Maskerregels wijzigen: wat is nu vereist in elke staat in New England (2024)

De CDC kondigde vorige week aan dat het aanbeveelt dat volledig gevaccineerde mensen weer binnenshuis maskers gaan dragen op plaatsen met hoge COVID-overdrachtssnelheden,een omkering van eerdere begeleiding. Het bureau beveelt ook aan dat schoolkinderen dit najaar maskers dragen, hoewel de begeleiding geen mandaat is en beslissingen worden overgelaten aan de staat en het lokale niveau.

Dat zorgde ervoor dat de gouverneurs van de zes staten van New England zich haastten om hun eigen richtlijnen bekend te maken. Sommige staten, zoals Connecticut, Maine, Massachusetts en Rhode Island, hebben al nieuwe richtlijnen aangekondigd op basis van de nieuwe CDC-aanbevelingen. Anderen, zoals New Hampshire en Vermont, hebben dat niet.

Hier is een nadere blik op wat alle zes de staten van New England doen:

Massachusetts

Ontvang lokaal nieuws, weersvoorspellingen, lifestyle- en entertainmentverhalen uit Boston in je inbox.Meld u aan voor de nieuwsbrieven van NBC Boston.

Volksgezondheidsfunctionarissen in Massachusetts zijn vrijdag begonnen met het adviseren van gevaccineerde mensen die samenleven met een persoon met een hoog risico op COVID-19, die zelf het immuunsysteem hebben verzwakt en die een verhoogd risico lopen op ernstige COVID-19 vanwege hun eigen leeftijd of gezondheidsproblemen om binnenshuis een masker of gezichtsbedekking te dragen en niet in hun eigen huis.

De verschuiving in staatssuggesties komt nu COVID-19-gevallen en ziekenhuisopnames weer toenemen, dit keer aangedreven door de meer besmettelijke Delta-variant, en op de hielen van een nieuwe federale aanbeveling die zelfs gevaccineerde mensen maskeren in gebieden met significant coronavirus overdragen.

Ook vrijdag zei het ministerie van Basis- en Secundair Onderwijs dat het en het ministerie van Volksgezondheid "sterk aanbevelen dat alle leerlingen van de kleuterschool tot en met klas 6 binnenshuis maskers dragen, behalve studenten die dit niet kunnen doen vanwege medische aandoeningen of gedragsbehoeften" en dat "scholen laten gevaccineerde leerlingen ontmaskerd blijven."

"Massachusetts gaat vooruit in dit nieuwe normaal en we gaan veilig vooruit", zei gouverneur Charlie Baker vrijdag in Roxbury, waar hij een jeugdvaccinatie-evenement bijwoonde.

De updates van DPH en DESE kwamen aan het einde van een week waarin de Amerikaanse Centers for Disease Control de koers omkeerden en adviseerden dat gevaccineerde mensen in gebieden met een substantiële of hoge COVID-19-overdracht weer een masker binnenshuis gingen dragen naarmate de Delta-variant stijgt door Massachusetts en het land. In Massachusetts passen de provincies Barnstable, Bristol, Dukes, Nantucket en Suffolk in die facturering.

DPH zei dat het vrijdag zijn bijgewerkte advies uitbracht "in het licht van de informatie van de CDC en om de bescherming van kwetsbare personen tegen de Delta-variant te maximaliseren."

Wanneer demasker advieswerd vrijdag laat in de ochtend uitgegeven door DPH, waarin stond dat “het ministerie van Volksgezondheid nu adviseert dat een volledig gevaccineerde persoon een masker of gezichtsbedekking moet dragen wanneer hij binnenshuis is (en niet in uw eigen huis) als u een verzwakt immuunsysteem heeft, of als u een verhoogd risico loopt op een ernstige ziekte vanwege uw leeftijd of een onderliggende medische aandoening, of als iemand in uw huishouden een verzwakt immuunsysteem heeft, een verhoogd risico loopt op een ernstige ziekte of niet gevaccineerd is."

Tracy Chang, de eigenaar van Pagu Restaurant in Cambridge, Massachusetts, zegt dat ze zich zorgen maakt over de fysieke veiligheid, aangezien sommige klanten woedend zijn over haar maskermandaat. Een klinisch psycholoog zegt dat maskerwoede vaak niet alleen om het masker gaat -- de emotie onder de woede is voor veel mensen angst. Maar Chang zegt dat geen enkele hoeveelheid geschreeuw haar maskerbeleid zal veranderen.

New Hampshire

Regering Chris Sununu zei dat New Hampshire geen nieuwe maskerrichtlijn zal uitvaardigenvolgens de aanbeveling van de Centers for Disease Control and Prevention dat zelfs volledig gevaccineerde mensen binnenshuis maskers dragen in gebieden waar de overdracht van COVID-19 aanzienlijk of hoog is.

Vier van de 10 provincies van New Hampshire en de stad Nashua ervaren een matige overdracht, terwijl de rest van de staat een minimale overdracht ziet, volgens cijfers die zijn vrijgegeven door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

"Op dit moment gaat het er niet om dat de overheid die bubbel van veiligheid rond individuen biedt", zei Sununu vorige week.

In plaats daarvan zei hij dat het gaat om het individu dat persoonlijke verantwoordelijkheid op zich neemt.

"Het is jouw keuze," zei Sununu. “We hebben alle macht om onszelf en de gemeenschap te beschermen, en dat is het vaccin krijgen. Het is veilig. Het is makkelijk."

