Handleiding echtscheiding in Maine (2024)

Vereisten voor echtscheiding in Maine

U kunt een echtscheiding aanvragen in Maine:

  • U moet minimaal zes maanden in Maine wonen voordat u een echtscheiding aanvraagt

  • U kunt een echtscheiding aanvragen in de gemeente waar u woont of in de gemeente waar uw partner woont.

  • De definitieve hoorzitting over uw scheiding vindt pas plaats na 60 dagen na het indienen van de procedure.

De klacht voor echtscheiding moet de juiste gronden bevatten waarop u een echtscheiding aanvraagt. De wettige en passende gronden zijn waar beide echtgenoten het over eens zijn en kunnen bewijzen of gronden die de eiser in de rechtbank wil bewijzen.

Bij een echtscheiding buiten schuld kan de echtscheiding worden uitgesproken op grond van onverenigbare huwelijksverschillen.

In het geval van een “schuld” echtscheiding zijn de gronden:

  • Impotentie.

  • Overspel.

  • Extreme wreedheid.

  • De desertie duurde 3 achtereenvolgende jaren voordat de echtscheidingsprocedure werd gestart.

  • Bevestigde gewoonten van dronkenschap door het gebruik van drugs of sterke drank.

  • Wrede en beledigende behandeling.

  • Niet-ondersteuning, wanneer een van de echtgenoten in staat is om voor de ander te zorgen, maar op wrede of grove wijze verwaarloost of weigert om de echtgenoot goed te onderhouden.

  • Geestesziekte waarvoor de echtgenoot gedurende een periode van minimaal 7 jaar ononderbroken in een psychiatrische inrichting moest worden opgesloten voordat de echtscheidingsprocedure werd gestart.

Stap 1: Uw scheiding in Maine starten

Het voorbereiden van de documenten

Om in Maine een echtscheiding aan te vragen, moeten de volgende documenten worden ingevuld. Hieronder vindt u enkele van de documenten die moeten worden ingevuld, hoewel u mogelijk aanvullende formulieren moet invullen.

Documenten die nodig zijn voor het indienen van een echtscheiding

  • Vertrouwelijk blad voor familieaangelegenheden: Identificeert de echtgenoten en het soort actie.

  • Klacht voor echtscheiding: Identificeert de echtgenoten en hun kinderen, vermeldt de gronden, heeft details over de jurisdicties van de rechtbank, documenteert de onroerendgoedbelangen van beide echtgenoten en bepaalt de 5-jarige woongeschiedenis van de kinderen en of een andere partij de voogdij heeft en aanspraak maakt op bezoekrechten voor de kinderen (als er kinderen uit het huwelijk zijn).

  • Dagvaarding in familiezaken en voorlopig bevel: informeert de gedaagde echtgenoot dat de echtscheidingsprocedure is gestart en beveelt hem/haar om het huwelijksvermogen niet te verkwisten en geeft hem/haar 20 dagen waarin hij/zij een antwoord moet indienen.

  • Bevestiging van ontvangst van dagvaarding en klacht: Bevestigt de ontvangst van de betekening en stelt vast dat de verweerder zal deelnemen aan de zaak.

  • Antwoord en tegenvordering: Dit wordt ingediend door de beklaagde wanneer hij/zij het eens/niet eens is met sommige/alle beschuldigingen in de klacht. De tegenvordering is de beweringen en verzoeken van de gedaagde in de echtscheiding.

  • Financieel overzicht: Heeft de details van alle financiën van beide echtgenoten.

  • Order for Service by Publication: Hiermee kan de eiser de echtscheidingsprocedure in de krant publiceren.

  • Werkblad kinderbijslag: wordt gebruikt om berekeningen te maken en kinderbijslag te bepalen.

  • Vermelding van een verschijning: Gebruikt wanneer de verdachte wil getuigen over sommige of alle kwesties, zoals scheiding van echtelijk en niet-huwelijksvermogen, alimentatie, advocaatkosten en kinderalimentatie.

  • Certificaat in plaats van Case Management Conference: dit wordt ingediend wanneer beide partijen tot overeenstemming komen en de echtscheidingsvordering kan worden verplaatst naar de laatste hoorzitting.

Uw formulieren indienen

Het echtscheidingsproces in Maine begint wanneer u de juiste documenten invult. U kunt de formulieren ook krijgenonlineof via de griffier van de arrondissem*ntsrechtbank. Zorg ervoor dat u de juiste formulieren gebruikt. Als u kinderen heeft, moet u andere formulieren gebruiken. Meer informatie kunt u krijgen bij dewebsitevan de rechterlijke macht van Maine.

