Ontdek hoeveel het kost om een ​​toilet te kopen. (2024)

Bijgewerkt op 19 augustus 2022

Beoordeeld doorJeff Botelho,Erkende Journeyman-loodgieter. Geschreven door HomeAdvisor.

Het gemiddelde toilet kost ongeveer$ 500. Er zijn toiletten beschikbaar voor elk budget, waarbij de prijzen voor een nieuw woontoilet variëren van zo laag als$ 75tot zo hoog als$ 8.265. Kenmerken die de kosten van een toilet kunnen verhogen, zijn onder meer de hoogte, vorm en slimme mogelijkheden.

Kennisgeving 2022: materiaalprijzen stijgen

De vraag naar gevelbeplating en andere bouwmaterialen is het afgelopen jaar gegroeid. En als gevolg daarvan verhogen fabrikanten de materiaalprijzen. De prijzen zijn gestegenDit jaar 5% tot 10%en in veel delen van het land zijn de levertijden lang. Als u een bouwproject plant, raden we u aan zo vroeg mogelijk in het seizoen te beginnen, u voor te bereiden op mogelijke prijsschommelingen en extra tijd te reserveren voor het bestellen van materialen.

Gemiddelde toiletprijzen

Hoewel de kosten van een nieuw toilet sterk kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en kenmerken, vallen de meeste toiletten die je online of in bouwmarkten vindt in de categorie$ 130 tot $ 520bereik, met een gemiddelde kostprijs van ongeveer$ 500.

Nieuwe toiletprijzen

Een nieuw toilet kan een een- of tweedelig model zijn en kan ergens tussenin geprijsd zijn$ 75 en $ 8.265vóór installatie. De meeste huiseigenaren geven ongeveer uit$ 375opKosten toiletinstallatie.

Als je naar het toilet gaat, zul je merken dat de meeste modellen op de grond staan ​​en meestal iets hoger staan14 inchlang. Ze zijn verkrijgbaar in basiskleuren zoals wit of beige en bevatten geen extra functies zoals bidets, dubbele spoelopties, toiletstoelen of wandhangende eenheden.

Kosten toilet uit één stuk

Toiletten uit één stuk functioneren vergelijkbaar met tweedelige modellen, hoewel ze doorgaans duurder zijn$ 150 tot $ 1.500gemiddeld. De constructie uit één stuk integreert de tank en de pot om de afmetingen van het toilet te verkleinen, onderdelen te elimineren die mogelijk kwetsbaarder zijn voor lekken, en het schoonmaken gemakkelijker te maken.

Tweedelige toiletkosten

De toiletten die je in de meeste huizen aantreft zijn standaard, tweedelige modellen. Deze stijl is over het algemeen de portemonnee-vriendelijkere optie, vergeleken met modellen uit één stuk$90gemiddeld. Tweedelige toiletten zijn voorzien van een pot die met bouten aan een aparte tank is bevestigd, waarbij een pakking de doorgang van water van de tank naar de pot afsluit.

Toiletprijs per maat

Maat is belangrijk bij het kiezen van een nieuw toilet.Ruw formaatmeet de afstand van de muur achter het toilet tot het midden van de bouten waarmee het apparaat op de vloer is bevestigd, goed voor maximaal 1/2 inch ruimte. Het zal u misschien opvallen dat de lip van het tankdeksel aan de achterkant van het toilet deze ruimte in beslag neemt.

Met andere woorden, als u meet vanaf de afgewerkte muur tot de bouten waarmee uw toilet aan de flens is bevestigd en ergens tussen de 10 1/2 en 11 1/2 inch komt, heeft u een12-inch ruw toilet. Als het tussen 12 1/2 en 13 1/2 inch is, heb je een14 inch ruw.

“De inbouwmaat is eigenlijk de afstand van de ruwe, in de muur ingebouwde noppen tot het midden van de uitlaat van de toiletpot, of de flensverbinding, en is van cruciaal belang bij het bepalen welk toilet je moet kopen”, zegt Jeff Botelho, Expert Review Bestuurslid en loodgieter. "De 12-inch Rough is tegenwoordig de standaard, maar je moet altijd twee keer meten en één keer kopen."

Toiletten variëren ook in hoogte van vloer tot stoel. Toiletten op comforthoogte zijn iets groter dan de standaardtoiletten en zijn beschikbaar voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Ruw-in

Er zijn drie belangrijke inbouwmaten voor toiletten. De standaard inbouwmaat is12 inch,met een breed prijsbereik van$ 90 tot $ 1.500. Andere maten omvatten10 inchEn14 inch, die vaker voorkomen in oudere huizen.

Wandhangend

Wandtoiletten behoren tot de duurste toiletstijlen en kunnen net zoveel kosten$ 6.000. Deze optie, ook wel wandgemonteerde toiletten genoemd, wordt steeds populairder in moderne huizen. Ze vereisen echter extra muurversteviging voor installatie en aanpassingen aan bestaande sanitaire en afvoersystemen.

Hoogefficiënte toiletten

Hoogefficiënte toiletten (HET) kosten doorgaans tussen de € 10,-$ 300 en $ 700. HET-modellen gebruiken minder water en verbruiken zelfs minder dan de federaal vereiste 1 3/5 gallon per spoeling.

