,59 - $ 7,09 in het weekend.

Wilt u met een groep vrienden bowlen, dan kunt u groepskorting krijgen. Bij Bowlmor Lanes kunnen groepen van vier of meer bijvoorbeeld een gereduceerd tarief van $ 39 per uur krijgen.

Uiteraard zijn de kosten van bowlen ook afhankelijk van waar je woont. In grotere steden zijn bowlingbanen doorgaans duurder dan in kleinere steden. In New York City rekent Bowlmor Lanes bijvoorbeeld $40-$50 per uur, terwijl in Syracuse, New York, hetzelfde bedrijf $28-$35 per uur in rekening brengt.

Hoeveel kost bowlen? Het hangt echt af van waar je heen gaat en met hoeveel mensen je bent. U kunt echter verwachten dat u tussen de $ 4 en $ 50 per uur betaalt.

Inhoudsopgave

Hoeveel kost bowlen gemiddeld?

Gemiddeld kost bowlen ongeveer $ 4 per spel. Deze prijs kan echter variëren afhankelijk van de locatie en het tijdstip van de dag. Bowlen kan bijvoorbeeld duurder zijn tijdens de spitsuren of in het weekend. Bovendien bieden sommige bowlingbanen kortingen voor grote groepen of kinderen.

De kosten voor het huren van een baan variëren ook afhankelijk van de locatie. Over het algemeen kost het ongeveer $ 20 per uur om een ​​baan te huren. Deze prijs kan echter stijgen tijdens drukke tijden of dalen tijdens de daluren.

De kosten voor het huren van schoenen variëren ook afhankelijk van de locatie. Over het algemeen kost het ongeveer $ 4 per paar schoenen. Het huren van schoenen is dus ook iets waarmee u rekening moet houden bij het budgetteren voor een partijtje bowlen.

Er moet ook rekening worden gehouden met de kosten van eten en drinken op de bowlingbaan. De meeste bowlingbanen hebben een snackbar die eten en drinken verkoopt. De prijzen voor deze artikelen kunnen variëren, maar zijn doorgaans redelijk geprijsd.

De kosten voor het kopen van een bowlingbal variëren ook afhankelijk van de kwaliteit van de bal. Over het algemeen kost het ongeveer $ 30 voor een standaard bowlingbal. Deze prijs kan echter stijgen voor ballen met speciale kenmerken of ontwerpen.

Waarom zijn sommige bowlingbanen duurder dan andere?

Bowlingbanen die luxe of verbeterde voorzieningen bieden, kosten doorgaans meer dan bowlingbanen met minder of basisvoorzieningen.

Luxe bowlingbanen kunnen functies bieden zoals:

 • Automatisch scoren
 • Bumperbowlen
 • Kosmisch bowlen
 • Full-service restaurants en bars
 • Laserlichten en geluidseffecten
 • Luxe zitjes
 • Pooltafels
 • Speelhallen voor videogames

Sommige van deze functies, zoals automatisch scoren en bumperbowlen, kunnen het spel leuker en gebruiksvriendelijker maken voor alle spelers. Andere voorzieningen, zoals full-service restaurants en bars, kunnen een meer sociale en ontspannen sfeer creëren. Uiteindelijk zal de prijs van een bowlingbaan afhangen van het niveau van luxe en service dat wordt geboden.

Lees Waarom worden bowlingbaanvloeren nooit gedeukt? Hier is waarom

De kosten van bowlen variëren ook afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip van de dag. Veel bowlingbanen bieden kortingen tijdens bepaalde tijden, zoals happy hour of bowlen op de late avond. Er kunnen ook kortingen worden aangeboden voor senioren, studenten en kinderen. Sommige bowlingbanen bieden ook groepskortingen voor feesten of bedrijfsevenementen.

Over het algemeen bedragen de kosten voor bowlen voor één persoon $4-$6 per spel, $3-$5 per schoenenhuur en $2-$4 voor frisdrank. De kosten van kosmisch bowlen zijn doorgaans duurder en u kunt verwachten dat u tussen de $ 8 en $ 10 per persoon betaalt. Voor een luxe ervaring kunnen de kosten van bowlen $ 20 of meer per persoon bedragen.

