Wat zou er nodig zijn voor democraten om te winnen in Alabama? (2023)

Decennia lang hebben de Democraten weinig aandacht besteed aan Alabama en zijn negen electorale stemmen. Dit is niet verwonderlijk, gezien het feit dat een democratische presidentskandidaat de staat niet meer heeft gewonnen sinds Jimmy Carter dat deed in 1976. En tot voor kort had Alabama geen democratische senator in het congres sinds debinnenkort met pensioenSenator Richard Shelby wisselde in 1994 van partij.

Maar in 2017 richtten de Democraten – en de natie als geheel – hun aandacht op Alabama toen Doug Jones Roy Moore versloeg in een speciale senaatsverkiezing om de zetel te vullen die Jeff Sessions had verlaten. De overwinning van Jones kwam niet alleen als een verrassing, het riep ook een belangrijke vraag op: was dit slechts een toevalstreffer, een kans die zich waarschijnlijk niet zal herhalen, of was het een teken van wat komen gaat voor Alabama Democrats? Zoals veel politiek, is het antwoord ingewikkeld.

Voor alle duidelijkheid: Alabama is geen opkomende swing state zoalsTexas, noch is het een staat als Georgië en Arizona, waar basisgroepen al tien jaar werken om kiezers te registreren en te organiseren. De uitdagingen waarmee de Democraten worden geconfronteerd, zijn groot en het is onwaarschijnlijk dat de staat binnenkort blauw zal worden.

Desalniettemin werken de Democraten in Alabama hard om de partij weer op te bouwen en dingen in gang te zetten voor een mogelijke overwinning in de toekomst. Dit is wat ze moeten doen om het voor elkaar te krijgen.

De uitdaging

Alabama is een betrouwbaar dieprode staat. Een deel van het probleem is dat het ook ideologisch erg conservatief is. Volgens dePew onderzoekscentrum, Alabama is verbonden met Louisiana als de meest conservatieve staat van het land, met maar liefst 50% van de volwassen Alabamiërs die zichzelf als conservatief identificeren. Slechts 29% beschreef zichzelf als gematigd en 12% identificeerde zich als liberaal. Dat is het laagste percentage zelfbenoemde liberalen van welke staat in het land dan ook.

De demografische gegevens van de staat betekenen problemen voor de democraten. De meerderheid van de kiezers in Alabama is blank met 69,9%. Ongeveer 26,7% is zwart, 2,2% is Latino en 0,9% is Aziatisch-Amerikaans. In totaal vormen niet-blanke kiezers ongeveer 30% van de kiezers in Alabama. Ondanksrecord opkomst bij de kiezersversloeg Donald Trump vorig jaar Joe Biden met maar liefst 25 procentpunten. Trump won de blanke stemming met 77%, terwijl Biden slechts 21% van de blanke kiezers veroverde. Zwarte kiezers steunden Biden overweldigend met 89% – een marge die de Democratische kandidaat er niet van weerhield om overspoeld te worden door Trump.

Volgens professor David Hughes, professor aan de Auburn University en politicoloog, vormt zelfs een coalitie van onder andere zwarte kiezers, stedelijke kiezers en ideologisch liberale kiezers slechts ongeveer 40% van het electoraat van de staat. Democraten zullen daarom op andere kiezers moeten vertrouwen als ze verkiezingen over de gehele staat willen winnen.

Een deel van het probleem, waarop Hughes wees, is de relatief stagnerende bevolking van Alabama. Tussen 2010 en 2019 groeide de bevolking van Alabama slechts met ongeveer 123.000 mensen.

"In tegenstelling tot staten als Georgia of Virginia, waar democraten gestaag hun intrede hebben gedaan in stedelijke en voorstedelijke gebieden, grotendeels als gevolg van immigratie, hebben we in Alabama niet zo'n vergelijkbaar patroon gezien", zei Hughes.

De vraag van Doug Jones doemt ook groot op. Zullen de Democraten zijn eerdere overwinning kunnen repliceren in andere races over de gehele staat? Dat valt nog maar te bezien.

Terwijl sommigen de overwinning van Jones in 2017 beschouwden als een teken van een mogelijke verschuiving in de politiek van de staat, suggereert zijn daaropvolgende verlies in 2020 tegen voormalig universiteitsvoetbalcoach Tommy Tuberville iets anders. Tuberville versloeg Jones met 60% van de stemmen.

Dus wat gebeurde er?

Sommigen, zoals Hughes, zien de overwinning van Jones als een bijzondere gebeurtenis. "Naar mijn mening was de overwinning van Jones in 2017 een complete anomalie, en ik kan me niet voorstellen dat de Democraten dit succes zullen herhalen, tenzij een vergelijkbare reeks patronen - een uiterst unieke reeks patronen - opnieuw zou opduiken", zei Hughes. "In het bijzonder was Jones succesvol in 2017 vanwege de extreem beschadigde kandidatuur van Roy Moore en het feit dat de verkiezingen werden gehouden in december van een jaar buiten de verkiezingen."

