Sinema roept Biden-bestuurder en Tuberville op om een ​​‘middenweg’ te vinden in de impasse over abortus (2024)

Senator Kyrsten Sinema, de onafhankelijke Arizona-wieverliet vorig jaar de Democratische Partij, doet een beroep op zowel de regering-Biden alsSenator Tommy Tuberville, R-Ala., om hun standpunten te verzachten en een ‘middenweg’ te vinden om een ​​einde te maken aan de maandenlange blokkade van de Republikeinen van honderden militaire promoties over een Pentagon-beleid met betrekking tot abortus.

Volgens een opname verkregen door NBC News vertelde Sinema vorige week tijdens een bijeenkomst van de Greater Phoenix Chamber of Commerce dat ze “aanbood” om beide partijen te helpen tot overeenstemming te komen.

“Ik weet dat Coach de paraatheid van ons Amerikaanse leger niet wil ondermijnen”, zei Sinema, verwijzend naar de voormalige universiteitsvoetbalcoach met zijn favoriete titel. ‘En ik weet dat het Amerikaanse leger en de regering het gezag en de rechten van welke Amerikaanse senator dan ook niet willen ondermijnen. Wat we nodig hebben, is dat mensen een beetje afstand nemen van hun standpunten en een middenweg vinden om de uitdaging waarmee we worden geconfronteerd op te lossen.’

“Ik heb me vrijwillig aangeboden om daarbij te helpen”, voegde ze eraan toe. “We zullen zien of ze op het aanbod ingaan.”

Senaatsdemocraten zetten de Republikeinse senator Tuberville onder druk om de militaire blokkade te beëindigen

25 juli 202303:43

De opmerkingen, die kwamen als antwoord op een vraag uit het publiek, vertegenwoordigen een gedurfde zet van Sinema om zich in een maandenlang dispuut te begeven waarin Tuberville de promoties van meer dan 250 hoge militaire officieren heeft geblokkeerd. NBC News is de eerste die rapporteert over de opmerkingen van Sinema, die haar kantoor niet ontkende.

Haar oproep aan het Pentagon en Tuberville om compromissen te sluiten, brengt Sinema, wiens zetel volgend najaar herverkozen zal worden in een cruciale swing state, op gespannen voet met president Joe.Bidenen de rest van de Democratische Partij, die de Alabamaan hebben bekritiseerd vanwege wat zij een gevaarlijke zet noemen, en erop hebben aangedrongen dat de impasse pas zal eindigen als hij zich terugtrekt. Tuberville heeft ermee te maken gehadkritiekvan het Ministerie van Defensieleiderschap en zelfs enkele RepublikeinenWHOzorgen over de blokkadezou de militaire paraatheid kunnen belemmeren.

Sinema, die als senator een lange staat van dienst heeft als senator voor reproductieve rechten, heeft niet specifiek gesproken over abortus en heeft niet gedetailleerd beschreven welke verschuivingen zij wil zien vanuit het Pentagon of Tuberville, die militaire promoties over het abortusbeleid tegenhoudt. Ze zei dat ze het niet eens is met Tuberville, maar “respect” heeft voor de macht die hij heeft gebruikt.

“Waar we ons in bevinden is een situatie van pijn – we zitten momenteel in een knelpunt”, zei ze. “De coach wil iets wat het leger en de regering hem niet willen geven. Maar het zou een vergissing zijn om dat instrument van een Amerikaanse senator af te pakken, omdat het een belangrijk instrument is om onvervulde behoeften aan te pakken."

Het vermogen van één senator om leiding te geven aan een dergelijke aanval is een macht die vooral nuttig is voor Sinema, die een beslissende kracht wil zijn in een nauw verdeelde Senaat.

“Dus wat ik zowel Coach als de administratie aanmoedig, is flexibel te zijn in het vinden van een oplossing”, voegde ze eraan toe tijdens het evenement van vorige week. “Er is altijd een oplossing te vinden. Het is misschien niet alles wat de coach wil. En het is misschien niet alles wat het Amerikaanse leger of de regering wil. Maar er is een oplossing te vinden. En dus heb ik zowel Coach als de administratie aangeboden om op elke mogelijke manier te helpen bij het vinden van die oplossing, want die bestaat. Het bestaat altijd.”

Bioscoopheeft herhaaldelijkgerangeerdleden van haar voormalige partij te midden van een aantal sleutelfigurenbeleidsgeschillen. Ze waadde deTuberville-controversealsMinister van Defensie Lloyd Austin heeft deze week veroordeeldde Republikein uit Alabama vanwege zijn ‘ongekende’ en ‘onveilige’ acties die ertoe hebben geleid dat drie takken van het leger ‘opereerden zonder door de Senaat bevestigde leiders’.

‘Deze ingrijpende greep ondermijnt de militaire paraatheid van Amerika’, zei hij. ‘Het belemmert ons vermogen om onze allerbeste officieren te behouden. En het zet de levens van veel te veel Amerikaanse militaire families op zijn kop.”

Op de vraag dinsdag of er een mogelijkheid is dat het Pentagon het beleid zal veranderen om een ​​compromis te sluiten met Tuberville, zei woordvoerder Sabrina Singh van het ministerie van Defensie tegen verslaggevers: “Nee.”

