Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (2023)

Maine staat ook wel bekend als de Pine Tree State! De bijnaam is te danken aan de vele witte dennenbomen, de grootste groenblijvende, dennenbomen in de VS! De hoofdstad is Augustus, maar de grootste stad is Portland. Het is de grootste staat van New England en grenst aan Canada. De naam van de staat zou afkomstig zijn van de nautische term "vasteland". Historici geloven dat kolonisten dit zouden hebben gebruikt om het te onderscheiden van de vele eilanden van Maine.

Maine staat bekend om zijn heerlijke kreeft, zijn vele eilanden en zijn iconische kustlijn. Het heeft verbazingwekkende dieren in het wild, vooral het zeeleven. Veel mensen komen hier om walvissen te spotten en om nestelende papegaaiduikers te zien. Het is het eindpunt van de Appalachian Trail die door 14 staten gaat!

Kreeft

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (1)

Maine Lobster is zonder twijfel een van de beste kreeften in de VS. Ook wel de American Lobster genoemd, deze soort is anders (lees: beter) dan andere kreeften door zijn twee sterke (en vlezige) voorklauwen. Bijna de helft van het lichaamsgewicht van de kreeft zit in die twee voorste klauwen.

De koude wateren van Maine zijn de perfecte omstandigheden. De kreeften groeien langzamer, waardoor het vlees sappig, zoet en stevig blijft.

Er zijn 4.500 lobstermen in Maine. Ze leveren elk jaar 40 miljoen pond kreeft, goed voor bijna 90 procent van het totale Amerikaanse kreeftenaanbod.

Stephan Koning

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (2)

Stephen King, de beroemde auteur, werd geboren in Portland, Maine. Hij groeide op in Bangor en vandaag staat zijn oude ouderlijk huis er nog steeds.

De inwoner van Maine heeft veel van zijn romans in de staat geplaatst. King zelf heeft gezegd dat de stad Derry uit "IT" losjes gebaseerd is op zijn geboorteplaats Bangor. Castle Rock en Jerusalem's Lot zijn ook beide fictieve steden uit zijn boeken die in Maine zijn gevestigd!

(Video) Dit voorspelde Nostradamus voor 2023!

De grote bossen, het mistige weer en de kleine steden in de staat vormen de perfecte inspiratie voor een spookachtige roman.

Portland

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (3)

Portland is de grootste stad van Maine. Je denkt misschien aan het bekendere Portland, Oregon als je de naam hoort. Maar de stad Oregon werd eigenlijk genoemdnaPortland, in Maine na een toss!

Ongeveer 40 procent van de bevolking van Maine woont in het grootstedelijk gebied van Portland. Het was de eerste staatshoofdstad van Maine, maar Augusta kreeg de titel zeven jaar later.

De stad heeft meer microbrouwerijen per hoofd van de bevolking dan welke andere stad in de VS dan ook en had kortstondig het record voor 's werelds grootste kreeftbroodje.

Acadia Nationaal Park

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (4)

Acadia National Park staat in de top 10 van meest bezochte parken in de VS. Het is meer dan 49.000 hectare groot en trekt jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen bezoekers.

Terwijl het langs de ruige kustlijn van Maine loopt, heeft het park een scala aan ongelooflijke landschappen.

Er zijn meren, bossen en vijvers, plus meer dan twee dozijn bergketens, waaronder Cadillac Mountain. Cadillac Mountain is het hoogste punt aan de Atlantische kust en is 450 meter hoog.

Kustlijn

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (5)

Met meer dan 3.478 mijl kustlijn (inclusief inhammen en baaien) heeft Maine de op drie na grootste kustlijn van alle staten in de VS. Dit betekent dat de kustlijn zelfs langer is dan die van Californië!

Wat de kustlijn van Maine zo uniek maakt, is het enorme aantal inkepingen en smalle schiereilanden. De kustlijn is ongelooflijk rotsachtig en grillig, en slechts twee procent wordt beschouwd als "strand" (zand en kasseien).

(Video) Hoeveel mensen tel jij? 💜

Dit komt omdat heel Maine vroeger deel uitmaakte van een berg die tijdens de ijstijd boven zeeniveau lag.

