Wat gebeurt er als alle bitcoins worden gedolven - Energimine (2024)

Er is bijna niemand die nog nooit heeft gehoord over cryptocurrencies en bitcoin.De moderne tijd hebben veel nieuwe activa en mogelijkheden gebracht, maar wie had gedacht dat virtueel geld iets zou zijn dat we gebruiken?Naarmate het steeds populairder wordt, kopen veel mensen deze cryptocurrency in.Maar wat gebeurt er als alle bitcoins worden gedolven?

In dit artikel zullen we de vragen beantwoorden: wat is bitcoin, hoeveel ervan is er overgebleven aan de mijne, en wat gebeurt er als het volledig wordt gedolven?Dus zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar de antwoorden op deze vragen en wat dit voor uw portfolio kan betekenen als u een belegger bent.

Inhoudsopgave

  • Wat is bitcoin?
  • Waarom is mijnbouw belangrijk?
  • Wat gebeurt er als alle bitcoins worden gedolven?
  • Wat betekent dit precies voor mijnwerkers?
  • Conclusie

Wat is bitcoin?

Bitcoin is virtueel geld dat hetzelfde werkt als real-life geld.U kunt het beschouwen als een computerbestand dat is opgeslagen in een Digital Wallet -app die u op uw telefoon of computer kunt installeren.Elke portemonnee heeft een adres dat u kunt delen om bitcoin te ontvangen van uw vrienden, zakelijke partners, klanten, enz.

Toen het voor het eerst werd gelanceerd, waren veel mensen sceptisch;Maar door de jaren heen raakten mensen geïntrigeerd en onder de indruk van de waarde van Bitcoin.Sommigen hadden er zelfs geen spijt van dat ze niet in Bitcoin investeren in de eerste jaren.De prijs van Bitcoin is in de loop der jaren gestegen, en dit aantal zal naar verwachting stijgen.

Bitcoin en blockchain zijn gemaakt om de derde partijen in het transactieproces te voorkomen, waardoor een gedecentraliseerd transactieproces werd.De transactie is een proces wanneer bitcoin -waarden worden overgedragen tussen accounts.Alle transacties worden opgeslagen op de blockchain zodra bevestigd.

Blockchain is gemaakt van blokken en elk blok bevat een verzameling transacties.Transparantie is een van de belangrijkste waarden van dit systeem, omdat u er nieuwe blokken en transacties in kunt zien.Er is geen ruimte voor vals spelen en corruptie in dit systeem.

Deze digitale valuta is een soort cryptocurrency, wat betekent dat cryptografie wordt gebruikt om het veilig te houden.Bitcoin is de eerste cryptocurrency, maar sindsdien zijn er nieuwe crypto's verschenen.

Waarom is mijnbouw belangrijk?

Mijnwerkers zijn mensen die cryptografische puzzels oplossen die een blok transacties in het netwerk valideren en verifiëren.Mijnwerkers worden betaald met nieuwe bitcoins en cumulatieve transactiekosten die in een blok worden betaald.In 2012 was Halve maximaal 25 bitcoins per blok en dat aantal bleef dalen.In 2016 was het 12,5 en in 2020 konden mijnwerkers 6,25 bitcoin maken voor elk nieuw blok.

Hoewel het mijnbouwproces eenvoudig lijkt, is het eigenlijk zeer energiebesparing en vereist het rekenhardware op hoge tier om complexe wiskundige puzzels op te lossen.Energierekeningen kunnen erg hoog worden, dus Bitcoin -winsten zijn het verschil tussen Bitcoin -waarde en de kosten van middelen die nodig zijn om te mijnen.

Wat gebeurt er als alle bitcoins worden gedolven?

De maximale bitcoin die kan worden gedolven, is 21 miljoen.Dit is informatie gegeven in de originele Bitcoin -broncode, die is geprogrammeerd door Satoshi Nakamoto.Hij is degene die Bitcoin heeft gemaakt en het aan de wereld heeft gepresenteerd, maar we weten nog steeds niet wie deze man precies is.

Huidige analyse toont aan dat naarmate het mijnbouwproces doorgaat, de waarde van Bitcoin -mijnbouw minder winstgevend wordt.Dat betekent niet dat mijnwerkers niet worden beloond;Het betekent alleen dat ze worden beloond via transactiekosten in plaats van bitcoins.

Lees verder -Crypto -richtlijnen

Sinds de lancering van Bitcoin in 2009 zijn al 19 miljoen munten gedolven.Hoewel dit ongeveer 90% van de totale voorraad van Bitcoin is, zijn voorspellingen dat de rest niet volledig wordt gedolven tot 2140. Dat komt omdat de snelheid van de mijnbouwsnelheid op tijd verlaagt.De eerste helft van de gelanceerde cryptocurrency werd gedolven in 3 jaar en minder dan een half miljoen BTC werd gedolven in 2021.

Elke 10 minuten wordt een nieuwe bitcoin toegevoegd aan de levering met een vast tarief van één blok, maar de helft van de nieuwe Bitcoins wordt verlaagd over vier jaar.Aan de andere kant zullen transactiekosten stijgen, waardoor het gebrek aan gedolven bitcoins wordt gecompenseerd.Aangezien Bitcoin is ontworpen voor nauwkeurigheid en geen snelheid, zal het het aantal transactieproces vertragen als het aantal transacties groter wordt.

