Sneeuwt het in Maine? (2023)

Maine is een prachtige staat in het noordoosten van New England, gelegen op het meest oostelijke puntje van de VS. Als je overweegt om daar te gaan wonen of Maine in de winter te bezoeken, vraag je je misschien af ​​hoe het weer is en sneeuwt het in Maine? Het weer in Maine is het hele jaar door variabel, met warme, zonnige en regenachtige lente en zomers tot koude, winderige en besneeuwde winters.

Ja, het sneeuwt in Maine. De jaarlijkse sneeuwval in Maine varieert van 50 tot 110 inch, afhankelijk van of u zich aan de kust of meer landinwaarts bevindt. In een typisch jaar valt er sneeuw van eind oktober tot april. Van december tot februari valt de meeste sneeuw, gemiddeld tussen de 13 en 21 inch per maand.

Openbaarmaking: houd er rekening mee dat dit bericht gelieerde links bevat. Als u op een van de links klikt en een aankoop doet, ontvangen wij mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor u. Bedankt!Zie het volledige openbaarmakings- en disclaimerbeleidhier.

Inhoudsopgave

MAINE WINTERWEER

Wanneer begint het te sneeuwen in Maine?

Als u een reis naar Maine plant, vraagt ​​u zich misschien af ​​wanneer het sneeuwt in Maine? Maine krijgt meestal eind oktober voor het eerst sneeuw, tot 2,5 cm per jaar. Zorg ervoor dat u uw winteruitrusting bij de hand heeft, want deze gaat tot april mee.

Hoeveel maanden per jaar is het sneeuw in Maine?

Sneeuw valt gemiddeld 6 maanden per jaar in Maine, van eind oktober tot april. De maanden met de meeste sneeuw zijn van december tot februari, waar gemiddeld 50 centimeter sneeuw valt gedurende die 3 maanden.

Sneeuwt het in Maine? (1)

Wat te dragen bij een bezoek aan Maine in de winter

De temperaturen in Maine zijn in de winter vaak koud, maar gelukkig zijn langdurige koude kiekjes zeldzaam. Het is nog steeds belangrijk om je warm en in laagjes te kleden, vooral als je buiten bent of gaat wintersporten. De top 5 nietjes die je nodig hebt voor winteruitrusting zijn:

1. Trui van kwaliteitsfleece of merinowol– Fleece of merinowollichtgewicht truizal warmte en een windbarrière toevoegen. Lagen zijn je vriend in de winter.

2. Geïsoleerde jas of parka– Een isolerende winterjas van goede kwaliteit(voor mannen)En(voor dames)is een investering, maar zeker de moeite waard. Mijn parka gaat nu al meer dan 4 jaar goed, en dat is door hem meer dan 6 maanden per jaar te dragen.

3. Wollen sokken, muts en waterdichte handschoenen.- Ik moet die voeten en het hoofd lekker warm houden in de sneeuw en bij koel weer. Awarme wollen toque (muts)Enslimme wollen sokkenzijn Maine winter essentials. Smartwool-sokken (dames)zijn mijn favoriete wintersokken en ze zijn super populair.

4. Goed paar laarzen– Niets erger dan bevroren tenen! Zorg ervoor dat je laarzen groot genoeg zijn om een ​​dikker paar wintersokken te dragen.Sorel-laarzenzijn mijn favoriete merk en ik draag ze al meer dan 15 jaar in extreme kou. Mijn kinderen zijn ook gek op de Kids Sorel Boots. Voor meer stedelijke of minder extreme temperaturen ga ik naar zijndeze Columbia instaplaarzen- alsof je op wolken loopt

5. Hoogwaardige regenjas –Afhankelijk van wanneer en waar je heen gaat in Maine, moet je misschien een regenjas dragen in plaats van een parka. Mijn partner woont in de zijneEddie Bauer regenjack, bij slecht weer. Columbia is een andere familiefavoriet voor regenjassen(dames).