De beste manier om geld te besparen op bowlen is door te zoeken naar kortingsbonnen of aanbiedingen bij uw plaatselijke bowlingbaan. U kunt zich ook aanmelden voor een loyaliteitsprogramma om kortingen te krijgen op toekomstige bezoeken.

Welke factoren kunnen de prijs van bowlen beïnvloeden?

Factoren zoals het tijdstip van de dag, de leeftijd van de bowlingbaan en het type evenement (bijvoorbeeld competitie) kunnen van invloed zijn op de prijs. De kosten variëren tussen $ 3 en $ 12 per uur, maar het kan hoger zijn als mensen schoenen of spelapparatuur huren.

Als je schoenen moet huren waaraan een automatische bal en baan al zijn bevestigd, variëren de kosten van $6-$8 voor 1 uur of $4 voor 15 minuten. De rijstroken zullen ongeveer hetzelfde in rekening brengen, ongeacht hoe laat het is of welke dag van de week het is, omdat ze onderhoudskosten voor de baan hebben die worden gedekt door uurtarieven op een langzame nacht versus een drukke nacht waar er constant omzet is in de bowlingbanen.

De prijzen kunnen ook variëren, afhankelijk van of u materiaal huurt bij een bowlingbaan of pro-shop. Als u bij een pro-shop huurt, is de apparatuur mogelijk van hogere kwaliteit en dus duurder.

Hoeveel kost bowlen? Het hangt echt af van het tijdstip van de dag, de leeftijd van de bowlingbaan, het soort evenement en of u al dan niet materiaal moet huren. Over het algemeen kost het je tussen de €3 en €12 per uur om te bowlen. Als u echter de kosten voor het huren van apparatuur meetelt, kan uw totaal dichter bij de $ 20 per uur liggen.

Kost bowlen meer als je met meer spelers bent?

De kosten variëren afhankelijk van de plaats die u bezoekt.

De kosten per persoon zijn afhankelijk van een aantal factoren: groepsgrootte, dag van de week en tijdstip, en hoeveel games je tijdens één bezoek speelt.

Een spel voor twee personen zou tussen de $ 9 en $ 12 moeten liggen, inclusief schoenenverhuur, een spel voor vier personen zou tussen de $ 13 en $ 20 moeten kosten en een spel voor acht personen zou in het bereik van $ 20+ vallen. Zorg ervoor dat u de prijzen bij uw bowlingbaan controleert voordat u eropuit gaat, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Sommige plaatsen brengen meer in rekening voor grotere groepsgroottes of als het later dan 17.00 uur is, maar de meeste hebben geen regels opgesteld over het in rekening brengen van extra kosten voor bepaalde scenario's op basis van het aantal mensen in uw groep.

U kunt doorgaans geld besparen op uw bowlinguitje door tijdens het happy hour te bezoeken of te profiteren van kortingen voor senioren, studenten en militair personeel. Veel bowlingbanen bieden pakketaanbiedingen aan waarbij eten en drinken bij uw spel zijn inbegrepen, dus vraag zeker naar eventuele speciale aanbiedingen voordat u begint met spelen.

De kosten van bowlen zijn ook afhankelijk van het type bowlen dat u kiest. Als je competitief wilt bowlen, moet je lid worden van een competitie waaraan extra kosten verbonden zijn. Hetzelfde geldt voor deelname aan een toernooi; er zal een toegangsprijs betaald moeten worden.

Lees Bowlingbal-polijstalternatief - 5 beste alternatieven

Voor degenen die gewoon voor de lol willen bowlen met vrienden en familie: het is niet nodig om deel te nemen aan een competitie of toernooi en je kunt gewoon per spel betalen. De kosten per spel zullen lager zijn als u tijdens de open bowlingtijden bowlt in plaats van een baan te verhuren voor privégebruik. Er worden vaak kortingen gegeven aan degenen die ervoor kiezen om ook buiten de spitsuren te bowlen.