U kunt de klacht voor echtscheiding indienen bij de Superior Court of Maine of bij de Maine District Court. Als u uw papieren indient bij de arrondissem*ntsrechtbank, dan moet deze zich bevinden in het gerechtelijk arrondissem*nt waar uw echtgenoot of u woont, of als u deponeert bij de hogere rechtbank, moet deze zich bevinden in de provincie waar uw echtgenoot of u woont. Zodra de papieren zijn ingevuld, moeten ze op zijn vroegst aan uw echtgenoot worden betekend.

U kunt de papieren meenemen en indienen bij de rechtbank voordat u ze aan uw echtgenoot of echtgenote bezorgt, als uw echtgenoot meewerkt als de betekening per post is. Als u echter een professionele processerver of een wetshandhavingsfunctionaris gebruikt, moet u de papieren na de dienst indienen bij het gerechtsgebouw.

Vervolgens moet u de formulieren en het bewijs dat uw echtgenoot is betekend, samen met de juiste griffierechten, indienen bij de griffier. Als u de indieningskosten niet kunt betalen, kunt u de rechtbank verzoeken om kwijtschelding van de kosten door de formulieren voor kwijtschelding van vergoedingen in te vullen en bij de rechtbank in te dienen.

Binnen 2 weken na het indienen van de formulieren en het betekenen van uw echtgenoot, zal de rechtbank u op de hoogte stellen van de datum en tijd voor de Case Management Conference. Als uw echtgeno(o)t(e) en u het eens zijn over alle voorwaarden van de echtscheiding en het Certificaat in plaats van Case Management Conferentie indient, is een overleg misschien niet nodig.

Wanneer u de formulieren heeft ingevuld, moet u deze aan uw echtgenoot dienen. De documenten moeten door ons of door een wetshandhavingsfunctionaris aan de beklaagde worden bezorgd om de documenten aan uw echtgenoot te overhandigen.

U moet ook het bewijs van betekening krijgen, wat betekent dat uw echtgenoot of de procesbediener het document moet ondertekenen waarin staat dat de papieren zijn betekend.

Stap 3: Betwist of onbetwist?

Betwiste echtscheiding (hoge kosten)

Als uw echtgeno(o)t(e) en u het niet eens zijn met alle voorwaarden van de echtscheiding, zoals verdeling van eigendom en schulden, voogdij over en ondersteuning van kinderen, partneralimentatie en andere zaken, dan wordt uw echtscheiding een "betwiste echtscheiding" en zal deze worden berecht, waar de rechter uw zaak zal behandelen en de betwiste kwesties zal oplossen.

Betwiste echtscheidingen zijn erg duur omdat beide echtgenoten een advocaat moeten inhuren om hun kant van de zaak te vertegenwoordigen en dergelijke echtscheidingen duren ook behoorlijk lang.

Niet-betwiste echtscheiding (lage kosten)

Bij een niet-betwiste echtscheiding zijn beide partijen het eens over alle kwesties die verband houden met de echtscheiding, zoalsverdeling van bezittingen en schulden,alimentatie,voogdij over kinderen,kinderbijslagen bezoek- of ouderschapstijd.

In Maine zijn er 2 manieren waarop u een onbetwiste echtscheiding kunt krijgen:

  • Als u de scheidingspapieren voor uw echtgenoot indient en indient en uw echtgenoot de antwoordende documenten niet indient en bezorgt. In dit geval markeert de griffier uw zaak op de rechtbankkalender voor een niet-betwiste laatste hoorzitting.

  • Als uw echtgenoot en u de verplichte voorbereidende hoorzittingen bijwonen en er geen betwiste kwesties zijn, wordt uw zaak door de rechtbank ingepland voor een onbetwiste definitieve hoorzitting.

Doe-het-zelfscheidingspapieren (langzamer en minst kostbaar)

Verschillende mensen regelen hun scheiding zelf en huren geen advocaat in. bij een doe-het-zelfscheiding voert u alle procedures voor de echtscheiding zelf uit. U moet zelf alle echtscheidingsdocumenten opstellen, uzelf indien nodig in de rechtbank vertegenwoordigen, voogdij over uw kinderen aanvragen, alimentatie voor kinderen/echtgenoten, enz.

In Maine is doe-het-zelf echtscheiding een haalbare optie omdat u geen advocaat of juridische instantie nodig heeft om u bij te staan. U moet echter het volgende onthouden:

  • U mag geen enkele actie uitvoeren zonder er volledig zeker van te zijn dat u weet wat u moet doen.

