Hoeveel water komt er uit als uw water breekt?- SmartParentingskills.com (2024)

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (1)

Iedereen beeldt zijn water in het breken van een in-opt-tijdstip.Misschien ben je aan het werk, geef je les voor een kamer vol met studenten, of misschien in de supermarkt.Maar hoeveel vruchtwater moet je verwachten dat je eruit komt als je water is gebroken?

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (2)

Hoe weet ik zoveel over het breken van water?Hallo, ik ben Hilary - de krullende kop achter het trekken van krullen, maar veel mensen kennen mij ook als zwangerschapsverpleegkundige.Ik ben een verpleegster sinds 1997 en heb 20 jaar ervaring op het gebied van arbeid en bezorging.Het volstaat te zeggen dat ik veel waterpauze heb gezien, en ik heb ook gesproken met veel zwangere patiënten die hun waterpauze thuis hebben gehad - dus ik ben hier een geweldige expert in!

Zoals gewoonlijk,Geen advies over het trekken van krullen mag het advies van uw provider worden overgenomen.Als u denkt dat uw water is gebroken, moet u zo snel mogelijk contact met hen opnemen om te zien wat zij aanbevelen op basis van uw unieke behoeften en omstandigheden.

Hoeveel water komt er vrij als wateren breken?

Gemiddeld denk ik dat het 1-2 kopjes vloeistof is tijdens de eerste guts, maar het hangt echt af van:

  • Hoeveel vloeistof zit er in uw vruchtwater
  • Waar op de zak met wateren breekt
  • De positie waarin u zich bevindt wanneer deze breekt

Laten we het dus hebben over waarom dit allemaal afhangt en ook wat te verwachten na die eerste guts.

Maar voordat we erin ingaan, als je je afvraagt over het breken van water, hoe het zal zijn en voelen, laat me je dat verzekerenZwangerschap, geboorte en postpartum hebben veel om over na te denken dan dit onderwerp, dus kom bij me in de online prenatale klas voor koppels waar we je voorbereiden op het hele geboorte - in slechts een paar uur.Ik zou graag willen dat je daar bij me mee gaat!

Wat is water breken?

Het breken van water, ook bekend als scheuren van membranen, verwijst naar het breken van de vruchtzak die de baby omringt in de baarmoeder.Dit resulteert in een afgifte van vruchtwater, wat kan aanvoelen als een straaltje vloeistof of een plotselinge vloeistofstroom door de vagin*.

Het is belangrijk op te merken dat het breken van water niet hetzelfde is als urineren, omdat het vruchtwater duidelijk en geurloos is, terwijl urine een duidelijke geur en kleur heeft (hoewel ik als arbeidsverpleegkundige denkt dat vruchtwater een duidelijke geur heeft, is hetgewoon moeilijk uit te leggen en niet dat merkbaar voor de algemene bevolking).

Het membraan kan spontaan of kunstmatig scheuren door een procedure genaamd amniotomie (daar zullen we meer over praten).

Als de breuk van het membraan optreedt vóór de 37e week van de zwangerschap, wordt dit een vroegtijdige voortijdige breuk van membranen (PPROM) genoemd en kan dit leiden tot vroeggeboorte.Prom (voortijdige breuk van membranen) verwijst daarentegen naar water breken na 37 weken zwangerschap maar voorafgaand aan het begin van de bevalling.

Wanneer uw water breekt, is het belangrijk om medische hulp te zoeken om mogelijke complicaties te voorkomen en een veilige levering te garanderen.

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (3)

Hoe voelt het als mijn wateren breken?

Over het algemeen zegt de meerderheid van de patiënten dat ze een "pop" voelen en vervolgens vloeistof door hun baarmoederhals en hun vagin* uitstromen.Velen van hen denken dat ze plassen, maar een Kegel doen doet niets om het te stoppen.

Maar dit is het geval als je meer een gush versus een straaltje krijgt.Sommige mensen zullen gewoon een kleine stroom vloeistof opmerken die hun slipje vochtig maakt.Het maakt het ingewikkeld en zelfs deze kleine hoeveelheid water kan vergelijkbare risico's hebben als een vloeistofstroom.

Het andere waar de meeste mensen op voorbereid zijn, is dat deWater blijft uitkomen.Vruchtwater, die laat in de zwangerschap, bestaat bijna volledig uit baby -urine.Dus, omdat de baby meer urine maakt (wat ze zullen doen omdat je ze bloed door de placenta geeft en hun nieren het filteren alsof je ze vloeistoffen voedde) komt er meer uit.Het is een constante voorraad.

Hoe weet ik of mijn wateren zijn gebroken?

Het kan verwarrender zijn dan je denkt.

Ik volg een driestaps benadering om dit te bepalen:

  1. Let op de vochtigheid/nat slipje/natte pad
  2. Zet een schoon pad/ondergoed op
  3. Komt de vloeistof uit?- Merk je "guthes" op als je van zit naar staan gaat.