(Video) 10 LEUKE DINGEN OM TE DOEN ALS JE JE THUIS VERVEELT! || Fan Friday

Wat partijleiders zeggen

Ondanks deze uitdagingen blijven partijleiders optimistisch.

Wade Perry, die de succesvolle campagne van Jones in 2017 leidde en vorig jaar terugkeerde als uitvoerend directeur van de Alabama Democratic Party, zei dat de partij zich in een kritieke wederopbouwfase bevindt.

"We bouwen het apparaat van de partij, dat tot 2017 slapend was geweest, opnieuw op, bouwen kiezersbestanden opnieuw op, kopen nieuwe technologie, alle dingen die je moet doen om een ​​moderne politieke operatie te leiden", zei Perry.

Tot voor kort was de partij grotendeels verdeeld en kandidaten, waaronder Jones,geklaagddat de organisatie van de staatspartij weinig deed om campagnes te helpen. Nu heeft de Democratische Partij van de staat haar personeel versterkt, extra geld ingezameld en is ze actiefsociale media.

De sleutel tot succes ligt voor Perry in het registreren van meer kiezers, het jaarrond organiseren en het werven van kandidaten die een brede basis kunnen aanspreken. Volgens Perry was de reden achter het succes van Jones in 2017 dat hij een boodschap had die veel mensen in Alabama aansprak, ongeacht hun politieke partij.

'Hij praatte veel over keukentafelkwesties,' zei Perry, 'en daarmee, weet je, praten over toegang tot betaalbare gezondheidszorg, praten over onderwijs, praten over de economie en banen en kwesties die je raken, of je nu een blanke kiezer op het platteland van Alabama of een zwarte kiezer in de zwarte band.”

"Als je geen baan kunt krijgen die eten op tafel brengt voor het gezin, maakt het niet uit of je een democraat of een republikein bent", zei Perry. "Dus ik denk dat het succes van Doug het resultaat was van zijn laserachtige focus op praten over zaken die echte mensen aangaan."

Perry wees ook op de recordbrekende stemmen van de Democraten tijdens de afgelopen verkiezingen als een goed teken. "Hoewel we in 2020 niet hebben gewonnen, hebben we het record voor democratische stemmen in Alabama verbroken", zei Perry. “Dat 930.000 Democratische stemmen of wat het ook was, genoeg zou zijn geweest om verschillende Republikeinse gouverneurs te verslaan bij verkiezingen buiten het jaar en bij een aantal landelijke verkiezingen, dus het is niet waar dat we dood in het water of geen schijn van kans in '22.”

"Weet je, hier in Alabama begon onze tijdlijn in 2017. Dus we zijn echt, als je erover nadenkt, drie jaar bezig met wat waarschijnlijk een 10-jarig wederopbouwproces is", zei Perry. "En we werken hard om vrijwilligers te krijgen en kiezers te registreren en geld in te zamelen en kandidaten te werven, maar het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren en het zal tijd en veel hard werken vergen."

Wat activisten zeggen

HIVE Alabama - de naam staat voor Huddle, Inquire, Validate, Enact - is een grassroots-groep die werkt aan het organiseren van positieve en progressieve verandering in de staat. Mede-oprichter Megan Cheek herhaalde veel van wat Perry zei.

(Video) Stop The War: Prof Tom Sauer over grondoorzaken van de oorlog en het risico op nucleaire escalatie

"Alabama is zijn Democratische Partij langzaam aan het herbouwen na vele jaren van inactiviteit en stagnatie", zei Cheek. “We zijn allemaal enthousiast over de vooruitgang in Georgië en realiseren ons dat dit niet van de ene op de andere dag is gebeurd. Er zijn heel veel geweldige organisaties en mensen die het werk in Alabama hebben gedaan door op deuren te kloppen, zich kandidaat te stellen, kandidaten te werven, kiezers op te leiden en te registreren, en meer.

Net als Perry gelooft Cheek dat de sleutel voor Democraten in Alabama is om zich te concentreren op de kwesties die de kiezers het belangrijkst vinden.

“We moeten een licht blijven schijnen op de kwesties die er het meest toe doen en berichten vinden die over de hele linie resoneren. Deze omvatten het uitbreiden van de gezondheidszorg zodat al onze burgers dezelfde kansen hebben, het beschermen van ons milieu (Alabama staat op de vierde plaats in de natie wat betreft biodiversiteit en we houden van ons buitenleven), en het vervangen van ontoereikende of niet-bestaande infrastructuur, om er maar een paar te noemen, "zei Cheek.

Cheek sprak ook zijn optimisme uit terwijl hij erkende dat er nog veel te doen is. “Bij recente landelijke en federale verkiezingen is de verdeling over het algemeen ongeveer 60% Republikeins, 40% Democraten, dus het is geen onmogelijke hindernis. We hebben werk te doen!”