“Nee, we gaan ons beleid om ervoor te zorgen dat elk lid van de dienst gelijke toegang heeft tot reproductieve gezondheidszorg niet veranderen”, zei Singh. “Als u een servicelid bent dat is gestationeerd in een staat waar de toegang tot de gezondheidszorg is teruggedraaid of beperkt, bent u daar vaak gestationeerd omdat u daar bent toegewezen. Het is niet dat je ervoor hebt gekozen om daarheen te gaan. En dus verdient een militair in Alabama dezelfde toegang tot gezondheidszorg als een militair in Californië, als een militair gestationeerd in Korea.”

“En dat is dus wat dat beleid doet. Het is geen abortusbeleid”, voegde de woordvoerder eraan toe. “We hebben een reisbeleid waarmee onze servicemedewerkers kunnen profiteren van gezondheidszorg die voor hen toegankelijk moet zijn.”

Het Pentagon weigerde commentaar te geven op de opmerkingen van Sinema, maar verwees naar Singhs antwoord van dinsdag met betrekking tot de kwestie van een compromis met Tuberville. Ondertussen zei een persoon die dicht bij de senator van Alabama stond dat hij “niet met Sinema heeft gesproken” over de kwestie.

Sinema calls for Biden admin and Tuberville to find 'middle ground' in abortion standoff (2)

Het Witte Huis weigerde commentaar te geven op Sinema, daarbij verwijzend naar het beleid om privécommunicatie niet met wetgevers te bespreken. Een woordvoerder verwees naar het standpunt van het Witte Huis waarin de ruimen van Tuberville werden veroordeeld vanwege de schade aan de militaire paraatheid.

Het beleid van het Pentagon maakt het mogelijk dat de reiskosten van militairen die naar andere staten gaan voor diensten op het gebied van reproductieve gezondheidszorg, waaronder abortussen, worden gedekt.

NBC News stuurde het kantoor van Sinema een reeks schriftelijke vragen met de vraag om het aanbod te beschrijven waarop zij doelde, welk soort compromis zij verkiest over het abortusbeleid en of zij het eens is met de kritiek op Tuberville’s standpunten. Haar kantoor weigerde haar privégesprekken te bespreken.

“Kyrsten is van mening dat onze nationale veiligheid boven de politiek moet staan”, zegt Hannah Hurley, woordvoerder van Sinema, in een e-mail. “Ze is zeer gefocust op het beschermen van de militaire paraatheid van Amerika, en dat houdt onder meer in dat de promoties van militaire officieren snel worden bevestigd. Zoals altijd blijft Kyrsten zich inzetten om met iedereen samen te werken om partijdige obstakels in Washington te overwinnen en duurzame oplossingen te vinden.’

Gevraagd om commentaar te geven op de opmerkingen van Sinema waarin hij opriep tot een compromis over het abortusgeschil, zei Tuberville-woordvoerder Steven Stafford tegen NBC News: “De coach heeft vanaf het begin open gestaan ​​voor discussies met de regering.”

Kort na de tussentijdse verkiezingen van november 2022Sinema verliet de Democratische Partijen veranderde haar registratie in onafhankelijk, hoewel ze haar commissieopdrachten nog steeds krijgt onder de 51 zetels tellende Senaatsmeerderheid van de partij. Ze is terughoudend geweest over de vraag of ze van plan is zich kandidaat te stellen voor herverkiezing in 2024, en het is verre van duidelijk dat ze buiten de twee grote partijen een weg naar de overwinning heeft.Vertegenwoordiger Ruben Gallego, D-Ariz., heeft zichzelf gevestigd als koploper in de voorverkiezingen van de partij en heeft Sinema afgeschilderd als eenpion van rijke speciale belangen, terwijl Sinema volhoudt dat ze alleen maar geïnteresseerd is in het goede doen voor Arizona. Republikeinen hebben een open veld met verschillende kandidaten die strijden voor de nominatie.

Een opiniepeiling van Emerson Collegevan een hypothetische race van drie personen die eerder deze maand werd vrijgegeven, vond Gallego de eerste plaats met 36% van de kiezers in Arizona die hem steunden, terwijl 29% de Republikein Mark Lamb steunde, een sheriff die een Republikeins bod heeft aangekondigd, en 21% Sinema steunde. Uit het onderzoek bleek dat Sinema meer steun kreeg van de Republikeinen dan van de Democraten.

Hoewel Sinema haar partij heeft bekritiseerd op het gebied van belastingen en andere economische kwesties, heeft ze zich grotendeels aangesloten bij het Witte Huis en de progressieven op het gebied van abortus. Vorig jaar heeft ze voor de Women's Health Protection Act gestemd om het recht op zwangerschapsafbreking te codificeren, en heeft ze kritiek geuit op de beslissing van het Hooggerechtshof om Roe v. Wade ten val brengen. Ze is echter niet bereid geweest de filibusterregel van 60 stemmen te doorbreken om haar standpunt over abortus of andere kwesties naar voren te brengen.

Allan Smit

Allan Smith is een politiek verslaggever voor NBC News.

Sahil Kapoor

Sahil Kapur is een senior nationaal politiek verslaggever voor NBC News.

Sinema roept Biden-bestuurder en Tuberville op om een ​​‘middenweg’ te vinden in de impasse over abortus (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6210

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.