Sneeuwt het in Maine? (2)

Sneeuwt het in Portland, Maine?

Ja, het sneeuwt in Portland, Maine en de gemiddelde jaarlijkse sneeuwval is meer dan 60″. De winter loopt van november tot eind maart/begin april. De temperaturen zijn kil met een gemiddelde dagelijkse hoge temperatuur onder de 41°F(5° C).

Hoe koud wordt het in Maine?

De noordelijke en westelijke delen van Maine zijn in de winter meestal kouder dan de kustgebieden van de staat aan de Atlantische Oceaan.

Als gevolg van het feit dat het aan de oceaan ligt, heeft de kust lagere zomertemperaturen en hogere wintertemperaturen dan het binnenland van Maine. Winters zijnover het algemeen koud, maar lange koude periodes zijn zeldzaam.Maine zomerszijn een van de mildste in de VS. Lente en herfst zijn koel en regenachtig.

 • Januari is de koudste maandmet een gemiddelde lage temperatuur van 12 °F (-11,1 °C) en een hoge temperatuur van 28 °F (-2 °C). Het heeft ook de meeste sneeuwval rond de 20 inch. Perfect voor langlaufen of sneeuwschoenwandelen (neem je donsjack en warme uitrusting mee.
 • Februari is de tweede koudste maandmet een gemiddelde dieptepunt van 13 °F (-10,5 °C) en hoogtepunten van 32 °F (0 °C). Sneeuw gemiddeld rond de 16 inch.
 • In maart,verwacht wat regen, vermengd met sneeuw, en een gemiddelde lage temperatuur van 21 °F (-6,1 °C) met maximumtemperaturen rond de 40 °F (4,4 °C). Er is nog genoeg tijd om die schaatsen te passen die je niet meer hebt aangetrokken sinds je een kind was.
 • April is het begin van de nattere, regenachtige seizoenendie loopt tot de eerste week van oktober. Juni staat ook wel bekend als de moddermaand, dus neem je regenlaarzen mee! De temperaturen in april variëren van een dieptepunt van 34 F (1,1 C). tot pieken van 53 ° F (11,7 ° C).
Sneeuwt het in Maine? (3)
 • Mei is de eerste maand van het jaar zonder sneeuw.Temperaturen variëren van gemiddelde dieptepunten van 44 ° F (6,7 ° C) tot hoogtepunten van 64 ° F (17,7 ° C). Neerslag gemiddeld ongeveer 3 inch / maand. Tijd om aan kamperen en kampvuren te denken. Pak watleuke Maine-ideeën voor activiteiten in mei
 • Juni is de meest regenachtige maandmet een gemiddelde van 12 dagen met minstens 1 millimeter neerslag, of 4 inch regen in het algemeen. Temperaturen variëren van dieptepunten van 53 ° F (11,7 ° C) tot hoogtepunten van 73 ° F (22,8 ° C).
 • Juli is de warmste maand,met een gemiddelde dieptepunt van 59 °F (15 °C) en hoogtepunten van 78 °F (25,6 °C). In juli kan het tot 3,5 inch regenen.Maine Zomeractiviteitenzijn de naam van het spel, watersporten, stranddagen, wandelen, peddelen en fietsen. Vergeet nietkamperen en drijven op de rivier de Saco.
 • Augustus is meestal de droogste maand, met de minste regen onder de 3 inch.Temperaturen variëren op gemiddeld van dieptepunten van 58 ° F (14,4 ° C) en hoogtepunten van 77 ° F (25 ° C). Kies je favoriete wandelroute en trek de natuur in.
 • September is het begin van het herfstgebladerteseizoen en koeler herfstweer.Verwacht dieptepunten van 50°F (10°C) tot hoogtepunten van 69°F (20,5°C).zijn een heerlijke plek voor een romantisch weekendje weg.
 • Oktober is de piektijd van de herfstbladeren, en sneeuw is aan de horizon. Het weer loopt van dieptepunten van 38 ° F (3,3 ° C) tot hoogtepunten van 57 ° F (13,8 ° C). Populaire tijd om te bezoekenAcadia Nationaal Parken maak herfstbladeren en wandelingen in Maine.
 • In november heb je je winterjas nodig,terwijl de gemiddelde temperatuur begint te dalen tot -1,6°C (29°F), met pieken van 7,2°C (45°F).Probeer wat winteractiviteiten, sleeën, hondensleeën of skiën.
 • December, het seizoen om vrolijk te zijn en te genieten van opwarmen bij een vuur.De gemiddelde temperaturen variëren van dieptepunten van 18°F (-7,7°C), met pieken van 34°F (1,1°C). Maak een ritje met de North Pole Express of neem deel aan Festival of Lights tijdens de feestdagen.