×

Wat zou er nodig zijn voor democraten om te winnen in Alabama? (2)

(Video) Learn English through Story Level 1 🇺🇸 History Of The USA - English story, with subtitle

Gemaakt met Datawrapper

Demografie van Alabama

Het pad naar de overwinning

Perry was kort en bondig toen hem werd gevraagd wat er nodig zou zijn om de Democraten in Alabama te laten winnen: tijd, geld, hard werken en kiezersregistratie.

Daarnaast zijn er verschillende sleutelfactoren voor het potentiële toekomstige succes van de Democraten in Alabama. De eerste is, zoals Perry en Cheek opmerkten, kandidaten die zich kunnen concentreren op kwesties die resoneren met kiezers van alle politieke strekkingen. Op dezelfde manier moeten democraten ook werken om door te dringen bij blanke kiezers, hetzij bij inactieve kiezers, hetzij bij degenen die typisch Republikeins stemmen.

Gezien de politieke ideologie die de staat domineert, is dat een grote uitdaging, maar het is een uitdaging die de Democraten zullen moeten aangaan als ze willen winnen.

Bovendien noemden zowel Perry als Hughes inmigratie als een sleutelfactor voor democraten. In plaatsen als Madison County en Limestone County heeft immigratie het electoraat helpen verschuiven.

"We hebben daar veel immigratie van mensen van buiten de staat, meer opgeleide kiezers trekken naar binnen. We hebben NASA en een aantal technologiebedrijven daarboven, veel medische dingen nemen daar een vlucht", zei Perry. "Dus ik denk dat sommige lokale verkiezingen daar onmiddellijk competitief zullen zijn."

"De universiteitssteden - Auburn en Tuscaloosa - dat zijn de plaatsen waar we de dingen een beetje beginnen te zien breken, en dat wil niet zeggen dat we provinciale verkiezingen in Baldwin County of Shelby gaan winnen. tijd snel, maar die marges bewegen in onze richting, 'zei Perry.

Hoewel Hughes van mening is dat de Democraten de komende jaren waarschijnlijk niet zullen deelnemen aan verkiezingen over de hele staat, voegde hij eraan toe dat inmigratie een verschil kan maken.

"Mocht Alabama nieuwe inwoners gaan aantrekken, dan zouden dingen kunnen veranderen, zoals we hebben gezien in bloeiende staten als Texas en North Carolina," voegde Hughes eraan toe. "Steden als Birmingham en Huntsville hebben de afgelopen jaren bemoedigende tekenen van een dergelijke groei vertoond, maar tot nu toe is het bij lange na niet genoeg geweest om de enorme verliezen van de Democraten op het platteland van Alabama in de afgelopen 20 jaar te compenseren."

De weg naar de overwinning voor de Democraten is lang, maar het begint met een inspanning, wat de Democraten in Alabama doen. Shelby's aanstaande pensionering biedt een kans om een ​​competitieve campagne te voeren voor een senaatszetel.

(Video) Amerika is oorlogsmoe: 'Maar dat duurt niet lang'

"Presidentiële jaren zijn zwaar, en als we kunnen blijven voortbouwen op die winst, weet je, 930-950.000 stemmen, dan is dat genoeg om veel verkiezingen in Alabama te winnen", zei Perry. "Niet allemaal en misschien niet in '22, misschien niet in '24, maar als we daar wat kiezersregistratie aan toevoegen en de demografische verschuivingen die we zien doorgaan, misschien zelfs versnellen, zul je ons misschien gaan zien worden iets sneller concurrerend dan het doel van 10 jaar.”

Het is onwaarschijnlijk dat de Democraten de presidentiële race van 2024 zullen winnen. Alabama-democraten werken er echter aan om dingen in gang te zetten, zodat er in de toekomst een overwinning mogelijk is. Net als Georgië zal het tijd, geduld en investeringen vergen, maar de Democraten in Alabama geven niet op.

"We moeten blijven organiseren en blijven bouwen en elke dag een beetje beter worden", zei Perry.

Videos

1. What Democrats Can Learn From Doug Jones' Win (HBO)
(VICE News)
2. De Grote Oorlog Deel 1/2 - Maarten van Rossem
(Maarten van Rossem Lezingen)
3. Live podcast 100 jaar Radboud Universiteit Nijmegen
(Maarten van Rossem - De Podcast)
4. Karen Hamaker-Zondag over cyclisch denken, chaostheorie en technocratie vs de vrije mens
(Holland Gold)
5. Presidentsverkiezing Trump vs. Biden is fenomenale reclamestrijd • Z zoekt uit
(RTL Z)
6. Knock Down The House | FULL FEATURE | Netflix
(Netflix)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 11/07/2023

Views: 6143

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.