New England (Verenigde Staten) (2024)

New England (Verenigde Staten) (1)
  • New England is een regio in het noordoosten van de Verenigde Staten.
  • New England bestaat uit 6 Amerikaanse staten: Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, Vermont, New Hampshire en Maine
  • De naam "New England" werd voor het eerst aan de regio gegeven door de Engelse kapitein John Smith, nadat hij de kusten van de regio had verkend.
  • Meer dan 15 miljoen mensen bellen vandaag naar New England.
  • New England was de regio waarin enkele van de eerste Europese koloniën in de huidige VS werden gesticht.

New England is een regio in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het wordt in het noorden en noordoosten begrensd doorCanada, in het westen door deMidden-Atlantische staten, en naar het oosten en het zuiden door deAtlantische Oceaan. New England bestaat uit 6 Amerikaanse staten:Massachusetts,Rhode Island,Connecticut,Vermont,New Hampshire, EnMaine. Vier van deze staten behoorden tot deoorspronkelijke 13 koloniesdat onafhankelijk werd van Groot-Brittannië na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. In feite werden enkele van de eerste Europese koloniën die werden gesticht in wat later de VS werd, gesticht in New England. Zo speelt de regio een prominente rol in de Amerikaanse geschiedenis.

Korte geschiedenis

New England (Verenigde Staten) (2)

De naam "New England" werd voor het eerst gegeven aan de regio van het huidige noordoosten van de Verenigde Staten door het Engelse schip Captain John Smith, die de kusten van de regio in 1614 verkende. De eerste Europeanen die zich in New England vestigden, waren twee groepen van mensen die bekend staan ​​als pelgrims en puriteinen. De Pilgrims, in Engeland separatisten genoemd, waren mensen die vervreemd waren van de Church of England. De puriteinen werden zo genoemd omdat ze de anglicaanse kerk wilden 'zuiveren' van wat volgens hen ketterij was. Beide groepen geloofden dat noch de Anglicaanse Kerk, noch de Katholieke Kerk Gods wil vervulde. Daarom probeerden ze een nieuwe samenleving te creëren die gebaseerd zou zijn op hun interpretatie van Gods belangen.

De eerste groep kolonisten uit New England vertrok in september 1620 op een schip genaamd de Mayflower. Na een reis van ongeveer twee maanden landden de kolonisten in wat bekend werd als Cape Cod, in het huidige Massachusetts. Toen ze aan land kwamen, moesten de kolonisten beslissen hoe ze zichzelf zouden regeren. Daartoe stelden ze wat bekend werd als de Mayflower Compact op, waarin ze beloofden zichzelf te regeren door middel van meerderheidsregel. Dit document wordt beschouwd als een van de belangrijkste bouwstenen van de Amerikaanse democratie, aangezien het precedent voor de meerderheidsregel die het schiep, zou leiden tot de oprichting van democratische instellingen, zoals gemeentehuizen en gekozen wetgevers.

New England (Verenigde Staten) (3)

De Engelse nederzetting breidde zich uit in wat Massachusetts werd en daarbuiten gedurende de rest van de 17eeeuw. Nog eens duizenden puriteinen verlieten Engeland om zich in het Massachusetts Bay-gebied te vestigen. Ze creëerden andere kolonies, waaronder Rhode Island, Connecticut en New Haven. In 1643 vormden de koloniën van New England een losse alliantie om de waargenomen bedreigingen van indianen en andere Europese koloniale machten, zoals de Nederlanders en de Fransen, tegen te gaan. De alliantie stond bekend als de United Colonies of New England. In de loop van de volgende eeuw zouden de koloniën van New England betrokken zijn bij verschillende oorlogen waarbij indianen en de Franse kolonie Nieuw-Frankrijk betrokken waren, die gezamenlijk bekend stonden als de Franse en Indiase oorlogen. Deze periode van oorlog culmineerde met de val van Nieuw-Frankrijk in 1763, waardoor de Britse nederzetting zich via de Connecticut River Valley kon uitbreiden naar wat later het westen van New Hampshire en Vermont werd.

Tijdens de Revolutionaire Oorlog hielpen verschillende New Englanders, waaronder John Hanco*ck, John Adams en Samuel Adams bij de oprichting van de Verenigde Staten van Amerika. Kort nadat de Amerikaanse onafhankelijkheid werkelijkheid werd, was er sprake van separatisme in New England onder kooplieden die vertrouwden op hun voormalige moederland, Groot-Brittannië, als hun meest gewaardeerde handelspartner. Daarom verzetten ze zich tegen oorlog voeren met de Britten, zoals de Amerikanen deden in de oorlog van 1812. Dit was de eerste opwelling van separatisme in de VS tot aan de burgeroorlog in het midden van de 19e eeuw.eeeuw.

