Tijdelijke noodreparatie van leidingen - PlumbingSupply.com® (2024)

Tijdelijke noodreparatie van leidingen - PlumbingSupply.com® (1)

Niemand wil er aan denken, maar een leiding kan elk moment scheuren. Elk moment. Als je veel geluk hebt, is het tijdens de kantooruren van je plaatselijke loodgieter en kunnen ze je in hun schema inpassen - buiten kantooruren of noodoproepen kosten bijna altijd meer dan regelmatig geplande afspraken. Dus wat zijn uw opties als u pech heeft en uw leidingen in het weekend om 2 uur 's nachts gaan lekken? Een optie is om zelf een noodreparatie uit te voeren. De volgende methoden zorgen hopelijk voor een tijdelijke reparatie van het lek, zorgen ervoor dat uw water blijft lopen en geven u de tijd om tijdens kantooruren een loodgieter te regelen voor een echte oplossing.

Eerste dingen eerst...

Het eerste wat je moet doen issluit uw watertoevoer af. Zodra dit is gebeurd, draait u de kraan op het laagste punt van de leiding open om het resterende water af te tappen en de druk te ontlasten. Reinig het beschadigde gedeelte van de buis en veeg het droog.

Wees uiterst voorzichtig bij het hanteren van de pijp en bij het uitvoeren van uw kortetermijnreparaties - de pijp kan meer beschadigd zijn dan hij lijkt en kan mogelijk instorten of breken wanneer hij wordt gehanteerd.

Eenvoudige reparatie op korte termijn

Voor zeer kleine gaatjes ("pinholes"), wikkelt u een paar keer elektrische of ducttape rond de buis en houdt u deze stevig vast met behulp van slangklemmen aan beide uiteinden van de tape. Dit is een snelle energtijdelijke oplossing - ongeveer lang genoeg om een ​​loodgieter te pakken te krijgen. Afhankelijk van het gat en de toestand van de leiding, kan het lijken alsof deze "fix" het een dag of twee volhoudt - laat u niet misleiden! Repareer de leiding met spoed.

Als het gat groter is of als u een lek heeft bij een passende verbinding, is epoxy stopverf een veelzijdige en gemakkelijke manier om het te dichten. Verkocht in bijna elke bouwmarkt (enop onze website), komt het meestal in een tweedelige "stick" -vorm en wordt geactiveerd door de twee componenten samen te kneden. Nadat het stuk pijp is schoongemaakt en gedroogd, trek je een paar handschoenen aan, breek je een stuk epoxy van de juiste grootte af en bereid je het voor. Werk de stopverf in het gat en eromheen, gebruik indien nodig een plamuurmes om een ​​vlotte dekking te garanderen. Laat de epoxy uitharden volgens de aanwijzingen van de fabrikant (meestal minder dan een uur). Eenmaal volledig uitgehard, zet u het water weer aan en controleert u op lekken. Indien nodig opnieuw aanbrengen.

Als u geen epoxy heeft liggen, of de winkel is gesloten, kunt u slangklemmen gebruiken om een ​​tijdelijke oplossing te bewerkstelligen. Deze eenvoudige techniek maakt gebruik van slangklemmen en een stukje rubber – een oude binnenband van een fiets zal werken, net als een stuk oude tuinslang – om het gat te dichten en voldoende druk te creëren om te voorkomen dat het barst. Het enige dat u hoeft te doen, is een stuk rubber/binnenband/tuinslang afsnijden dat groot genoeg is om het gat en een gebied van enkele centimeters eromheen te bedekken. Afhankelijk van de grootte van het gat, kun je het misschien met slechts één klem afdichten, of heb je er misschien een nodig rond elk uiteinde en ertussen als dat nodig is. Hoewel superieur aan het gebruik van tape en klemmen, is deze methode een andere die niet lang moet worden getest.

Een product dat speciaal voor deze situaties is ontworpen, is depijp reparatie klem. Deze bestaan ​​uit twee metalen platen, vaak met een rubberen omhulsel, en werken op dezelfde basis als de slangklemoplossing. Zodra de platen over het gat en rond de buis zijn geplaatst, worden ze met schroeven aan elkaar vastgedraaid. Sommige reparatieklemmen kunnen als een permanente oplossing dienen, op voorwaarde dat de rest van de buis in goede staat verkeert. De pijpreparatieklemmen die wij aanbieden zijn voorzien van een rubberen omhulsel en kunnen, afhankelijk van uw situatie, fungeren als tijdelijke of langdurige reparatie.

