Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (2024)

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (1)

Het bouwen van een bowlingbaan voor thuis kan een leuk en opwindend project zijn, maar het kan ook duur zijn.

Als je erover nadenkt om je eigen steegje te bouwen, is het belangrijk om te weten welke kosten aan het project zijn verbonden.

Deze blogpost geeft je een idee van hoeveel het kost om er een te bouwen, evenals enkele tips om geld te besparen op het project. Dus als je klaar bent om je bowlingspel naar een hoger niveau te tillen, lees dan verder!

Inhoud

  • 1 Hoeveel kost een bowlingbaan thuis?
  • 2 Kun je een bowlingbaan in je huis bouwen?
  • 3 dingen om op te merken voordat u een bowlingbaan voor thuis bouwt
  • 4 Voegt een bowlingbaan waarde toe aan uw huis?
  • 5 Hoeveel ruimte heb je nodig voor een bowlingbaan thuis?
  • 6 Hoeveel kost het om een ​​2-baans bowlingbaan te bouwen?
  • 7 Hoe lang duurt het om thuis een bowlingbaan te bouwen?
  • 8 Onderhoud voor bowlingbanen thuis
  • 9 veelgestelde vragen
    • 9.1 Hoe lang gaat een bowlingbaan mee?
    • 9.2 Hoeveel kost het om een ​​commerciële bowlingbaan te bouwen?
    • 9.3 Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis?

Het bouwen van een bowlingbaan bij u thuis is geen goedkope onderneming, maar de kosten kunnen variëren van $ 80.000 tot $ 190.000, afhankelijk van de grootte van de baan en de functies die u wilt opnemen. Een eenvoudige baan met een handmatige pininstelling kost bijvoorbeeld aanzienlijk minder dan een volledige baan met een automatische pininstelling en scoremogelijkheid.

Als u alleen op zoek bent naar een eenvoudige baan voor recreatief gebruik, zijn er natuurlijk tal van goedkopere opties beschikbaar. Dus als u geïnteresseerd bent in het bouwen van een bowlingbaan bij u thuis, zullen de kosten grotendeels afhangen van uw behoeften en budget.

Kosten geleverd itemLaag bereikHoog bereikGemiddelde kosten
Kosten om een ​​bowlingbaan te bouwen$ 50.000$ 145.000$ 50.000
Kosten om een ​​bowlingbaan aan te leggen$ 15.000$ 45.000$ 30.000
Totale prijs$ 65.000$ 190.000$ 80.000
Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (2)

Kun je een bowlingbaan in je huis bouwen?

Voor de meeste mensen is een bowlingbaan een plek om naartoe te gaan voor wat weekendplezier. Maar wat als je de bowlingbaan naar je huis zou kunnen halen?

Welnu, met een beetje planning is het mogelijk om thuis een bowlingbaan te creëren waar het hele gezin van kan genieten.

De eerste stap is het selecteren van een geschikte kamer in uw huis. De kamer moet groot genoeg zijn voor een rijstrook van normale grootte, en er moet ook goede verlichting en ventilatie zijn.

Nadat u een kamer hebt geselecteerd, moet u de benodigde apparatuur installeren. Dit omvat een rijstrook,pinnen, ballen en schoenen. U moet ook een scoresysteem kopen of huren. Met alle apparatuur op zijn plaats, ben je klaar om te gaan bowlen!

Een bowlingbaan voor thuis kan een leuke toevoeging zijn aan elk huis en kan zorgen voor urenlang vermaak voor het hele gezin.

Dingen om op te merken voordat u een bowlingbaan voor thuis bouwt

Het bouwen van een bowlingbaan voor thuis kan een leuk en lonend project zijn, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u begint.

Eerst,het is belangrijk om een ​​duidelijk beeld te hebben van de totale grootte en indeling van de ruimte. Dit zal helpen bij het bepalen van het aantal bowlingbanen, het type apparatuur dat nodig is en de beste manier om de ruimte in te richten.

Het is ook belangrijk omoverweeg het type vloer dat zal worden gebruikt. Een houten vloer is traditioneel, maar kan duur zijn en regelmatig onderhoud vergen. Een andere optie is kunstgras, dat duurzamer en onderhoudsvriendelijker is, maar misschien niet hetzelfde authentieke gevoel heeft.

Hoeveel geld bent u bereid te investeren?Een high-end bowlingbaan kan meer dan $ 190.000 kosten, dus het is belangrijk om een ​​realistisch budget in gedachten te houden.

Het is ook belangrijk omfactor in ventilatie- en verlichtingsbehoeften. Goede ventilatie is essentieel om te voorkomen dat dampen zich ophopen, terwijl goede verlichting kan helpen om een ​​meer uitnodigende sfeer te creëren.