New England (Verenigde Staten) (4)

Tijdens wat bekend staat als de Antebellum-periode, de periode van de Amerikaanse geschiedenis tussen de oorlog van 1812 en de burgeroorlog, was New England een aparte regio in het land. De regio was het over het algemeen politiek niet eens met de rest van het land. Het was inderdaad lange tijd een bastion van de Abolitionist Movement, die de slavernij in het jonge land probeerde af te schaffen. Bovendien was New England de meest verstedelijkte en best opgeleide regio van het land. Het was ook een vroeg centrum van deIndustriële revolutie, wat de weg vrijmaakte voor de opkomst van de fabrieksgeleide economie.

Tegen de jaren dertig, met het uitbreken van de Grote Depressie, begon de fabriekseconomie van New England echter achteruit te gaan. Deze trend zette zich door tot in de jaren zestig. Zo begon een groot deel van New England te lijken op de Rust Belt die zich vandaag uitstrekt van New York tot het middenwesten. Uiteindelijk zou er in de regio echter een nieuwe economie ontstaan, gebaseerd op hightechindustrieën en dienstverlenende bedrijven.

Hoewel immigratie en economische ontwikkelingen New England in de loop van de tijd hebben veranderd, heeft de regio nog steeds een eigen karakter, waaronder de historische plaatsen en de prevalentie van Engelse stads- en provincienamen. De regio behoudt zijn reputatie als goed opgeleid, aangezien het de thuisbasis is van de helft van de Ivy League-scholen in de VS, evenals het wereldberoemde Massachusetts Institute of Technology (MIT). Coastal New Englanders hebben zelfs een apart dialect waarvan wordt gezegd dat het vergelijkbaar is met het dialect van mensen in Zuidoost-Engeland.

Geografie

New England (Verenigde Staten) (5)

Het totale landoppervlak van New England is 71.991,8 vierkante mijl (186.458 vierkante kilometer). Bijna de helft van het landoppervlak van de regio bestaat uitsluitend uit de staat Maine. Rhode Island is de kleinste staat, niet alleen in New England, maar in het hele land. De andere staten van New England behoren ook tot de kleinste van het land. Voor een kleine regio is New England behoorlijk geografisch divers. De regio heeft een grillige, rotsachtige kustlijn, die geschikte havens vormde voor gebruik door de eerste Europese kolonisten. Het land grenzend aan de kustlijn bestaat grotendeels uit vlakke kustvlakten, waardoor het ideaal was voor de kolonisten om er nederzettingen op te bouwen. Meren, heuvels, moerassen en zandstranden zijn ook te vinden aan de kust van New England.

New England (Verenigde Staten) (6)

Verder landinwaarts zijn deAppalachen, die zich uitstrekken door Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Onder deze bergen bevinden zich de White Mountains van New Hampshire, en binnen de White Mountains is Mt. Washington, de hoogste piek in het noordoosten van de VS, met een hoogte van 6.288 voet (1.917 meter). De langste rivier in New England is de Connecticut River, die 655 km lang vanuit het noordoosten van New Hampshire stroomt voordat hij uitmondt in Long Island Sound. Het grootste meer in de regio is Lake Champlain, dat op de grens tussen Vermont en de Mid-Atlantische staat New York ligt.

Demografie

Vanaf 2020 had New England een totale bevolking van 15.116.205. Massachusetts is de meest bevolkte van de staten van New England, met een bevolking van ongeveer 6,9 miljoen, terwijl Vermont, met een bevolking van minder dan 629.000, het minst bevolkt is. In feite is Vermont de 2zdminst bevolkte staat in de hele VS. Alleen Wyoming heeft een kleinere bevolking. De grootste stad van New England is Boston, de hoofdstad van Massachusetts. Het heeft een bevolking van ongeveer 695.000. Andere grote steden in New England zijn Worcester, Massachusetts, Providence, Rhode Island en Springfield, Massachusetts.

De 10 meest bevolkte steden in New England

Stad, staat: bevolking

  1. Boston, Massachusetts: 655.884
  2. Worcester, Massachusetts: 183.016
  3. Voorzienigheid, Rhode Island: 179.154
  4. Springfield, Massachusetts: 153.991
  5. Bridgeport, Connecticut: 147.612
  6. New Haven, Connecticut: 130.282
  7. Stamford, Connecticut: 128.278
  8. Hartford, Connecticut: 124.705
  9. Manchester, New Hampshire: 110.448
  10. Lowell, Massachusetts: 109.945

In termen van etniciteit vormen mensen van Europese afkomst meer dan 83,4% van de bevolking van New England. Hiervan is ongeveer een vijfde van Ierse afkomst. Die van Italiaanse afkomst zijn de volgende grootste groep, met 13,6% van de bevolking van de regio. Er is ook een grote gemeenschap van mensen van Franse afkomst, die 13,1% van de bevolking van New England uitmaken. Andere grote groepen zijn Engels, Duits, Pools, Portugees, Schots, Russisch en Grieks. De niet-Europese bevolking bestaat voornamelijk uit mensen van Spaanse en Latino afkomst. Ze vormen 10,2% van de bevolking van de regio. Aangezien New England multicultureel is, is het echter niet erg meertalig, aangezien 81,3% van de bevolking van de regio alleen Engels spreekt.