Mocht geen van deze opties voor u beschikbaar zijn, maar u heeft wel een C-klem, dan bent u nog steeds in goede vorm. Nadat je een stuk rubber hebt uitgesneden om het gat mee af te dekken, neem je een houten blok en plaats je dit over het rubber: dit zal de druk van de klem verdelen en voorkomen dat de buis instort. Een tweede blok kan worden gebruikt als u bang bent dat de wanden van uw leiding te dun zijn om de druk op te nemen. Draai de klem vast totdat er contact is met de houtblokken (of één houtblok en pijp), daarna slechts ongeveer 1/4 of 1/2 slag verder. Zodra de klem is vastgedraaid, moet het lek worden afgedicht. Draai het water open en controleer op lekken. Als de 1/4 of 1/2 slag meer het lek niet stopt, moet u mogelijk het patchmateriaal verplaatsen en het opnieuw proberen.

Reparatie op langere termijn

De hierboven genoemde noodoplossingen maken gebruik van items die u mogelijk al in huis heeft. Als u deze dingen niet bij de hand hebt, of als u iets wilt hebben dat speciaal is ontworpen voor langdurige pijpreparatie tussen uw benodigdheden, bieden we een paar verschillende gebruiksvriendelijke reparatiesets die u gerust zullen stellen.

Gebruikmakend van speciale harsdoorlatende glasvezeltape, dezereparatiesetssnel werk maken van noodreparaties aan leidingen. Volledig uitgehard tussen 40 en 90 minuten, afhankelijk van de kit, het enige wat u hoeft te doen is het buisoppervlak voorbereiden, de tape activeren met water en de applicatie-instructies volgen. Binnen enkele minuten zorgen deze kits voor een permanente reparatie zonder gereedschap. Als u er een paar in uw arsenaal houdt, kunt u het potentiële debacle van een noodgeval in de late weekendnacht en de kosten van een professionele reparatie voorkomen!

Een andere optie voor langdurige reparatie van koperen leidingen is het gebruik van eenSharkbite montage. Sharkbite-fittingen zijn een handige oplossing wanneer solderen en andere opties onpraktisch zijn. Voor gaten van 2 inch of minder, een enkeleslip koppelingkan worden gebruikt. Knip het beschadigde gedeelte uit met een pijpsnijder voor een zuivere snede, of gebruik een ijzerzaag als u geen pijpsnijder hebt. Houd er rekening mee dat de snijranden glad, rond en vrij van bramen of schaafsel moeten zijn, zodat de o-ring van de koppeling niet wordt beschadigd. Sharkbite biedt een gespecialiseerdontbraam hulpmiddel, die ook dienst doet als dieptemeter voor hun fittingen.

U moet ervoor zorgen dat er ten minste 2,5 cm leiding beschikbaar is voor beide uiteinden van de koppeling. Schuif een uiteinde van de buis zo ver mogelijk in het "slip-uiteinde" van de koppeling. Schuif het andere uiteinde van de koppeling over de aangrenzende buis met behulp van een demontage-/ontkoppelingsclip van de juiste maat of een Sharkbit-tang (beide oefenen druk uit op de ontgrendelkraag, waarbij de tanden in de fitting worden gespreid).

Als uw gat of beschadigd gedeelte groter is dan 2 inch, gebruik er dan tweeSharkbite rechte koppelingenmet een stuk pijp ertussen. Nogmaals, je knipt het beschadigde gedeelte uit en ontbraamt de resterende uiteinden. Schuif een koppeling over elk uiteinde van de afgesneden buis en plaats vervolgens uw vervangende buislengte. Dat is alles - uw pijp moet worden gerepareerd!


Hoewel deze tips kunnen helpen bij het voorkomen van overstromingen en waterschade - naast het besparen van geld - raden we af om er alleen op te vertrouwen. Met uitzondering van de pijpreparatiesets en Sharkbite-koppelingen, zijn dit tijdelijke noodreparaties en moet u altijd de expertise van een professional inroepen om er zeker van te zijn dat er geen andere problemen zijn. Het vervangen van het beschadigde stuk leiding door een nieuw is bijna altijd de beste oplossing. Het stelt een professional in staat om de oorzaak van het lek te controleren en mogelijk te voorkomen dat toekomstige lekken de pijp verslechteren en zou altijd uw eindspel moeten zijn.

Tijdelijke noodreparatie van leidingen - PlumbingSupply.com® (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6436

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.