Wie gaat er gebruik maken van de bowlingbaan?Als je jonge kinderen hebt, wil je ervoor zorgen dat de baan kindvriendelijk is.

U moet nadenken over het onderhoud.Een bowlingbaan heeft regelmatig onderhoud nodig, dus u moet voorbereid zijn om het bij te houden.

Als u deze overwegingen in gedachten houdt, zorgt u ervoor dat uw bowlingbaan thuis zowel functioneel als plezierig is.

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (3)

Voegt een bowlingbaan waarde toe aan uw huis?

Een bowlingbaan kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis, maar heeft ook zijn nadelen.

Aan de positieve kant kan het hebben van een bowlingbaan bij u thuis een geweldige bron van vermaak zijn voor familie en vrienden. Het kan u en uw gezin urenlang vermaak bieden, en het kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

Het is ook een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen zonder het huis te hoeven verlaten. Bowlen is een geweldige manier om actief te blijven, en het kan ook heel leuk zijn.

Bovendien, als je kinderen hebt, kunnen ze de baan gebruiken als een plek om te socializen en tijd door te brengen met hun vrienden.

Het nadeel is echter dat bowlingbanen duur zijn om te installeren en te onderhouden. Ze hebben ook een aanzienlijke hoeveelheid ruimte nodig.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een bowlingbaan thuis?

Als het gaat om het toevoegen van een bowlingbaan aan uw huis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u er voldoende ruimte voor heeft.

De minimale afmeting voor een bowlingbaan is 18 meter lang en 3 meter breed, maar als je extra functies wilt toevoegen, zoals een loungeruimte of een bar, heb je nog meer ruimte nodig. Je hebt ongeveer 1.000 tot 1.200 vierkante voet per baan nodig.

Bovendien moet u rekening houden met de afmetingen van de balretour en de pinsetter, die enkele extra meters aan de lengte van de baan kunnen toevoegen.

Daarom is het belangrijk om uw ruimte zorgvuldig op te meten voordat u gaat winkelen voor een bowlingbaan voor thuis. Met een beetje planning creëer je de perfecte plek voor urenlang gezinsplezier.

De bowlinguitrusting zal tot 87 voet in beslag nemen, inclusief de nadering (16 voet).

De baan en de pinsettermachine (20 meter) en een servicegang van minimaal 1,5 meter achter de pinsetter.

Als u een zithoek nodig heeft, houd dan rekening met ongeveer 4 meter. Bovendien moet de aanbevolen plafondhoogte 10 of 11 voet zijn.

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (4)

Hoeveel kost het om een ​​2-baans bowlingbaan te bouwen?

De kosten voor het bouwen van een bowlingbaan met twee banen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de faciliteit, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de locatie.

Het is echter mogelijk om een ​​ruwe schatting te krijgen door rekening te houden met de kosten van vergelijkbare bouwprojecten.

Bijvoorbeeld degemiddelde kostenvan het bouwen van een bowlingbaan met twee banen is ongeveer $ 120.000 tot ongeveer $ 195.000. Dit omvat de kosten van materialen, arbeid en vergunningen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten van doorlopend onderhoud en reparaties. Het goede nieuws is dat er enkele manieren zijn om de bouwkosten te verlagen, zoals het gebruik van gerecyclede materialen of het kiezen van tweedehands of goedkopere apparatuur om een ​​hoogwaardige bowlingbaan te bouwen tegen een redelijke prijs.

Hoe lang duurt het om thuis een bowlingbaan te bouwen?

Wil je thuis bowlen, maar weet je niet zeker hoe lang het duurt om een ​​volledige bowlingbaan op te zetten? Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld of duur als je zou denken.

De meeste bowlingbanen voor thuis worden eenvoudigweg gebouwd in de kelder of garage, met behulp van een paar basismaterialen. De eerste stap is het maken van de bowlingbaan zelf, wat kan worden gedaan door een stuk triplex aan twee sets schragen te bevestigen.

Het duurt minimaal een week tot 11 dagen om een ​​bowlingbaan van normale grootte te bouwen. Dit omvat niet de tijd die nodig is om de benodigde vergunningen en inspecties te verkrijgen, die enkele weken of zelfs een maand aan de projecttijdlijn kunnen toevoegen. T

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (5)

Onderhoud voor bowlingbanen thuis

Bowlingbanen voor thuis zijn een geweldige aanvulling op elke speelkamer of kelder. Zoals elk apparaat hebben ze echter regelmatig onderhoud nodig om ze in topconditie te houden.

Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die kunnen worden genomen om uw bowlingbaan thuis in goede staat te houden.

Ten eerste is het belangrijk om de baan regelmatig te stofzuigen. Dit zal helpen om al het vuil of puin te verwijderen dat de baan van de bal zou kunnen belemmeren.