Als je gewoon plaste in plaats van dat je water breken, stopt het meestal na stap één.Als er vloeistof blijft uitkomen en je merkt dat vocht blijft bestaanaltijdBeteken je water is kapot, maar je wilt contact opnemen met je provider en zien wat ze aanbevelen.

Als u dit leest en niet zeker weet of uw water is gebroken of nietPraat met uw provider.Ze kunnen je helpen te weten of je in orde bent of als ze je aanraden aan te raden (ze hebben hiervoor een test, en we zullen het meer hebben over dat in de buurt).

Komt er een stroom water?

Het meeste hiervan hangt af van waar op de vruchtzak het water "breekt":

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (4)

Als je ligt, krijg je misschien niet zoveel als je rechtop bent - vanwege de zwaartekracht.Als je opkomt, krijg je een guts.

Ik heb vaak patiënten die zeggen dat ze een pop in bed voelden, maar stonden toen op en hadden een grote vloeistofstroom.

En ja, dit is waarom ik hier dol op ben, omdat zwangerschap/arbeid/baby/kinderen rommelig kunnen zijn.

Veel mensen vragen zich af of er tekenen zijn om op te letten voordat je water breekt << en ik praat daarover in dat bericht.

Water breken versus vagin*le ontlading:

Het is vervelend dat je aan het einde van je zwangerschap misschien veel ontladingsveranderingen hebt, evenals een mogelijke waterpauze.Ik heb een heel bericht over het breken van water versus ontlading, maar hier zijn drie dingen die je kunnen helpen het verschil te vertellen:

  • Vruchtwatervloeistof iswaterig, niet slijm of dikker
  • Meestal zal hetBlijf uitkomenZelfs na uw oorspronkelijke bedrag
  • Hoewel er een tint kan zijn, of bloedstrepenzou niet bloederig moeten zijn
  • Stel vragen aan uw provider

We zouden het veel liever weten in plaats van vragen of uw water is gebroken en u een verhoogd risico op infectie heeft (meer daarover komend).

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (5)

Hoe vertel je of je water is gebroken of dat je geplast hebt?

Ik heb eigenlijk een hele post over als je water brak of je peed, maar het beste advies is dat als het blijft uitkomen, het waarschijnlijk je water is.Als het stopt na één guts, kan het plassen zijn - maar houd het in de gaten.

En natuurlijk, vragen, stel je arts - heb ik dat genoeg gezegd?

Zal mijn water breken pijn doen waar ik op zit?

Het is een geldige vraag.Ik raad altijd aan dat zwangere paren op een waterdichte matraskussen slapen, en ik ben dol op het idee hiervan om te blijven in de buurt voor het geval er iets gebeurt, kan het allemaal opzuigen.Geweldig voor de auto!Bovendien zijn ze superhandig als je kinderen hebt (ze zijn gemaakt om meubels te beschermen tegen kinderen met een zure buik).

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (6)

Doet het pijn als mijn wateren breken?

Voorbij de "pop" nee.De vruchtwater heeft er geen neuronen op, dus het is niet pijnlijk.

Je hebt echter misschien meer milde weeën gehad (of sommige prelabor -symptomen) voordat je water breekt, die daarna pijnlijker zijn.Dat is niet ongebruikelijk.Veel mensen melden dat weeën pijnlijker aanvoelen zodra hun water breekt.

Deze weeën zijn soms ook productiever omdat ze de baby effectiever in het geboortekanaal kunnen duwen.

Mijn wateren braken, wat moet ik nu doen?

U wilt uw provider bellen als u denkt dat uw water is gebroken.De meesten van hen zullen willen dat je op een bepaald tijdstip naar het ziekenhuis gaat.

Ik raad je ook aan Taco te overwegen:

  • T - Tijd - hoe laat heeft uw water gebroken?
  • A - bedrag - was het veel, of een beetje?
  • C - kleur - was het duidelijk, of had het kleur (geel of bruin/groen)
  • O - geur - rook het naar alles in het bijzonder (dit kan mogelijk een infectie vertonen)

Al die informatie (vooral de tijd) kan uw providers helpen het plan te maken voor uw volgende stappen.

Oh, en krijg die ziekenhuistas verpakt - je gaat er waarschijnlijk snel naartoe:

Hoe controleren verloskundigen of mijn wateren zijn gebroken?

Artsen, verloskundigen en het ziekenhuis controleren of uw water is gebroken met een test genaamd Amnisure.

Sommigen kunnen het ook controleren met andere tests genaamd Nitrazine of Ferning, maar Amnisure is op dit moment de gouden standaard.

Het test op een eiwit dat alleen wordt aangetroffen in vruchtwater, dus de kans op een vals lezen is erg laag.Het is hoger als je onlangs seks hebt gehad of bloedt.

Hoe lang kan de baby overleven na waterbreuken?

Zoals ik hierboven zeibaby blijft vloeistof maken door urine.Het belangrijkste probleem is een kans op infectie, omdat bacteriën de baarmoederholte kunnen betreden en mama of baby kunnen infecteren.Studies hebben echter aangetoond dat je nogal wat tijd hebt, dat kan een probleem worden, en de meeste studies tonen aan dat moeder meestal vóór 48 uur in arbeid gaat.