Hoe u goedkope bowlingdeals kunt vinden

Bowlen kan een leuke manier zijn om tijd door te brengen met vrienden of familie, maar het kan ook duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om goedkoop te bowlen. Hier zijn een paar tips:

 • Plan vooruit en controleer online of in uw plaatselijke krant of er kortingsbonnen of kortingen zijn. Veel bowlingbanen bieden speciale aanbiedingen op weekdagen of tijdens de daluren.
 • Zoek naar all-you-can bowl-deals. Steegjes bieden deze speciale aanbiedingen vaak aan tijdens weekendnachten of op feestdagen.
 • Sluit je aan bij een bowlingcompetitie. Je krijgt niet alleen korting op de huurtarieven van banen, maar je zult ook veel plezier beleven aan het spelen met vrienden (of het maken van nieuwe).
 • Bekijk tweedehands bowlingbanen. Deze steegjes rekenen doorgaans lagere prijzen voor games en schoenen.

Met een beetje planning kun je genieten van een leuk potje bowlen zonder veel geld uit te geven.

De voordelen van bowlen met vrienden of familie

Bowlen kan een leuke en betaalbare manier zijn om tijd door te brengen met vrienden of familie. Bowlingbanen rekenen doorgaans per uur, en schoenen zijn meestal bij de prijs inbegrepen. De meeste steegjes bieden ook speciale aanbiedingen voor eten en drinken, dus vraag daar zeker naar voordat je gaat bowlen.

Bowlen kan een geweldige manier zijn om plezier te hebben en wat beweging te krijgen. Het is ook een relatief goedkope activiteit, vooral in vergelijking met andere vormen van entertainment. Dus als u op zoek bent naar een leuk avondje uit dat niet veel geld kost, dan is bowlen wellicht de perfecte optie voor u.

Als je gaat bowlen, kun je veel plezier beleven en tegelijkertijd wat beweging krijgen. Bowlen is een relatief goedkope activiteit en een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden of familie.

Hoeveel kost het om te gaan bowlen per persoon?

De prijs om te bowlen per persoon hangt af van waar je heen gaat, maar gemiddeld is dit ongeveer $ 6,00 USD per persoon per spel.

Er zijn veel verschillende bowlingbalprijzen op de markt en deze variëren doorgaans van $ 15-75. Als iemand een bal met een gemiddelde prijs zou kopen, zou deze ongeveer $30 kosten en dan zou een extra toeslag van ongeveer 50 cent per spel van toepassing zijn (opgeteld maximaal zes dollar). Hier is een lijst met wat je kunt verwachten op het gebied van uitrusting en gameplay:

Er kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor het huren van schoenen als u niet over uw eigen paar beschikt.

Over het algemeen zijn de huur van uitrusting (indien nodig) en de kosten per spel alles wat nodig is om te bowlen. Sommige locaties bieden mogelijk kortingen of speciale aanbiedingen, dus het is altijd het beste om vooraf contact op te nemen met uw plaatselijke bowlingbaan.

Zijn er grote prijsverschillen bij verschillende bowlingbanen?

Er is een grote verscheidenheid aan prijzen, afhankelijk van de voorzieningen die u wilt, wie de eigenaar is van de bowlingbaan en of deze zich in de stad of buiten de stad bevindt. De huur van banen kan bijvoorbeeld variëren van $ 5 tot $ 25 per uur, $ 10 tot $ 30 voor schoenverhuur, en sommige hebben een extra bonustoeslag als er kinderen onder de 14 aanwezig zijn.

De kosten van snacks variëren ook sterk, afhankelijk van of het een snackbar is met standaard eetgelegenheden erachter of iets luxer zoals een biertuin. Als je buiten kantooruren gaat, moeten er ook kortingen zijn, dus controleer altijd de aanbiedingen op websites voordat je iets boekt!

Lees Waar moet ik op letten als ik een bowlingbal gooi? Top 10 tips voor het richten

Verschillende plaatsen bieden verschillende voorzieningen. Schoenen zijn bijvoorbeeld vaak bij de toegang inbegrepen, maar zijn mogelijk niet verplicht. Op dezelfde manier hebben sommige steegjes een dresscode, terwijl andere dat niet hebben. Sommige bowlingbanen bieden ook andere activiteiten aan, zoals videogames, poolen of lasergamen, waarvoor extra kosten in rekening kunnen worden gebracht of die bij de toegangsprijs zijn inbegrepen.