New England (Verenigde Staten)

RangStaatOppervlakte (in km2)BevolkingHoofdstad
1Connecticut14.3573.563.077Hartford
2Maine91.6331.345.790Augusta
3Massachusetts27.3376.976.597Boston
4New Hampshire24.2141.371.246Verdrag
5Vermont24.923628.061Montpelier
6Rhode Island3.1441.056.161Voorzienigheid

Deel

Jason Shvili inGeografie

  1. Thuis
  2. Geografie
  3. New England (Verenigde Staten)
New England (Verenigde Staten) (2024)

FAQs

Are there 50 or 52 states? ›

The US territory is divided into 50 states; 48 states are in the central part of the North American continent, known as the "contiguous United States," one state, Alaska, occupies the peninsula-like northwestern part of North America, and there is Hawaii, a tropical archipelago in the Pacific Ocean.

How old will the US be in 2023? ›

This means that the United States will turn 247 years old on July 4, 2023. Of course, the idea of America preceded 1776 and the Declaration of Independence by decades, if not a century. Some might consider the US to be older than its official birthday.

What are the 7 states of New England? ›

New England includes the U.S. states of Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, and Connecticut.

Is the US grammatically correct? ›

In casual writing, when United States is functioning as a noun (as in, “We are traveling to the U.S.”), it's a matter of personal preference. You can either spell out United States or abbreviate it, with periods or without.

What is the 51st American state? ›

Admission legislation. On June 26, 2020, the United States House of Representatives voted 232–180 in favor of statehood for Washington, D.C.

Why are there 52 stars on the American flag? ›

There are 50 stars representing the 50 states and there are 13 stripes representing the 13 original colonies. from The CIA World Factbook.

How old is the average American? ›

JUNE 22, 2023 — The nation's median age increased by 0.2 years to 38.9 years between 2021 and 2022, according to Vintage 2022 Population Estimates released today by the U.S. Census Bureau. Median age is the age at which half of the population is older and half of the population is younger.

What was the US population in 1776? ›

2.5 million

The estimated number of people living in the newly independent nation in July 1776.

Is the US population getting older? ›

The older population increased by 50.9 million, from 4.9 million (or 4.7% of the total U.S. population) in 1920 to 55.8 million (16.8%) in 2020. This represents a growth rate of about 1,000%, almost five times that of the total population (about 200%).

Which U.S. state is most like England? ›

Politically, too, New York may be more like England than any other American state. In both England and New York, geographically small, densely populated urban islands stand out from the expanses of countryside around them.

Why do they call it New England? ›

Why is it called New England? The name “New England” was given by Captain John Smith in 1614 when he first began exploring the region. Since he was English and it was common at that time for explorers to name new places after existing ones, he decided to call this part of the “New World” New England.

What does New England accent sound like? ›

Common traits of New England accents are non-rhotic or “r-dropping” pronunciation and a nasal-a sound. The “r-dropping” such as father /fa tha/ may come from the influence of English colonists.

Is it US girls or we girls? ›

When you want to use we or us before a noun, first decide whether or not the noun is the subject. If it is, use the pronoun we. If it's not, you must be dealing with an object and you'll want to use the other first-person plural pronoun: us.

When did the US become singular? ›

Before 1861 the two words "United States" were generally used as a plural noun: "the United States are a republic." After 1865 the United States became a singular noun. The loose union of states became a single nation. Lincoln's wartime speeches marked this transition.

Is English British or American? ›

The English language was introduced to America through British colonization in the early 17th century. It also spread to many other parts of the world because of the strength of the British empire. Over the years, English spoken in the United States and in Britain started diverging from each other in various aspects.

Does the US really have 52 states? ›

The United States of America is a federal republic consisting of 50 states, a federal district (Washington, D.C., the capital city of the United States), five major territories, and various minor islands. Both the states and the United States as a whole are each sovereign jurisdictions.

Who named the 52 states? ›

CALIFORNIA: Generally agreed that Cortez first applied the name, the origin is traced to the name of an imaginary island in an old Spanish romance written by Montalvo in 1510.

Is Puerto Rico part of the 52 states? ›

The political status of Puerto Rico is that of an unincorporated territory of the United States. As such, the island of Puerto Rico is neither a sovereign nation nor a U.S. state.

What are 52 states? ›

AL|Alabama AK|Alaska AZ|Arizona AR|Arkansas CA|California CO|Colorado CT|Connecticut DE|Delaware FL|Florida GA|Georgia HI|Hawaii ID|Idaho IL|Illinois IN|Indiana IA|Iowa KS|Kansas KY|Kentucky LA|Louisiana ME|Maine MD|Maryland MA|Massachusetts MI|Michigan MN|Minnesota MS|Mississippi MO|Missouri MT|Montana NE|Nebraska NV| ...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6355

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.