Krijg hulp bij het vinden van het beste toilet voor uw huis en budget

Toiletprijs per model

Toiletprijzen variëren afhankelijk van het model dat je kiest, en de stijlen variëren van eenvoudig tot high-end.

Toiletpotprijzen per vorm

Toiletpotten zijn er in verschillende vormen die in prijs variëren op basis van hun maatvoering.

Ronde kommen

Ronde komvormen zijn over het algemeen goedkoper dan andere optiesGemiddeld $ 280. Deze hebben ook de kleinste komvorm en zijn ideaal als uw badkamer weinig ruimte heeft.

Langwerpige kommen

Langwerpige of ovale toiletpotvormen kostenGemiddeld $ 290. Dat zijn ze meestal2 centimeter langerdan ronde kommen om extra comfort te bieden. Zorg ervoor dat uw ruimte deze grotere vorm kan huisvesten voordat u gaat winkelen.

Vierkante schalen

Vierkante kommen zijn het duurst en kosten evenveel$ 600of meer. Vierkant is de minst voorkomende vorm van de toiletpot en geeft badkamerontwerpen een uitgesproken eclectische en moderne uitstraling.

Prijzen toiletbril

De meeste toiletten hebben geen zitje, deze moet je apart aanschaffen. Dit geeft u de mogelijkheid om het uiterlijk en de kenmerken van uw toiletbril aan te passen. Houd bij het kiezen van een toiletbril rekening met het volgende:

  • Vorm:Je hebt een zitting nodig die past bij de vorm van je toiletpot, of deze nu rond, langwerpig of vierkant is.

  • Materialen:U vindt toiletzittingen gemaakt van echt hout of een samenstelling van gegoten hout, vinyl, plastic of polypropyleen. Kies een zitting die past bij uw badkamerinrichting en toiletkleur.

  • Langzaam sluiten:Sommige toiletbrillen sluiten stil en veilig zonder dat ze dichtklappen.

  • Luxe kenmerken:U kunt bidets, verwarmde oppervlakken, luchtdrogers, deodorantia en slimme opties in uw toiletbril integreren. Wees voorbereid op extra vereisten voor water- en elektriciteitsaansluitingen als u kiest voor luxe toiletbrilfuncties.

Vergelijk toiletprijzen en installatieschattingen

Prijs van toiletten per merk

Hieronder vindt u een lijst met prijzen voor de beste toiletmerken die u waarschijnlijk tegenkomt bij het winkelen voor een nieuw toilet.

  • Kohler: $ 240 - $ 5.650.Biedt eendelige, tweedelige en hangende toiletten in standaard- en comforthoogtes; verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, grijs en bloemen.

  • Toto: $ 250 - $ 13.000.Hooggeprijsde toiletten hebben slimme mogelijkheden zoals stoelverwarming en luchtverfrissers; biedt ook standaardeenheden tegen lagere kosten.

  • Caroma:Neem contact op met een lokale dealer voor prijzen; toiletten hebben dubbele spoeltechnologie en verminderen waterverspilling; en ze zijn verkrijgbaar in stijlen die aan de muur hangen en uit één stuk bestaan.

  • Saniflo: $330–$1.260.Biedt standaardtoiletten in ronde en langwerpige vormen; biedt ook maritieme (voor gebruik op boten) en campertoiletten.

  • Amerikaanse standaard: $ 180 - $ 4.000.Biedt twee jaar garantie op veel standaardmodellen; Er zijn ook slimme toiletten beschikbaar.

  • Thomas Creaties:Vraag een lokale dealer naar de kosten; makers van het Eco Quattro-toilet, dat energiezuinig is en een Hyperion-spoelsysteem biedt.

  • Parryware:Neem voor prijzen contact op met een plaatselijke dealer of de fabrikant; wordt geleverd in eendelig, aan de muur bevestigd, kortgekoppeld (waarbij het ontwerp de kom en het reservoir aan elkaar koppelt), een Europees toilet, met de achterkant tegen de vloer gemonteerd en bidets.

  • Roca:Neem contact op met lokale leveranciers voor prijzen; biedt toiletten, bidets en slimme toiletten in verschillende stijlen, waaronder in-tank (de watertank bevindt zich in de pot), gekoppeld, aan de muur gehangen, op de grond staand en uit één stuk.

  • Stijging: $ 1.000voor een volledig systeem. Neem contact op met een lokale dealer voor meer gedetailleerde prijzen; biedt een macererend toiletsysteem (of upflush); en Liberty Ascent Round-toiletten hebben een garantie van drie jaar.

  • Gerber: $ 225 - $ 385voor Viper-toiletten. Sommige modellen hebben een beperkte levenslange garantie van twee jaar; bevat geen toiletbril.

  • Duurde toiletten:Vraag uw lokale leverancier naar de kosten; biedt WonderGliss-coating voor keramische producten; wordt geleverd in vloerstaande en aan de muur gemonteerde opties; en toiletbrillen en -tanks zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

  • Orin:Neem contact op met een lokale dealer voor prijzen; biedt toiletten, bidetringen en handbidets.