What Happens When All Bitcoins Are Mined - Energimine (3)

In het geval dat het transactienummer daalt, kan Bitcoin een reservebestendig worden.Dat zou de kleinere handelaren uit het netwerk duwen, waardoor alleen grote institutionele spelers op de speeltuin achterblijven.Dit betekent dat transactiekosten zouden stijgen, waardoor het te duur is voor kleine retailhandelaren om te handelen.

Als de vraag naar bitcoin blijft groeien, zal de prijs ook groeien.Op deze manier zullen verkopers de prijs bepalen, omdat ze bitcoin hebben die moeilijker en langzamer wordt voor de mijne.

In deze berekening moeten we die bitcoins niet vergeten die permanent verloren gaan.Dit gebeurt vanwege verloren wachtwoorden voor bitcoin -portefeuilles, verloren harde schijven, of wanneer iemand sterft en wachtwoorden niet achterblijven.

Er zijn twee populaire groeimodellen om verwachte cryptocurrency -veranderingen te zien.Dat zijn Parabolic Trav'sParabolischgroeimodel en hetStock to Flow Prijs Model.Ze voorspellen beide prijs, waarde en schommelingen in de markt die kunnen helpen bij investeringsbeslissingen.

Als hyper-bitcoinisatie optreedt tegen 2140, zou $ 100 van BTC tegen de huidige prijs van $ 8880 0,01126 in Satoshis zijn.Tegen de tijd dat de laatste bitcoin wordt gedolven, zou Satoshis een geprojecteerde waarde van $ 238.373,77 moeten hebben.

Wat betekent dit precies voor mijnwerkers?

Zodra Bitcoin volledig is gedolven, kunnen mijnwerkers nog steeds geld verdienen met transactiekosten.Aan de andere kant kunnen er geen blokbeloningen zijn, er kunnen negatieve bijwerkingen zijn.

Ten eerste kunnen mijnwerkers van kartels een probleem zijn, omdat ze mijnbouwbronnen kunnen regelen, waardoor hogere transactiekosten worden bepaald.

Ook kan egoïstische mijnbouw optreden, omdat mensen nieuwe geldige blokken kunnen verbergen.Ze kunnen ze later vrijgeven als weesblokken die niet worden bevestigd in het Bitcoin -netwerk, wat resulteert in verhoogde blokverwerkingstijden.Het maakt ook de kosten hoger zodra nieuwe blokken in de blockchain zijn vrijgegeven.

Wat er ook gebeurt met de snelheid van Bitcoin -mijnbouw, één ding is zeker: zodra Bitcoin is gedolven, is het allemaal voorbij.Er zijn echter nog steeds 2,1 miljoen bitcoins die tot die tijd worden vrijgegeven en gedolven.

Conclusie

Het is niet te laat om te investeren in Bitcoin en er in dit stadium mee te handelen.Het kan een goed idee zijn om waar mogelijk in bitcoin te worden betaald, omdat u het later kunt verkopen wanneer het meer waarde krijgt.Om dat te doen, moet u marktschommelingen volgen en op de hoogte blijven van wat er met deze cryptocurrency gebeurt.Als u dat wilt doen, kunt u een goede winst maken.Zo niet, dan kunt u nog steeds verdienen door bitcoin te verkopen.

Marktvoorspellingen lijken veelbelovend.Hoewel bitcoin droog wordt van het netwerk in termen van mijnbouw, is het nog steedswinstgevend om te investeren in cryptoen lid worden van de Bitcoin -wereld.

Als u uw kapitaal wilt investeren, wilt u misschien uitcheckenInsider bij kapitalistische exploits.Ze bieden ook aanInsider -nieuwsbriefom u te informeren over macro -transacties.Als u een extra bron van kennis nodig hebt met legitieme informatie, kunt u het leuk vindenKapitalistische exploits.

We hopen dat dit artikel nuttig was en dat het je een beter begrip gaf van bitcoin -fluctuaties en wat je in de toekomst kunt verwachten.Hoewel sommige mensen dit systeem van financiële uitwisseling niet vertrouwen, is het volledig legitiem en veilig om te gebruiken.Voorspellingen lijken te zijn dat Bitcoin het einde niet snel zal zien, dus waarom zou je niet in onze begeleiding duiken?

Ook lezen-Strategieën van cryptocurrency

Wat gebeurt er als alle bitcoins worden gedolven - Energimine (2024)

FAQs

Wat gebeurt er als alle bitcoins Gemined zijn? ›

Wat zullen miners doen als alle Bitcoins zijn gemined? Zodra alle 21 miljoen Bitcoin zijn gemined, kunnen de Bitcoin miners nog steeds deelnemen aan het block ontdekkingsproces. Echter zullen ze niet meer betaald worden in de vorm van BTC tokens.

Hoeveel bitcoins kunnen er Gemined worden? ›

Bitcoin-transacties worden geregistreerd en geverifieerd op een digitaal grootboek dat blockchain wordt genoemd. Momenteel zijn er ongeveer 17 miljoen bitcoin gemined.