Als het om prijzen gaat, zijn er een aantal verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. De eerste is de locatie van de bowlingbaan. Als het in een grotere stad is, zijn de prijzen waarschijnlijk hoger dan wanneer het in een kleinere stad zou zijn. Het tweede dat u moet overwegen, is wat voor soort voorzieningen de bowlingbaan heeft. Als het veel extra's heeft, zoals arcadespellen of een snackbar, dan zullen de prijzen hoger zijn dan bij een eenvoudige bowlingbaan. Het laatste waar u aan moet denken, is het tijdstip waarop u gaat. De meeste bowlingbanen bieden korting op bowlen buiten de spitsuren, dus als u flexibel bent in uw planning, kunt u wat geld besparen.

Om de vraag te beantwoorden: er kunnen grote prijsverschillen zijn op verschillende bowlingbanen, afhankelijk van verschillende factoren. Als je echter van tevoren wat onderzoek doet, zou je een goede deal moeten kunnen vinden over bowlen, waar je ook heen gaat.

Wat zijn de opstartkosten om te beginnen met bowlen?

De opstartkosten zijn afhankelijk van waar u woont en de grootte van uw bowlingbal. Meestal moet je een baanpas of een jaarlidmaatschap kopen, schoenen huren en voor ballen betalen.

Een basislijst met kostenfactoren:

 • Lane pass/jaarlidmaatschap
 • Huurprijs schoenen
 • Huurprijs bowlingbal
 • Bowlingballen gekocht om in je tas te houden (1 paar) – $20-$40 *varieert per stijl*
 • Bumperruimte of gepersonaliseerde matten ($10 plus verzendkosten) – voegt 48-56 inch extra woonruimte toe ($15 plus verzendkosten voegt nog eens 24 inch leefruimte toe)

In totaal kijken we naar ongeveer $28 tot $93 om te beginnen met bowlen. De grootste factor zal zijn of je ervoor kiest om je eigen schoenen en ballen te kopen of ze elke keer te huren.

Een andere belangrijke factor is de locatie van de bowlingbaan. Als je in een kleine stad woont, is er misschien maar één optie die duurder kan zijn dan wonen in een grote stad met veel opties.

Wat kost het om per baan te spelen?

Uit ons onderzoek blijkt dat de prijs voor bowlen per baan en uur gemiddeld rond de $37,50 ligt. Prijzen kunnen echter variëren van slechts $ 25 per uur tot wel $ 45 per uur, afhankelijk van de locatie, het tijdstip en de dag van de week.

Als je met 5 spelers op de baan bent, zal de prijs per speler ongeveer $ 7,5 per uur bedragen, wat nog steeds een behoorlijke prijs is.

Veel bowlingbanen bieden kortingen voor open bowlen tijdens de daluren of voor groepen bowlers. Er zijn mogelijk ook kortingen beschikbaar voor senioren, studenten en militairen. Sommige bowlingbanen bieden ook arrangementen aan waarbij eten en drinken zijn inbegrepen, samen met de kosten voor bowlen.

Kost het huren van schoenen extra als je gaat bowlen?

Bij de meeste bowlingbanen wordt geen extra kosten in rekening gebracht voor het huren van schoenen. Er kan echter een beperkt aantal maten en stijlen beschikbaar zijn, dus het is aan te raden om vooraf een paar schoenen te reserveren.

De bowlingbanen waar je schoenen moet huren, hebben doorgaans een grotere keuze aan maten en stijlen om uit te kiezen. Ze bieden meestal ook kortingen als je meerdere paar schoenen huurt of als je lid bent van hun loyaliteitsprogramma.

Dus hoewel het niet verplicht is, kan het de moeite waard zijn om je schoenen te huren bij een bowlingbaan waar je een vergoeding voor moet betalen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste pasvorm en stijl voor jouw spel krijgt.

Hoeveel kost bowlen? De ultieme gids voor prijzen van bowlen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6004

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.