  • Controleer altijd de juistheid van de ingevulde documenten.

  • Maak van tevoren 3 kopieën van alle documenten en bedien uw echtgenoot.

  • Wees voorbereid op uw rechtszitting.

Online echtscheidingsservices (snelste en goedkoopste)

Als u uw echtscheiding zelf wilt regelen, maar niet zeker bent over de procedures of hoe u de formulieren moet invullen die nodig zijn om een ​​echtscheiding aan te vragen, dan kunt u eenonline echtscheidingsservice. De online service maakt alle benodigde formulieren voor u klaar en bespaart u veel tijd en geld.

Hoe werkt het? U beantwoordt eenvoudig vragen over uw scheiding en op basis van uw antwoorden worden de juiste formulieren ingevuld op basis van uw behoeften. Nadat u klaar bent met het beantwoorden van de vragen, kunt u ze downloaden en afdrukken om te archiveren bij uw plaatselijke gerechtsgebouw.

De hoogst gewaardeerde en beste optie op de markt is3StapScheidingen jij kanlees hier onze recensie.

Advocaat echtscheidingsproces (langer en duurder)

Als u het niet eens kunt worden met alle kwesties met betrekking tot uw scheiding met uw echtgenoot, dan kan uw zaak voor de rechter komen. Misschien wilt u een advocaat inhuren of met een praten over het echtscheidingsproces.

Dit is vooral belangrijk als:

  • Uw echtgenoot en u zijn het oneens over de beslissingen die uw kinderen aangaan.

  • Uw echtgenoot en u hebben ingewikkelde kwesties met betrekking tot uw financiën, onroerend goed of onroerend goed.

  • Er is een dreiging of geschiedenis van huiselijk geweld in uw huis.

Als uw zaak voor de rechter komt, zal deze worden gehoord door de rechter, die alle getuigenissen, getuigen, bewijzen enz. zal doornemen en vervolgens beslissingen zal nemen over alle betwiste kwesties.

Stap 5: De grote problemen

Afdeling Vastgoed

Maine is een staat met een "billijke verdeling", wat betekent dat in het geval van een echtscheiding het huwelijksvermogen op een eerlijke en billijke manier wordt verdeeld. De rechtbank moedigt beide echtgenoten aan om tot overeenstemming te komen, bij gebreke waarvan de rechtbank een beslissing neemt over de verdeling van het vermogen.

De rechtbank verdeelt het huwelijksvermogen na afweging van de relevante factoren zoals:

  • Bijdrage van elk van de echtgenoten bij de verkrijging van de huwelijksgoederen en ook de bijdrage van elke echtgenoot als huisvrouw.

  • De waarde van het onroerend goed verdeeld over elke echtgenoot.

  • De economische situatie van elke echtgenoot op het moment van de verdeling van het vermogen en de wenselijkheid om de gezinswoning toe te kennen aan de echtgenoot die de voogdij over de kinderen heeft of het recht van die echtgenoot heeft om gedurende een redelijke tijd in de echtelijke woning te wonen.

Huwelijkse goederen zijn alle eigendommen die door een van de partijen na het huwelijk worden verworven, met uitzondering van:

  • Eigendom dat is verkregen als een geschenk, door afstamming, verzinsel of legaat.

  • Goederen die zijn verkregen in ruil voor goederen die vóór het huwelijk zijn verkregen of in ruil voor goederen die zijn verkregen door schenking, afstamming, verzinsel of legaat.

  • Eigendom verkregen door een partij na het besluit vanjuridische scheiding.

  • Eigendom dat is uitgesloten door een geldige overeenkomst tussen de echtgenoten.

  • Stijging van de eigendomswaarde vóór het huwelijk en de stijging van de waarde van het niet-huwelijksvermogen van een partij.

Alimentatie / partneralimentatie

Niet alle echtscheidingszaken zijn betrokkenpartneralimentatievan de ene echtgenoot naar de andere en partneralimentatie – hetzij tijdelijk of permanent – ​​wordt van geval tot geval bepaald, hetzij als een overeenkomst tussen de echtgenoten, hetzij naar goeddunken van de rechtbank. Als beide echtgenoten niet tot overeenstemming kunnen komen, beslist de rechtbank over de partneralimentatie na overweging van de volgende factoren:

  • Duur van het huwelijk.

  • Vermogen van elke echtgenoot om te betalen.

  • Leeftijd van elke echtgenoot.

  • Werkgelegenheidspotentieel en geschiedenis van elke echtgenoot.