Waarom gebruikt bitcoin veel energie? ›

De stroomkosten maken een aanval inherent kostbaar. Als Bitcoin 'net zoveel stroom gebruikt als een klein land', dan kost het dus ongeveer de helft van die hoeveelheid stroom om het netwerk aan te vallen. Een gigantische kostenpost, die groeit naarmate de rekenkracht van het netwerk verder toeneemt.

Hoe lang duurt het om een bitcoin te minen? ›

Als je zo één machine tot je beschikking hebt, dan zou het op dit moment (3 november 2022) ongeveer 2092,7 dagen duren om één BTC te minen. Wil je weten hoeveel je zou verdienen met minen, dan kan je deze mining rekenmachine gebruiken.

Zal bitcoin ooit verdwijnen? ›

De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.

Kan iedereen bitcoins minen? ›

Wat is mining? Mining is het proces waarbij transacties worden geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain, en ook de manier waarop nieuwe bitcoins worden vrijgegeven. Iedereen met toegang tot het internet en geschikte hardware kan deelnemen aan mining.

Wat kost een bitcoin 10 jaar geleden? ›

Hieronder kijken we terug op het roerige bestaan van de bitcoin. Maar eerst een blik op het koersverloop en wat beleggen in bitcoin je had kunnen opleveren. De eerste handel in de bitcoin op een publiek handelsplatform vond plaats in april 2010, toen een bitcoin 3 dollarcent waard was.

Kan bitcoin opraken? ›

De maximale hoeveelheid Bitcoins die ooit geproduceerd kan worden is 21 miljoen, waardoor er schaarste op de markt ontstaat. Om te voorkomen dat de Bitcoin opraakt, zijn er halveringsevenementen ingebouwd in het protocol om minder Bitcoins uit te betalen aan de miners na het bereiken van een oogstmijlpaal.

Wat is de laagste prijs van bitcoin ooit? ›

Daarop staat op 18 juli 2010 als eerste koers 0,09 dollar. Voor 100 dollar had je destijds dus 1.111 bitcoins kunnen kopen.

Hoeveel stroom kost het om een Bitcoin te minen? ›

66 huishoudens per Bitcoin. Volgens CoinGecko kost het wereldwijd gemiddeld 42.513 euro aan elektriciteitskosten om 1 Bitcoin te minen. De actuele Bitcoin koers is 23.927 euro. Het verschil tussen wat een Bitcoin kost en oplevert, is dus 77%.

Wat zijn de nadelen van Bitcoins? ›

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan

Zo schommelt de waarde van de Bitcoin nogal. Daarbij is de munt in zwang bij criminelen, vanwege de anonimiteit ervan. Een ander nadeel zijn de transactiekosten.

Wat gaat de Bitcoin doen in de toekomst? ›

Vanaf 2025 trapt bitcoin het gaspedaal pas echt in, volgens analisten. Zij verwachten een bitcoin waarde in 2025 die richting de € 98.760,32 zal gaan en € 124.677,99 in 2026.

Is crypto minen winstgevend? ›

Crypto minen brengt risico's met zich mee en is op eigen risico. Op dit moment is het minen van de overgrote deel van de crypto's niet winstgevend vanwege verschillende factoren, zoals de huidige energieprijzen.

Is Bitcoin Mining illegaal? ›

Het aftappen van illegaal stroom wordt gepleegd door cybercriminelen om cryptovaluta te minen. Bitcoins delven is illegaal als energie illegaal wordt verkregen. Bij energiefraude kunnen onveilige en gevaarlijke situaties ontstaan voor de directe omgeving.

Kan je bitcoin minen op je telefoon? ›

Met een simpele Android telefoon kun je in een mum van tijd starten met het minen van je eerste cryptocurrency. Het enige wat je hoeft te doen is de Electroneum applicatie downloaden uit de Google Play store, de app installeren, een account aanmaken en cloud mining activeren.

Hoeveel bitcoins zijn er reeds verloren? ›

Naar schatting van Chainalysis zijn er inmiddels ruim 3,5 miljoen bitcoins voor altijd verloren. Waarschijnlijk zullen deze munten nooit meer terugkeren naar de markt. Al jaren zijn deze munten niet meer verplaatst, en daarom worden ze verloren gewaand.

Waarom willen hackers uitbetaald worden in bitcoins? ›

Weet wel: een bitcoinportemonnee is niet gekoppeld aan je persoonlijke gegevens. Dat maakt het betaalmiddel ook populair bij criminelen. Hackers laten zich steeds vaker betalen in bitcoin, zodat betalingen niet kunnen worden getraceerd. Dat maakt dat ook veel banken er terughoudend tegenover zijn.

Kan de bitcoin verboden worden? ›

Mocht je als investeerder in Bitcoin de angst hebben dat de overheid kan ingrijpen in de wereld van cryptocurrencies, dan kunnen we je bij deze gerust stellen. De kans dat overheden Bitcoin illegaal maken, verbieden of volledig tot stoppen brengen is vrijwel nul.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5849

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.