  • Kleren:Neem contact op met een leverancier voor kosteninformatie; biedt zowel urinoirs als toiletten aan in de uitvoeringen back-to-wall, eendelig, close-coupled en wandhangend.

Commode prijzen

Er is een gemiddelde toiletcommode in de buurt$ 100, of tussen$35 en $200. Een badkamertoilet is een draagbaar toilet met een frame en een wastafel om afval op te vangen. Je kunt het bassin legen en schoonmaken, en voor een commode heb je geen leidingwerk nodig.

Beste prijzen voor toiletten

De laagste prijs voor een standaard toilet is ongeveer$ 75. Verschillende specificaties van verschillende fabrikanten kunnen ervoor zorgen dat toiletten in prijs variëren. Als je op zoek bent naar de beste toiletprijzen, houd dan rekening met het volgende:

  • Tweedelige toiletten zijn goedkoper dan toiletten uit één stuk.

  • Systemen met één spoeling zijn budgetvriendelijker dan toiletten met dubbele spoeling.

  • Witte of beige afwerkingen zijn de minst dure toiletkleuren.

  • Glasachtig China is een veelgebruikt, goedkoop toiletmateriaal.

Hoe koop je een goedkoop toilet?

Als je weet waar je op moet letten, kun je gemakkelijk een geweldig toilet vinden voor een goede prijs. Hoewel je er misschien niet één tegen groothandelsprijzen voor toiletten krijgt, is hier een lijst met snelle tips om je te helpen de beste deal te krijgen:

  • Sla de toeters en bellen over:Een slim toilet klinkt misschien als een goed idee, maar de extra toevoegingen lopen al snel op in de prijs. Blijf bij de basis.

  • Denk aan dual-flush:Het is vooraf iets duurder, maar dit systeem kan op de lange termijn uw waterrekening verlagen.

  • Neem contact op met een badkamerprofessional:Veel aannemers hebben deals gesloten met fabrikanten om u te helpen een geweldige prijs voor een product te krijgen.

  • Overweeg een gebruikt toilet:Hoewel dit niet ideaal is, kan het kopen van een gebruikt apparaat lastig zijn als je snel iets nodig hebt. Zorg ervoor dat het nog in goede staat is voordat u het koopt.

  • Hergebruik uw bestaande toilet: Als u aan het verbouwen bent en uw toilet is in goede staat, probeer het dan op te ruimen en opnieuw te gebruiken om geld te besparenKosten voor uw badkamerrenovatie.

  • Praat met plaatselijke loodgietersbedrijven:Soms krijgen ze rendement uit grote projecten met armaturen op speciale bestelling die ze afprijzen voor een snelle verkoop. “Vraag of ze aanbiedingen hebben voor complete toiletten”, zegt Botelho. “Het kan nooit kwaad om het te vragen en het resulteert vaak in een veel mooier armatuur dan je oorspronkelijk had begroot. Dat geldt ook voor veel armaturen en kranen.”

Veelgestelde vragen

Wat is het beste goedkope toilet?

Het beste goedkope toilet is het toilet dat het beste in uw ruimte past. Er bestaat geen one-size-fits-all optie. Vraag eentoiletinstallateur bij u in de buurtvoor hun aanbeveling, en zorg ervoor dat u de prijzen van verschillende fabrikanten controleert.

Ook uw bestaande toilet repareren kan een optie zijn. De meeste huiseigenaren besteden$ 250op deKosten toiletreparatie.

Wat is het meest milieuvriendelijke toilet?

De meest milieuvriendelijke toiletten zijn dat welcomposterenEntoiletten verbrandenomdat het waterloze systemen zijn. Echter,dubbele spoelingEnslimme eenhedenkan ook water besparen en past beter bij de meeste moderne huisontwerpen.

Hoeveel kosten bidettoiletten?

Bidettoiletten kosten$ 250 tot $ 700. Hoogwaardige opties kosten meer dan eenvoudige versies vanwege extra functies zoals aanpasbare spray, stoelverwarming en nachtverlichting.

Waar kan ik een toilet kopen?

Je kunt een toilet kopen bij een plaatselijke bouwwinkel, grote kistenwinkels of rechtstreeks bij gerenommeerde fabrikanten.

“Als u van plan bent uw toiletproject zelf te maken, kunt u er op een gemakkelijke manier voor zorgen dat u over alle benodigde onderdelen beschikt om uw toilet met succes te installeren, door rond te shoppen in bouwmarkten voor toiletten in 'alles-in-één'-pakketten, inclusief de toiletpot, tank, stoel en bevestigingsmateriaal”, zegt Botelho. “Het enige dat je normaal gesproken nodig hebt, is een watertoevoerleiding.”

Hoe duur zijn toegankelijke toiletten?

Toegankelijke toiletten kosten$ 90 tot $ 1.250.Ze zijn iets groter dan een standaardtoilet. "Comforthoogte" is een andere naam voor deze stijl.

Huur een professional in om u te helpen een toilet te vinden en te installeren
Ontdek hoeveel het kost om een ​​toilet te kopen. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5440

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.