Eilanden

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (6)

Maine heeft meer dan 4.000 eilanden voor de kust. Dit maakt het de staat met de meeste eilanden voor de kust in de VS, inclusief Alaska!

Slechts 1.200 van deze eilanden zijn groter dan een hectare, en slechts 15 hebben het hele jaar door bewoners. Bovendien vormen 600 van de eilanden 95 procent van het totale eilandgebied!

Het meest bekende eiland in Maine is Mount Desert Island. Het is het grootste eiland in Maine en na Long Island het grootste aan de oostkust. Het herbergt het grootste deel van Acadia National Park en heeft het hele jaar door een bevolking van 10.615 mensen.

Walvissen

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (7)

Maine staat bekend als een geweldige plek om walvissen te spotten, met talloze tochten langs de hele kust. Het seizoen om walvissen te spotten begint half april en duurt tot oktober.

Er zijn verschillende soorten walvissen in de wateren van Maine. Er zijn dwergvinvissen, bultruggen, gewone vinvissen en grienden. Walvisspotters hebben ook potvissen, orka's en Noordse vinvissen gezien.

Veel bultruggen keren jaar na jaar terug naar de kust van Maine en zijn goed bekend bij touroperators. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze een soort beroemdheidsstatus hebben.

Vuurtorens

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (8)

Er zijn 65 historische vuurtorens in Maine, ook wel "The Lighthouse State" genoemd. Velen van hen bevinden zich op eilanden, dus ze zijn niet gemakkelijk bereikbaar. Ze zijn echter nog steeds open voor het publiek en kunnen worden bezocht tijdens vuurtorentours.

Portland Head Light is de oudste vuurtoren van Maine en werd gebouwd in opdracht van George Washington. Het is een prachtige vuurtoren in Cape Elizabeth die dateert uit 1791. Het heeft een bekroond museum in de oude Keeper's Quarters en grenst aan Fort Williams Park.

(Video) Sinéad O'Connor: A Story of Strength, Recovery, and Downfall

De Appalachian Trail

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (9)

De Appalachian Trail is het langste wandelpad ter wereld. Het begint in de Springer Mountains in Georgia en eindigt in Katahdin, de hoogste berg van Maine.

Van de 2.193 mijl van het parcours zijn er 282 in Maine. Dit zijn enkele van de meest uitdagende langs de hele route. Maar dit deel van het parcours heeft een aantal van debestdieren in het wild. Wandelaars kunnen elanden, zwarte beren, Loons en herten spotten.

Het oostelijke deel van Monson naar Mt. Katahdin wordt The Hundred Mile Wilderness genoemd. Op zich is het een bucketlist-wandeling. Dit afgelegen stuk gaat door prachtige bergketens en schilderachtige meren.

Baxter State Park

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (10)

Baxter State Park beslaat 209.644 hectare en herbergt Mount. Katahdin. Het park was eigenlijk een geschenk van Percival P. Baxter (de naamgenoot van het park) aan de mensen van Maine.

Het park heeft meer dan 350 kilometer aan wandelpaden, waaronder 16 kilometer van de Appalachian Trail! Er is alles, van beginners- tot expertwandelingen, waardoor het een populaire plek is voor wandelaars.

Baxter State Park is een hotspot voor biodiversiteit. Het heeft ongeveer 857 plantensoorten en is de grootste concentratie van zeldzame en bedreigde planten in de staat. Het is ook een geweldig toevluchtsoord voor dieren in het wild en is uitstekend geschikt om vogels te spotten.

Bosbessen

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (11)

Maine is de enige staat in de VS waar wilde bosbessen commercieel worden geteeld. De Maine Wild Blueberry is het officiële fruit van de staat. Het is een van de weinige vruchten afkomstig uit Noord-Amerika.

Er wordt gezegd dat ze tanger zijn en een intensere smaak hebben dan andere bosbessen. Wilde bosbessen bevatten ook dubbel zoveel vezels en antioxidanten!