  • Inkomenspotentieel en geschiedenis van elke echtgenoot.

  • Onderwijs en opleiding van elke echtgenoot.

  • Voorzieningen voor ziektekostenverzekering en pensioenuitkeringen van elke echtgenoot.

  • Fiscale gevolgen van de scheiding van de echtelijke goederen en ook fiscale gevolgen van verkoop van de echtelijke woning.

  • Gezondheid van elke echtgenoot en eventuele handicaps.

  • Fiscale gevolgen als gevolg van de toekenning van partneralimentatie.

  • Bijdragen van elke echtgenoot als huisvrouw.

  • Bijdragen van een van de echtgenoten aan het verdienpotentieel of de opleiding van de ander.

  • Levensstandaard gehandhaafd door beide echtgenoten tijdens het huwelijk.

  • Economisch wangedrag door een van de echtgenoten waardoor het inkomen of het huwelijksvermogen wordt verminderd.

  • Vermogen van de echtgenoot die steun zoekt om binnen een realistische periode zelfvoorzienend te worden.

  • Alle andere relevante factoren.

Wetten inzake voogdij over kinderen

Als er minderjarige kinderen uit het huwelijk zijn, zal de rechtbank van Maine al het nodige doen om het emotionele trauma van de kinderen te verminderen en als de ouders het niet eens kunnen worden over de kwesties met betrekking tot de kinderen, zal de rechtbank een voogdijbevel uitvaardigen rekening houdend met de belangen van het kind na overweging van de volgende factoren:

  • Leeftijd van het kind.

  • De relatie van het kind met zijn/haar ouders en andere personen die het welzijn van het kind aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

  • De voorkeur van het kind als het kind volwassen en oud genoeg is om een ​​betekenisvolle voorkeur te specificeren.

  • Duur en geschiktheid van de huidige woonsituatie van het kind en de wens om continuïteit te behouden.

  • Stabiliteit van de woonsituatie voor het kind.

  • Motivatie en capaciteit van elke ouder om het kind genegenheid, liefde en begeleiding te geven.

  • Aanpassing van het kind aan zijn/haar huidige school, thuis en gemeenschap.

  • Vermogen van elke ouder om frequent en doorlopend contact tussen hen en het kind en ook fysieke toegang aan te moedigen en toe te staan.

  • Mogelijkheid van elke ouder om mee te werken aan de kinderopvang.

  • Methoden die kunnen helpen bij de samenwerking tussen ouders en het oplossen van geschillen en de bereidheid van elke ouder om die methoden toe te passen.

  • Als een van de ouders het gezag heeft over de opvoeding van het kind, dan heeft dit gevolgen voor het kind.

  • Geschiedenis of actueel voorkomen van huiselijk geweld tussen ouders en de gevolgen ervan voor het kind.

  • Geschiedenis van kindermishandeling door een ouder.

  • Als het kind jonger is dan een jaar en borstvoeding krijgt.

  • Geschiedenis van veroordeling van een ouder voor een seksueel gewelddadig misdrijf of voor een zedendelict.

  • Het opzettelijk misbruik van bescherming tegen misbruik door de ouder.

  • Alle andere factoren die van invloed zijn op het fysieke of psychische welzijn van het kind.

Kinderbijslag

De richtlijnen voor kinderbijslag om de kinderbijslag in Maine te berekenen, zijn gebaseerd op het Income Shares Model. En de maandelijkse ondersteuning wordt berekend door de richtlijnen voor kinderalimentatie toe te passen en wordt proportioneel verdeeld op basis van het inkomen van elke ouder.

De 2 bedragen worden verrekend om te bepalen welke van de ouders de andere betaalt voor kinderalimentatie.

Stap 6: Afronding van uw scheiding in Maine

Zodra de scheidingspapieren zijn ingediend en betekend aan de gedaagde, heeft hij/zij 20 dagen om hierop te reageren. In Maine kan de scheiding pas worden afgerond 60 dagen nadat de papieren aan de beklaagde zijn betekend. De rechtbank kan tijdelijke bevelen uitvaardigen over sommige of alle kwesties die verband houden met de zaak, terwijl de echtscheiding aanhangig is.

Als beide partijen het over alle kwesties eens zijn, of in het geval van een proces, zal de rechter het definitieve vonnis of vonnis van de echtscheiding uitvaardigen zodra de rechtbank bevelen heeft uitgevaardigd over alle betwiste kwesties tussen beide partijen.

Handleiding echtscheiding in Maine (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5425

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.