Binnenlandse luchtvaartmaatschappijenvliegen naar Mainehele jaar.

Sneeuwt het in Maine? (4)

MAINE WINTERACTIVITEITEN

Terwijl het weer in Maine begint af te koelen,winterse activiteitenbeginnen op te lopen. Maine is een zeer geliefde enbekende vakantiebestemming,en de winter is geen uitzondering. Maine heeft een aantal eersteklas skigebieden zoals Sugar Loaf en Sunday River Resort, evenals de enige hellingen met uitzicht op de oceaan, in Camden Snow Bowl, dicht bij Penobscot Bay.

Top dingen om te doen in de winter in Maine zijn onder andere:

 • Rodelen
 • Schaatsen
 • Sleeën
 • Hondensleeën
 • Winterkamperen
 • Langlaufen
 • Snowtubing in Maine
 • Skiën en snowboarden
 • BezoekAcadia Nationaal Park

Sneeuwt het in Maine? Maine in de winter

Nu je weet dat het in de winter sneeuwt in Maine en dat je veel wintersporten en -activiteiten kunt ondernemen, ben je enthousiast om te bezoeken? Zorg er wel voor dat u de juiste uitrusting en extra lagen inpakt. Heb een geweldige tijd!

Veelgestelde vragen

Kan het sneeuwen in Maine in Oktober?

In delen van Maine kan tegen het einde van oktober wat lichte sneeuw vallen, maar het komt vaker voor dat de sneeuw in de eerste twee weken van november begint. Plaatsen als Portland, Maine krijgen zelden veel sneeuw in oktober. Sterker nog, volgens deMaine News Centersinds de jaren 1800 zijn er slechts 5 keer geweest dat Portland voor Halloween een centimeter of meer sneeuw heeft gekregen.

Kan het sneeuwen in Maine in November?

November is meestal wanneer er in Maine in welke hoeveelheid dan ook sneeuw begint te vallen, vooral in de tweede week. De gemiddelde sneeuwval in Maine in Novemberligt eraan in welke regio je zit.In Caribou, Maine ligt bijvoorbeeld gemiddeld zo'n 10 - 13 inch sneeuw in november. Terwijl Portland, Maine gemiddeld ongeveer 2,3 inch is.

Kan het sneeuwen in Maine in December?

Ja, u kunt in december sneeuw verwachten in Maine. De gemiddelde hoeveelheid sneeuw hangt af van waar u op bezoek bent. Langs de kust van Maine is de gemiddelde sneeuwval meestal minder en varieert van 9,8 tot 14,6 inch. In Central Maine, 11,6 tot 28,7 inch, en in Noord-Maine 16,6 tot 21,7 inch. December is een van de maanden met de meeste sneeuw in Maine, samen met januari en februari.

In welke maand valt er in Maine de meeste sneeuw?