Deze krachtige antioxidanten zijn zo delicaat dat ze traditioneel met de hand worden geplukt om kneuzingen te voorkomen.

(Video) 16 Preachers Caught Doing UNIMAGINABLE Things in the Church

hogescholen

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (12)

Maine heeft een aantal fantastische hogescholen. De "Maine Big Three" is de bijnaam die wordt gegeven aan Colby College, Bates College en Bowdoin College. Het is een toneelstuk over de Ivy League "Big Three".

De belangrijkste grote drie zijn allemaal hogescholen voor vrije kunsten en behoren tot de top 25 van het land. Bowdoin in Brunswick is de meest prestigieuze en staat op nummer 6 in de VS.

Papegaaiduikers

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (13)

Maine bevat de enige broedplaatsen voor de Atlantische papegaaiduiker in de hele VS. De oceanische eilanden van Maine zijn de ideale habitat voor deze zeevogels om te nestelen. Ze komen elk jaar tussen eind april en augustus aan land om te broeden.

Egg Rock is een van de meest populaire eilanden voor het bekijken van broedende papegaaiduikers. Er zijn andere eilanden waar ze nestelen, maar Egg Rock is het meest toegankelijk.

Burt's Bees

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (14)

Het populaire cosmeticamerk Burt's Bees had zijn bescheiden begin in Maine. De mede-oprichter Roxanne was in 1983 aan het liften in Maine toen ze de "Bee Man" Burt Shavitsz ontmoette. Hij stond erom bekend honing uit de laadbak van zijn vrachtwagen te verkopen en de twee sloten vriendschap.

Na een zomerstage bij Burt begon Roxanne kaarsen in schattige vormen te maken van overgebleven bijenwas.

Eind jaren 80 begon een boetiek in de stad New York met de verkoop van kaarsen. Ze begonnen uiteindelijk met het verkopen van bijenwas huidverzorging, waaronder de iconische Burt's Bees lippenbalsem!

De Maine Coon-kat

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (15)

De Maine Coon stamt af van de katten die door kolonisten naar de VS zijn gebracht. Het is een groot ras van een gedomesticeerde huiskat.

Volgens legendes zijn ze gefokt door bobcats of wasberen met katten te kruisen, maar dit is niet waar! Ze zijn op natuurlijke wijze geëvolueerd in het noordoosten van de VS. Hun grote omvang en dikke, ruige vacht waren nodig om de strenge winters in New England te overleven.

(Video) Luther: The Life and Legacy of the German Reformer (Full Documentary)

Een vrouwelijke Maine Coot was de eerste kat die de eerste Amerikaanse kattenshow won in 1895. Ze werden echter voor het eerst tentoongesteld in de jaren 1860 door lokale Maine-boeren op de Skowhegan Fair.

Koude, besneeuwde winters

Waar staat Maine om bekend? (16 dingen waar het beroemd om is) (16)

Maine is de derde koudste plaats in de VS. Hierbij wordt rekening gehouden met de temperaturen het hele jaar door, maar als het alleen om zomer- en wintertemperaturen gaat, staat het op de vierde plaats.

Tijdens de winter is het gemiddelde dieptepunt in Maine zo laag als 12°F. In de hele staat valt er gemiddeld 75 centimeter sneeuw per jaar. Ter vergelijking: het Amerikaanse gemiddelde is 28!

Videos

1. Eighty Years' War (1609 - 1617) Ep. 16 - Keep the Faith
(Defragged History)
2. Elvis 16 augustus 1977 Defibrillator Baptist Hospital Mac McQueen Story The Spa Guy
(Spa Guy)
3. Curious Beginnings | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 1
(Geek & Sundry)
4. Dr. Jim Tucker on Children with Past-Life Memories: Is Reincarnation a Real Phenomenon?
(Unravelling the Universe)
5. Op de sporen van een oude beschaving? 🗿 Wat als we ons hebben vergist in ons verleden?
(Boxoffice | Full Movies in English)
6. DENK UZELF RIJK - Anthony Norvell GEHEIMEN van geld MAGNETISME luisterboek
(AudioBooks HUB)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 19/10/2023

Views: 6285

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.