Meer planten, meer leven, meer plezier: wat onderscheidt de beste tuinen van elkaar (2024)

Advertentie

Advertentie overslaan

Gesteund door

Advertentie overslaan

In de tuin

Het hebben van een ecologisch verantwoord landschap betekent niet dat je van je favoriete planten af moet: "Het gaat erom dingen binnen te laten."

  • 310

More Plants, More Life, More Pleasure: What Sets the Best Gardens Apart (1)

DoorMargaret Roach

Als u het effect van een plantontwerp wilt peilen, probeer er een 5-jarige om te lossen.Let dan op zijn lichaamstaal.

De kans is groot dat de lokale insecten de bevindingen van het kind zullen bevestigen, aangetrokken tot overvloed en uitbundigheid, zoals het kind deed.

Aangezien deze twee verschillende maar veeleisende monsters van live-audience het eens zijn, is meer beter: meer bloemen, meer kleur, meer leven.Onze traditionele gras- en hardscape-zware landschappen kunnen niet concurreren.

Landschappen maken die niet alleen biofiel zijn - het vieren en versterken van onze essentiële band met de natuur - maar ook ecologisch is de focus van het landschapsarchitectuurbedrijf Arlington, Va.Phyto Studio, opgericht in 2017 door Claudia West, Thomas Rainer en Melissa Rainer.

Het paar zijn ook de auteurs van 'Planting in a Post-Wild World', die de ecoloog Douglas W. Tallamy 'The Universal How-To Guide to Sustainable Landscaping noemde waar we allemaal op hebben gewacht', toen het in 2015 werd gepubliceerd.

Afbeelding

Een tuin is het meest effectief - zowel door biofiele als ecologische maatregelen - gelooft het phyto -team, wanneer het 'meeslepend' is.

Mr. Rainer herinnert zich dat het onderstrepent dat dat idee onderstreept toen hij en zijn vrouw, Melissa Rainer, hun jonge zoon zouden meenemen om botanische tuinen te bezoeken.

"Als we naar een grens zouden gaan of iets heel erg cerebraal, zou je zijn lichaam gewoon mank zien gaan en we slepen hem door," herinnerde Mr. Rainer zich."En wanneer we op een plek als een kleine weide zouden komen met paden die door zijn gesneden, zou hij gewoon beginnen te rennen.Zijn lichaam zou gewoon reageren op een interessante ruimte. '

"Instinctief worden we allemaal aangetrokken naar deze echt rijke aanplantingen," zei mevrouw West.“De cottage-tuinstijlen waar planten zich aan elkaar vermengen-ze zijn sociaal.Je kunt gewoon zien hoe gelukkig ze zijn, vol leven. '

Afbeelding

De antithese van die tuinen is wat ze 'onder-begetiteerde aanplantingen' noemt-een trieste en milieuvriendelijke realiteit, niet alleen in Amerikaanse tuinen, maar internationaal.Te veel van ons onroerend goed, merkte ze op, wordt bezet door levenloze mulch.

Verder gaande dat een mentaliteitsverschuiving vereist, herinnert ze regelmatig klanten en lezingenpubliek, die het bondig optekende: "Planten zijn de mulch."

In het bijzonder proberen de phyto-ontwerpers maximale diversiteit op te bouwen-wat mevrouw West de "ecologische intensivering" van een site noemt-door ecologisch krachtige planten te gebruiken die overeenkomen met hun esthetische doelen.

Hoe kunnen we onze thuistuinen meeslepender maken?Mevrouw West en Mr. Rainer hebben een deel van het denken gedistilleerd dat in elk landschap gaat dat ze maken en elke plant kiezen.

Afbeelding

Je mind-set veranderen

Hoewel veel mensen zich zorgen maken dat het hebben van een meer ecologisch verantwoordelijk landschap betekent dat ik gekoesterde planten - hun pioenen, misschien of rozen - loslaten, mevrouw West en Mr. Rainer snel verduidelijken.

Het gaat er niet om dingen weg te gooien, omdat de meeste tuinen ruimte hebben."Het gaat erom dingen binnen te laten," zei de heer Rainer.Vooral bloeiende planten - een overwinning voor mensen van alle leeftijden, en voor dieren in het wild.