Je hebt misschien gehoord dat pioniers of voorouders een "droge geboorte" hebben, maar ik denk dat dit meer praat over de kans dat de baby een infectie zou kunnen krijgen, omdat de vruchtzak open is.Baby zal nog steeds vocht om hen heen hebben, maar het betekent wel dat de baby binnenkort moet komen.

Het is belangrijk dat u blijft doenfrequente trap telt en bewaak de beweging van de baby nadat je water is gebrokenOmdat dat je beste indicator is van het welzijn van de baby terwijl je nog thuis bent.

Als er een vraag is of de baby beweegt, moet u zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gaan.

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (7)

Hoe breekt uw water?

We weten niet precies waarom wateren op natuurlijke wijze breken.Meestal is het van weeën, maar soms kan het zijn van een zwakte in je tas, of iets anders.

Als een provider het nu breekt, wordt dat arom genoemd (kunstmatige breuk van membranen) en dat is anders.

Hoe zijn mijn wateren kunstmatig gebroken?

Meestal neemt uw provider zoiets als een lange haakhaak, hakt de tas ermee en stopt er een gat in die het scheurt.

Als het later gebeurt, kunnen ze het soms gewoon knijpen tijdens een samentrekking en breekt het.Er zijn ook andere tools die ze kunnen gebruiken om het te breken, maar de AmniHook (de Big Crochet Hook) wordt het meest gebruikt.

Pro -tip: u kunt arbeid pijnlijker ervaren nadat ze uw water hebben gebroken (veel patiënten krijgen graag hun epidurale voordat ze hun water kunnen verbreken).

Bezorgd over de pijn in de bevalling?Ik vereenvoudig je keuzes hier.

Hoe vaak breekt uw water thuis?

Buiten het ziekenhuis breekt water slechts ongeveer 15% van de tijd.Meestal breekt het als u eenmaal actief bent in het ziekenhuis (of de aanbieder breekt het daar voor u).Dus als je je zorgen maakt dat je water ergens raar zal breken, is het minder waarschijnlijk.

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (8)

Wat betekent het als je water breekt?

Het betekent dat de baby waarschijnlijk binnenkort zal worden geboren.Sommige mensen beschouwen het als een "teken van arbeid", maar ik denk dat het meer een teken is dat Labour begint ...

Er zijn gevallen van voortijdige breuk van membranen waarbij we, met veel voorzorgsmaatregelen om uw risico op infectie te verminderen - om de baby te helpen langer binnen te blijven.Als u echter dichtbij uw vervaldatum bent, geven ze de voorkeur aan dat de baby binnenkort zal worden geboren.

Sommige artsen zijn bereid om 12, 24 te wachten, soms zelfs 48 uur voordat u uw arbeid induceert.Dus, praat met hen over wat zij voelen dat het veiligst voor u is, en wanneer u moet werken en leveren.

Hoe lang nadat uw waterbreuken de baby wordt geboren?

Iedereen is zo andersHet hangt er echt van af.

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (9)

Als u al actief bent, kan dit de dingen goed versnellen - misschien binnen 24 uur arbeid induceren.

Als u echter helemaal geen weeën hebt wanneer uw water breekt, kan het enige tijd duren om dingen op gang te krijgen.

Het vage vervelende antwoord zou "snel" zijn.

Deze studie toonde aan dat de meeste mensen binnen 72 uur gaan bevallen en goede resultaten hebben, zelfs met wachten - dus praat met uw provider over wat het beste voor u is.

Kan uw water breken zonder te worden verwijd?

Ja, zoals ik al zei, we weten niet echt waarom water vaak doorbreekt, maar zelfs als je niet wordt verwijd, zou de baarmoederhals niet "waterdicht" zijn en zal de vloeistof nog steeds uitkomen.

Dus, wat hebben we geleerd over hoeveel water er uitkomt als je water breekt?Het hangt er van af.Maar hoe dan ook, het water blijft uitkomen, en als je vragen hebt of je water is verbroken, raad ik aan om met je provider te praten.

De meeste providers hebben 24 uur/dag iemand op die oproepen voor zo'n vraag aanneemt.Ze willen niet dat je uren/dagen rondgaat met je water kapot en weet niet wat je moet letten.

En hoe geweldig het ook is om te weten over dit kleine deel van de arbeid, het is tijd om zich voor te bereiden op de hele zaak in de online prenatale klas voor koppels - de online geboorteklasse gemaakt voor koppels die ze eigenlijk leuk vinden!

How much Water Comes Out When Your Water Breaks? - SmartParentingSkills.com (10)

Of, als je niet helemaal klaar bent voor de volledige klas (of wilt zien of we goed bij elkaar passen, wat ik denk dat slim is) bekijk mijn gratis prenatale klasse - het is je eerste stap om je eigen te zijnGeboortebaas.

Hoeveel water komt er uit als uw water breekt?- SmartParentingskills.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5967

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.