Connecticut

Het State Department of Public Health heeft zondag een waarschuwing afgegeven die alle inwoners van Connecticut ouder dan 2 jaar ten zeerste aanbeveelt om gezichtsmaskers te dragen in openbare ruimtes binnenshuis, of ze nu gevaccineerd zijn of niet, gezien de snelle toename van COVID-19-gevallen in de afgelopen twee jaar. weken vanwege de Delta variant.

De waarschuwing kwam toen op één na alle acht provincies van de staat door de Amerikaanse Centers for Disease Control werden geclassificeerd als hebbende "substantiële overdracht" van COVID-19. De enige provincie van de staat met matige transmissie, Litchfield County, heeft een grote kans om binnenkort de substantiële drempel te halen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

DPH drong er zondag ook bij zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde bewoners met een hoog risico op complicaties van COVID-19, zoals personen met diabetes, een aangetast immuunsysteem, zwangerschap, obesitas en astma, op aan om grote bijeenkomsten binnenshuis te vermijden, waaronder een mix van gevaccineerde en niet-gevaccineerde personen. mensen.

Het bureau benadrukte hoe vaccinatie "de belangrijkste verdediging tegen ziekte en ziekenhuisopname blijft". Meer dan 59% van de bevolking van Connecticut is volledig gevaccineerd tegen het coronavirus en meer dan 64% heeft ten minste één injectie met een vaccin gekregen.

Dat blijkt uit statistieken die vorige week door de staat zijn vrijgegeven.

Maine

De volksgezondheidsautoriteiten in Maine adviseerden vorige week dat iedereen het gebruik van maskers hervat in twee provincies in de staat waar de overdracht van coronavirus verhoogd is.

De richtlijnen gelden voor iedereen ongeacht de vaccinatiestatus.

York County, in het uiterste zuiden van Maine, en Piscataquis County, op het platteland in het noorden van Maine, zijn twee provincies waarvan wordt aangenomen dat ze een aanzienlijk niveau van overdracht van het coronavirus hebben, aldus functionarissen van Maine. De andere 14 provincies zijn de plaats van gematigde transmissie, zeiden ambtenaren.

Regering Janet Mills moedigde iedereen in de staat aan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en gezichtsbedekking te dragen in de provincies York en Piscataquis. Ze zei dat de wijziging in het beleid een aanbeveling is en geen vereiste.

“We blijven er bij alle mensen op aandringen om zichzelf, hun dierbaren en hun gemeenschappen te beschermen door uw injectie te nemen. In de tussentijd raden we de inwoners van Maine aan om de bijgewerkte aanbevelingen voor de volksgezondheid van de Amerikaanse CDC op te volgen”, zei Mills in een verklaring.

Maskermandaten zijn vereist in sommige provincies van Maine, maar niet in andere. De hernieuwde COVID-19-voorzorgsmaatregel veroorzaakt verwarring in veel delen van de staat.

Rhode Island

Top staatsleiders in Rhode Island vorige weekaanbevolen dat alle studenten, personeel en docenten gezichtsbedekking dragen wanneer scholen dit najaar volledig heropenen.

Het besluit aangekondigd door gouverneur Dan McKee, onderwijscommissaris Angélica Infante-Green en directeur van het ministerie van Volksgezondheid dr. Nicole Alexander-Scott is in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen van de CDC, zeiden ze in een gezamenlijke verklaring.

Het komt omdat de zeer besmettelijke deltavariant een heropleving van de ziekte in het hele land veroorzaakt.

“We raden ten zeerste aan dat schooldistricten dit najaar een beleid opstellen dat maskering op scholen vereist, ongeacht de vaccinatiestatus in directe correlatie met de CDC-richtlijnen. In de loop van de zomer zullen we de richtlijnen van de CDC blijven volgen en de richtlijnen van Rhode Island indien nodig bijwerken ”, aldus de verklaring.

Vermont

De maskerrichtlijn van Vermont blijft ongewijzigd, grotendeels vanwege het lage niveau van COVID-19-overdracht in de staat.

De aanbeveling van de CDC zal "waarschijnlijk geen grote invloed hebben op Vermont vanwege de lage transmissiesnelheden van de staat", zei gezondheidscommissaris Mark Levine dinsdag. Levine heeft geen commentaar gegeven op wijzigingen in het maskerbeleid van Vermont.

Vermont blijft het land leiden met het hoogste percentage van de in aanmerking komende bevolking dat is gevaccineerd tegen COVID-19 en een aantal andere categorieën.

Regering Phil Scott zei vorige week dat bijna 84% van de Vermonters van 12 jaar en ouder ten minste één dosis van het vaccin heeft gekregen en dat ongeveer 75% van die bevolking volledig is gevaccineerd.

Hoewel het aantal COVID-19-gevallen in Vermont nog steeds laag is, stijgen ze, grotendeels gedreven door de deltavariant.

Meer COVID-19-verhalen

Coronavirus2 augustus 2021

Gezondheidsexperts vrezen dat ontgrendeld Engeland een incubator kan worden voor nieuwe Covid-varianten

COVID 191 augustus 2021

Florida breekt record voor COVID-19-ziekenhuisopnames

COVID 1931 juli 2021

Amerikaanse gedenktekens voor slachtoffers van COVID-19-pandemie krijgen vorm

Maskerregels wijzigen: wat is nu vereist in elke staat in New England (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6439

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.