Maar eerst moeten we de manier waarop we onze omgeving zien opnieuw aanpassen.Wanneer we een deel van onze tuin heroverwegen of een nieuwe beginnen, wat als we ons idee omdraaien van hoe het landschap eruit ziet?

In plaats van een afbeelding in het oog van je hoofd te houden van een plaats die wordt gedomineerd door gras en bestrating - die de jouwe nu misschien nu is - en een bed erin proberen te positioneren, visualiseer je iets heel anders.

"Stel je voor dat je site aanvankelijk 100 procent bedekt is met het planten, op 18 tot 24 centimeter lang," stelde Mr. Rainer voor."En dan ga je naar binnen en maait door de gewenste ruimtes - de paden, de terrassen, al het andere."

Doen dat zei hij: "Kipt een beetje om de standaard."

Afbeelding

Gemaaide grasveld neemt zich terug van zijn muur-tot-wall-carpeting-rol naar een van strategisch gepositioneerde gebied tapijten."Je hebt nog steeds een gazon," zei hij."Maar het gazon is een prachtige vorm, en het wordt bepaald door er omheen te planten."

In deze manier van denken worden plantgebieden niet langer alleen hier of daar geplaatst, alsof het objecten zijn, zoals de smalle funderingsplantende bedden naast onze huizen of de kleine eilanden onder bomen omgeven door gazon.Nu zijn ze het belangrijkste evenement.

En een klomp van deze of die plant zal het niet doen.Individuele planten zijn ook geen objecten, maar worden geselecteerd om te groeien in zorgvuldig ontworpen partnerschappen, zoals plantengemeenschappen.Mevrouw West en Mr. Rainer ontwikkelen veerkrachtige kruidachtige mixen: verschillende of meer compatibele, in elkaar grijpende soorten van vergelijkbare hoogte, gekozen om meerdere momenten van visueel effect gedurende het seizoen te creëren.

Afbeelding

In een project voor de Friendship Garden in het Amerikaanse National Arboretum, in Washington, bijvoorbeeld bloeiende spurge (Euphorbia Corollata), met zijn wolken van kleine, witte bloemen, is de high-zomerster.Zei West.

Afbeelding

Een andere mix daar omvat het Nonnative Autumn Moor Grass (Sesleria Autumnalis) met getuft Hairgrass (Deschampsie Cespitosa), Eastern Bealigm (Monarda Bradburiana) en Golden Ragwort.

De landschappen van Phyto hebben vaak een savanne-achtig gevoel, met houtachtige planten die verder uit elkaar worden geteisterd dan die in overvolle funderingsaanplantingen.Veerkrachtige inheemse bomen zoals Zuid-Magnolia (Magnolia Virginiana), Sassafras (Sassafras albidum) en Staghorn sumac (Rhus Typhina) worden vaak bekleed naarmate ze volwassen worden, dus bereiken ze een meervoudige vorm, met de blauwe meerjarige tapijten hieronder.

Afbeelding

Gebruik krachtige fabrieken

Hoewel onze eerste impuls in het kopen van planten vaak te maken heeft met hoe ze eruit zien, is dat niet langer het enige filter dat Mr. Rainer en mevrouw West gebruiken bij het ontwikkelen van landschapsplannen.Aangezien antropogene effecten op het klimaat en de natuur sterker voor- en midden zijn geworden, is het plantenselectieproces van Phyto ook geëvolueerd.

In de afgelopen 15 jaar is hun nadruk verschoven van het focussen op wat naturalistisch is van uiterlijk en geest naar wat zij een "op systemen gebaseerde aanpak" noemen-de nadruk op plantenfunctionaliteit boven vorm.De ecologische impact van een plant staat veel hoger in de besluitvormingscriteria bij het ontwikkelen van elk plantpalet, dat niet alleen inboorlingen omvat, maar ook niet-nat.