Ten tweede is het belangrijk om de goten en pinsetter regelmatig schoon te maken. Deze twee componenten zijn essentieel voor een soepele gameplay, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze altijd goed werken.

Ten slotte is het belangrijk om de baan te inspecteren op eventuele deuken of scheuren. Deze kunnen worden gerepareerd met een eenvoudige patchkit, maar als ze niet worden aangevinkt, kunnen ze ernstige schade aan de baan veroorzaken.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw bowlingbaan thuis jarenlang plezier zal hebben.

Veel Gestelde Vragen

Hoe lang duurt een bowlingbaan?

Een bowlingbaan is een behoorlijk grote investering. Ze kunnen overal tussen de $ 80.000 en meer dan $ 100.000 kosten. Volgens het Amerikaanse Bowling Congress is de gemiddelde levensduur van een bowlingbaan ongeveer 20 jaar. Dit lijkt misschien lang, maar het is eigenlijk niet zo ongewoon dat een bowlingbaan 50 jaar of langer in bedrijf blijft.

Natuurlijk hangt de exacte levensduur van een bowlingbaan af van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van de constructie en de hoeveelheid gebruik die het krijgt. Met goed onderhoud is het echter niet ongehoord dat een bowlingbaan tientallen jaren plezier biedt aan bowlers van alle leeftijden.

Hoeveel kost het om een ​​commerciële bowlingbaan te bouwen?

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (6)

De kosten voor het bouwen van een commerciële bowlingbaan kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte en locatie van de faciliteit. Het is echter veilig om te zeggen dat de investering aanzienlijk zal zijn. Volgens een schatting van de industrie, debouwkosten van een commerciële bowlingbaan(met vier tot zes rijstroken) kan variëren van $ 100.000 tot $ 3.203.300.

gerelateerde artikelen

  • Hoe u een bowlingbaan in uw kelder kunt bouwen
  • Lengte van de bowlingbaan in voet
  • Zelfgemaakte Bowling Ball Spinner

Dus, hoeveel kost het om een ​​bowlingbaan voor thuis te bouwen? Het korte antwoord is dat het afhangt van de grootte en kenmerken van uw bowlingbaan. U kunt echter verwachten dat u ten minste $ 80.000 uitgeeft aan materialen en constructiekosten.

Als u functies zoals een bar of arcadespellen wilt toevoegen, wordt uw totale rekening nog hoger. Ben je klaar om serieus plezier in huis te halen? Met deze kosten in het achterhoofd is het zeker iets om over na te denken!

Graaf Byrd(Directeur)

Graaf Byrd, een Certified Fraud Examiner, heeft een B.S. in Accounting aan de Universiteit van Alabama in Birmingham. Met een passie voor bowlen vanaf haar jeugd, heeft Kira haar expertise en persoonlijke ervaringen gestort in het creëren en koesteren van Bowling For Beginners. Kira's missie is om nieuwe bowlers te ontmoeten waar ze zijn en hen te begeleiden naar consistent hogere scores. Met een focus op de ontwikkeling van vaardigheden en strategische technieken, stelt ze lezers in staat om de controle over hun spel te nemen en hun ware potentieel te ontsluiten.

Bowling For Beginners belichaamt strikte redactionele integriteit en zorgt voor betrouwbare en onbevooroordeelde informatie. Kira's toewijding om waardevolle inzichten en praktische strategieën te leveren, wordt weerspiegeld in elk artikel. Hier is een uitleg van onzeredactionele richtlijnenen hoe we aan geld komen.

Hoeveel kost een bowlingbaan thuis? Is het duur? (2024)

FAQs

Hoe duur is een bowlen? ›

Tarieven Bowlen:
Maandag t/m donderdag€ 27.50 per uur per baan
Vrijdag€ 30.00 per uur per baan
Zaterdag en zondag€ 32,50 per uur per baan
Feestdagen€ 37,50 per uur per baan

Hoeveel mensen kunnen er op 1 bowlingbaan? ›

Er mogen maximaal 6 personen op één bowlingbaan spelen. Uitgangspunt hiervoor is dat met 6 personen in één uur minimaal één spel van 10 rondes gespeeld kan worden.

Wat zit er onder een bowlingbaan? ›

De bowlingbal wordt aan het begin van de pins gescheiden en gaat dan de andere kant op. Ronddraaiende wielen schieten hem als het ware de ballenbaan in. Aan de zijkant onder de baan lopen rails... en zo kan de bal dan weer terugrollen naar de voorkant.

Hoeveel meter is een bowlingbaan? ›

Spelregels. De bowlingbaan bestaat uit gepolijst hout of kunststof. De baan is tussen de foul line en de eerste pin, ook wel headpin genoemd, 18,3 meter lang en is 1,05 meter breed. De pins (38,1 cm hoog) worden op het einde van de baan in een driehoek opgesteld op het "pindeck".