Januari is de maand met de meeste sneeuw in Maine met gemiddeld 20 centimeter sneeuw. Het noordelijke binnenland van Maine heeft het hoogste punt en ligt het verst van de kust, dus heeft de neiging om meer sneeuw te zien dan kustgebieden. Gemiddeld ziet het noordelijke binnenland 90 tot 110+ inch sneeuw per jaar, het zuidelijke binnenland 60-90 inch sneeuw en het kustgebied 50 tot 80 inch, volgens NOAA.

Welk deel van Maine heeft de meeste sneeuw?

Northern Interior Maine is de regio met de meeste sneeuwval, gemiddeld 90 tot 110+ inch. Caribou, Maine is de stad die elk jaar de meeste sneeuw ziet, vanwege de hoge breedtegraad, heuvels en afstand tot de kust. De gemiddelde sneeuwval in Caribou is ongeveer 118 inch, waardoor het een geweldige plek is om te skiën, sneeuwschoenwandelen en sneeuwscooteren.

Januari is de meest sneeuwzekere maand in Caribou, ME met gemiddeld ongeveer 24 inch vallen. De meest sneeuwzekereJanuari op recordwas in 1994 met 44,5 inch. Terwijl het meest sneeuwrijke seizoen ooit voor Caribou binnen was2018-2019wmet 165 inch.

Zorg ervoor dat u uw goede winterlaarzen inpakt als u in de winter naar Maine gaat!

Gerelateerde activiteiten, bestemmingen en tips in New England:

 • Leuke regenachtige dagactiviteiten in Acadia National Park
 • Waar ontbijten in Bar Harbor, Maine?
 • Acadia-route: 4 dagen
 • Herfstactiviteiten voor gezinnen in Rhode Island
 • 3 dagen in Stowe, Vermont
 • Waar vind je debeste maisdoolhovenEnbeste plekken om appels te plukkenop Rhode Island

Packed for Life is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, amazon.ca, amazon.co.uk

FAQs

Kan het sneeuwen in LA? ›

De meeste neerslag valt in de wintermaanden in de vorm van regen. Sneeuw en ijzel zijn verschijnselen waarvoor je niet in L.A. moet zijn. Toch is het ook hier niet altijd het prachtige weer zoals je het zo vaak in de films en televisieseries ziet.

Kan het sneeuwen in Zuid Amerika? ›

In het Andesgebergte heerst het hooggebergteklimaat, de temperaturen zijn er laag en op de hoogste bergtoppen ligt eeuwige sneeuw. In het zuiden, in de Patagonische Andes, komen regelmatig sneeuwstormen voor.

Zal het sneeuwen in 2023? ›

Ligt er sneeuw in de zomer van 2023? Het antwoord is ja. Sterker nog, in deze maand kan het zelfs af en toe nog sneeuwen.

Is er winter in Los Angeles? ›

Weer Los Angeles in de winter

Ook niet tijdens de winter, die grofweg van december tot en met februari duurt. Hoewel de verschillen in temperatuur per seizoen ogenschijnlijk klein zijn, dien je tijdens de winter rekening te houden met neerslag in de vorm van regen.

Waar sneeuwt het in California? ›

In de hoger gelegen delen van de Sierra Nevada sneeuwt het in de wintermaanden regelmatig. De hoogste regionen kunnen gemiddeld per jaar op zo'n 750 tot 1000 centimeter sneeuw rekenen, die vooral in de periode november tot en met maart valt.

Hoe warm is het in Los Angeles in de winter? ›

De gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden Celsius. In de zomer is het gemiddelde 25 graden Celcius en in de winter is het mild met een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celsius. Januari is met 7 graden de koudste maand van het jaar en augustus de warmste. De gemiddelde temperatuur stijgt dan naar 28 graden Celsius.

Waar sneeuw in Californie? ›

Sneeuwhoogtes Californië
GeslotenNaam gebiedOpening
Palisades Tahoe18 nov -
Sierra-at-Tahoe02 dec -
Ski China Peak11 nov -
Snow Summit11 nov -
18 more rows

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated: 21/11/2023

Views: 5451

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.