Afbeelding

Van hun samenwerking op een bestuiverstuin in het Arboretum van Penn State University, samen met wetenschappers aan zijnCentrum voor bestuiversonderzoek, Mevrouw West noemde een grote afhaalmaaltijden: “Niet alle inheemse planten zijn gelijk geschapen.En er zijn veel Europese planten die een hoge ecologische waarde hebben. ”

"We leven al in een zeer gestoorde wereld," zei de heer Rainer."Het gaat er niet om terug te gaan naar een soort puristische versie.Het gaat echt alleen om het omarmen van overvloed en het zien van de plekken waar we meer in onze tuinen kunnen hebben.En dan gewoon genieten van hoe meer dat die met zich meebrengt. '

Om bestuivers te ondersteunen, bijvoorbeeld, kan Phyto's lijst met werkhorses Golden Alexanders (Zizia Aurea) of witte old-field Aster (Symphyotrichum Pilosum) omvatten, en veel van de bergmuntjes (Pycnanthemum).Maar niet -vaste planten zoals Calamint (Calamintha Nepeta), de Catmints (Nepeta) en Caryopteris maken ook deel uit van de mix.

Afbeelding

Het afwegen van de realiteit van onderhoud

Een andere sleutel filtert de partners bij Phyto bij het beslissen welke soorten de snit maken: het potentieel van een plant om op een bepaalde plaats en onder de specifieke druk op te houden.

Dat betekent dat de heer Rainer en mevrouw West veel moeilijke gesprekken hebben met klanten, waarin wordt uitgelegd waarom de huidige realiteiten - gerelateerd aan klimaat, ongedierte, ziekten of andere factoren - bepaalde soorten maken, zij het mooie, een slechte keuze.

"We ontwerpen vanuit een onderhoudsperspectief," zei mevrouw West, "eerste begrip van de realiteiten en geen botanische fantasieën hebben in een gebied waar het niet zal overleven."

Waar ze naar op zoek zijn in de mixen die ze formuleren, zei ze, zijn "goede teamspelers om een bepaald niveau van biodiversiteit op de lange termijn te houden."

Afbeelding

Op een hoge herten-druklocatie, bijvoorbeeld, witte Snakeroot (Ageratina Altissima), bergmunt en Golden Alexanders-agressief, hert-tolerante soorten-kunnen topfacturering krijgen.Monarda Bradburiana verzet zich ook tegen herbivory en biedt meeldauwweerstand in een kortere, eerder bloeiende versie van Beeidm.

De relaties tussen planten en bestuivers zijn steeds belangrijker geworden in het werk van Phyto.Onder de vele inheemse soorten zijn sommige extreem goed presterend in het aantrekken van specifieke soorten bestuiversgroepen of vogels, "en houden ze echt een bestuiversgemeenschap samen, en staan de kern ervan," zei mevrouw West.

Zij zijn degenen bovenaan de lijst.Onderzoek van Penn State, deuniversiteit van Minnesota,,Mt. Cuba Center, in Delaware, en deUniversiteit van Maryland, onder andere, is van onschatbare waarde gebleken.

De nuttige insecten geven ook graag hun eigen aanbevelingen.

"Als je uitgaat in je tuin en iets bloeit, en je ziet er veel bestuivers op, en het is een echt mooie bloem," zei mevrouw West, "voeg daar nog een miljoen toe.Vind de ruimte voor hen om grotere bloemenevenementen te creëren.Er door omringd worden.Geniet ervan. "

Of, zoals Mr. Rainer het zei: “introduceer een element van hedonisme in ecologie - je hoeft niet te lijden of puriteins te zijn om goed te zijn.Omarm het plezier. "

Margaret Roach is de maker van de website en podcastEen manier om te tuinieren, en een boek met dezelfde naam.

Voor wekelijkse e -mailupdates over nieuws van residentieel onroerend goed,Registreer hier.

Er is een correctie aangebracht

14 augustus 2023

:

Een eerdere versie van dit artikel identificeerde niet alle oprichters van Phyto Studio.Melissa Rainer heeft het samen met Claudia West en Thomas Rainer opgericht.

Hoe we omgaan met correcties

Een versie van dit artikel verschijnt in druk op, Sectie

MET BETREKKING TOT

, Bladzijde

8

van de New York Edition

met de kop:

Meer planten, meer leven en meer plezier.Bestel herdrukken|De krant van vandaag|Abonneren

310

  • 310

Advertentie

Advertentie overslaan

Meer planten, meer leven, meer plezier: wat onderscheidt de beste tuinen van elkaar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6400

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.