Kun je geld verdienen met bowlen? ›

Hij beoefent dan wel een sport op topniveau, maar met bowlen valt in Nederland nog geen geld te verdienen. Sterker: materiaal en baanhuur komen gewoon voor eigen rekening.

Hoeveel verdien je met bowlen? ›

Het salaris van een beginnend medewerker kegel- of bowlingbaan begint bij € 850 per maand. Het beroep beginnend medewerker kegel- of bowlingbaan is onderdeel van de beroepsfamilie Servicemedewerkers bioscoop, theater, amusem*ntcentrum.

Is 1 uur bowlen genoeg? ›

1 uur is perfect. Hierna worden de kinderen moe en sommige zelfs verveeld en wordt het gevaarlijk omdat de bal steeds zwaarder gaat aanvoelen. Toen het uurtje bowlen erop zat waren er zeker een aantal spelers teleurgesteld. Omdat ze nog niet klaar waren of omdat ze niet hadden gewonnen.

Hoelang bowlen is normaal? ›

Het bowlen duurt ongeveer 10 minuten per speler per spel. Dus indien je met bijvoorbeeld 6 personen op een baan speelt zal 1 spel ongeveer een uur in beslag nemen.

Hoe oud moet je zijn om alleen te gaan bowlen? ›

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen bowlen? Kinderen vanaf een jaar of 5 kunnen redelijk zelfstandig bowlen (met bumpers in de baan). Ze kunnen de lichtste bal dan hard genoeg rollen zodat deze bij de pins terechtkomt.

Hoe gooi je altijd een strike? ›

Om de kans op een strike te vergroten wil je de bal tussen de eerste en de 2e pin in gooien. Dit kan door je duim op 1 of 11 uur te houden. Tijdens het bowlen komt de bal vaak met een smak op de baan terecht. Dit haalt de richting en snelheid uit de bal.

Hoe hard gaat een bowlingbal? ›

Een typische snelle fast-bowl heeft in het internationale topcricket een snelheid van tussen de 136 en 152 km/h (85 tot 95 mph).

Hoe hard gooit een professionele bowler? ›

Ha! EARL (letterlijk: Enhanced Automated Robot Launcher) is in staat om ballen met een snelheid van 16 tot 38 kilometer per uur te werpen en kan zijn ballen 50 tot 900 omwentelingen per minuut meegeven. Indrukwekkend, maar toch durfde professioneel Bowler Chris Barnes het aan.

Wat is de zwaarste bowlingbal? ›

Het kleinste gewicht is 6 pounds, omgerekend ongeveer 2,7 kilogram. De zwaarste bal is 16 pounds of 7,2 kilogram. Het juiste gewicht vinden, is een kwestie van veel oefenen. Probeer tijdens een bowlingavondje eens met één gewicht te spelen en wissel een volgende keer van bal.

Wat is de hoogste score bij bowlen? ›

Op deze manier kan je dus 12 strikes gooien in 1 game en daarmee het maximale aantal punten behalen van 10 frames X 30 = 300 punten (een 'perfect game').

Is elke bowlingbaan even lang? ›

Natuurlijk zijn alle bowlingbanen even lang en even breed. Dit is vastgelegd in duimse maten. Vandaar dat een de breedte juist 41 inch is ( dit is 104 cm ), dit is belegd met 39 latten die in de lengte richting zijn gelegd. De totale lengte van de baan is ongeveer 78 voet en 3/16 inch ( dit is 23,78 meter ).

Hoelang duurt 1 spel bowlen? ›

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor een bowlingspel? – Het bowlen duurt ongeveer 10 minuten per speler per spel. Dus indien je met bijvoorbeeld 6 personen op een baan speelt zal 1 spel ongeveer een uur in beslag nemen.

Hoelang duurt een spelletje bowlen? ›

1 game duurt 5 minuten.

Wat kost bowlen bij Dolfijn? ›

Bowlen
DagPrijs
Maandag t/m donderdag, vanaf 18.00 uur€ 30,00
Vrijdag, vanaf 18.00 uur€ 32,50
Zaterdag tot 18.00 uur€ 30,00
Zaterdag vanaf 18.00 uur€ 35,00
5 more rows
Jan 1, 2023

Hoe duur is bowlen in Groningen? ›

Prijzen & Openingstijden
Bowling tarieven per uur per baan (tenzij anders vermeld)Tarief
maandag t/m donderdag na 18:00 uur€27,50
vrijdag na 18:00 uur€29,50
Discobowlen€27,50
zaterdag, zondag en feestdagen€29,50
1 more row

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6124

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.