Hoeveel kost het om een ​​bowlingbaan te bouwen (2024)

Heb je ooit aan de foutlijn van een bowlingbaan gestaan ​​en jezelf afgevraagd: wat als ik mijn eigen bowlingcentrum zou hebben?

Om eerlijk te zijn, het is een prijzig voorstel. Het gaat niet alleen om het kopen van wat bowlingballen en schoenen. Het gaat om het vinden van een woning, of het nu tegen lagere of hogere kosten is, en aandacht besteden aan elke nuance die een geweldig bowlingcentrum maakt. Van het installeren van banen van topkwaliteit die bowlers naar uw gebouw lokken tot het creëren van een bruto-inkomstenstroom die uw bedrijf overeind houdt, het bouwen van bowlingbanen kost veel geld.

Is het de moeite waard? Kun je jaarlijks een winststrook naar rijstrook omzetten? Bouwconstructie is een moeilijk spel. Dus we zijn hier om u te helpen bij het bouwen van uw eigen bowlingbaan.

Hoeveel kost het om succesvolle bowlingbaanbedrijven te starten?

Neemt u in de verbouwingsfase een oud bowlingcentrum met houten banen over? Of probeer je vanaf nul een bowlingcentrum op te bouwen? De kosten voor het helemaal opnieuw bouwen van een bowlingbaan kunnen meer dan $ 3 miljoen bedragen, afhankelijk van de vierkante meter van het project. Renovaties voor een bestaand gebouw zijn ook afhankelijk van hoeveel vierkante meter u bekijkt, met renovatiekosten variërend van ongeveer $ 1 miljoen tot $ 2 miljoen, afhankelijk van met hoeveel rijstroken u werkt.

Als u rekening houdt met de kosten van vakbondsarbeid, moet uw cashflow hoog zijn om een ​​bowlingbaan te beginnen. En met winsten die variëren van iets minder dan $ 20.000 tot meer dan $ 100.000 per baan voor alleen bowlen voor de meeste bowlingcentra, moet u uw aanpak kunnen diversifiëren om uw initiële kostenraming terug te verdienen.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor bowlingapparatuur voor het starten van een bowlingcentrum?

Het renoveren van een bestaande bowlingbaan op een bouwbaan kost u ongeveer $ 40.000 tot $ 60.000 per baan. Dat omvat het renoveren van het baanoppervlak, de pinsettermachine, de balretour en het pindeck. Het helemaal opnieuw bouwen van een nieuwe bowlingbaan kan tussen de $ 80.000 en $ 120.000 per persoon kosten.

Aangezien de gemiddelde baaninkomsten voor een bowlingbaan ongeveer $ 36.750 per baan per jaar bedragen, kan het een paar jaar duren voordat u uw oorspronkelijke investering terugkrijgt. Zelfs als je $ 45.000 per baan verdient, is het nog steeds duur.

Je moet ook betalen voor schoenen van ongeveer $ 50 tot $ 100 per pop, ballen, restaurantapparatuur, speelautomaten, kassa's, stoelen, tafels en allerlei andere bouwvoorzieningen. Heck, zelfs het kopen van de juiste biljarttafel kost vooraf wat geld. Je kunt gemakkelijk miljoenen uitgeven aan het bouwen van een bowlingcentrum voordat je zelfs maar een dubbeltje verdient.

Wat zijn de renovatiekosten van een bestaand bowlingcentrum?

Renovatiekosten voor een bestaand bowlingcentrum bedragen ongeveer 50 tot 65 procent van het vanaf de grond opbouwen van een bowlingcentrum. Het hangt ook af van de kwaliteit van het geïnstalleerde assortiment apparatuur, waarbij elke rijstrook wordt voorgesteld als zijn eigen voorstel voor kostenanalyse. Sommige bowlingbanen zijn misschien meteen klaar voor bowlingcompetities, terwijl andere misschien veel werk vergen.

Aangezien uw kosten per rijstrook afhangen van de kwaliteit van wat u hebt gekocht, is het moeilijk om een ​​nauwkeurige kostenraming te krijgen totdat u het gebouw als geheel heeft beoordeeld.

Moeten bowlingbanen ook amusem*ntscentra voor het hele gezin zijn?

In alle eerlijkheid, bowlingbanen die alleen bowlen en bowlen, zullen het tegenwoordig waarschijnlijk niet redden. Een winstgevend bowlingcentrumgebouw vereist een gewiekste zakenman die de leiding heeft en de demografie kent van de klanten waarnaar ze op zoek zijn. Als je je bowlingbaan aantrekkelijk wilt maken voor grote verjaardagsfeestjes en zakelijke bijeenkomsten, moet je denken als een klant.

Als je veel kinderen en jonge mensen hebt die je probeert aan te trekken voor je bowlingbaanbedrijf, overweeg dan speelautomaten en karaokekamers als een idee. Als je op zoek bent naar een oudere klantenkring, is het bouwen van een bar met de juiste licenties en goed barpersoneel misschien de beste keuze.

Per vierkante meter is een centrum voor alleen bowlen geen winstgevende propositie, tenzij het zich in de juiste gemeenschap bevindt. Overweeg om van uw bowlingcentrum een ​​familie-entertainmentcentrum te maken dat een beroep doet op de breedst mogelijke doelgroep in uw regio.

Is de bowlingindustrie winstgevend?

Amerika's verdwijnende bowlingbanen maken het starten van een bowlingcentrum een ​​enge gedachte. Tijdens de COVID-19-pandemie heeft de bowlingbaanindustrie een grote daling van het aantal bezoekers en de winst per baan gezien. Net als bioscopen en ook een nachtclub of bar, hebben bowlingbanen het de afgelopen jaren op de kin gekregen. En dat gaat gepaard met een algemene daling van fanatieke bowlers in de afgelopen decennia.

Om in deze tijd een winstgevend bowlingcentrum te bouwen, moet je slim zijn en weten waar en hoe je het moet doen. Tenzij u uw bowlingbaanbedrijf precies op de juiste manier op de markt brengt, staat u misschien een grote strijd te wachten bij de kassa.

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een bowlingbaan voor thuis om te bouwen?

Het hangt af van de kwaliteit van de bowlingbaan die u probeert te installeren. Als u een eenvoudige bowlingbaan wilt met slechts twee bowlingbanen en kostenbewuste apparatuur, kunt u uw baan misschien ergens tussen de $ 40.000 en $ 50.000 bouwen. Het bouwen van bowlingbanen met de juiste afmetingen die van zakelijke kwaliteit zijn, kan u echter bijna zes cijfers per baan kosten.

Maakt het gemiddelde bowlingbaanbedrijf winst?

Het hangt af van de bowlingbaan. Als u uw gebouw huurt en exorbitante huur betaalt plus de kosten van apparatuur, zult u enorme aantallen aan de deur nodig hebben om het te laten werken. Als u uw gebouw echter voor een groot deel bezit en weet hoe u zowel uw kosten als uw klanten kunt beheren, kunt u een bowlingcentrum winstgevend maken.

Moet ik een bowlingcentrum huren of kopen als ik mijn eigen bowlingbaan bouw?

We raden aan om elke dag een gebouw te bezitten boven het huren van een gebouw. Als u eigenaar bent van een bowlingbaan, bent u niet onderhevig aan stijgende huren en de grillen van een derde partij. U kunt naar eigen wens bouwen en verbouwen en de tussenpersoon volledig uitsluiten.

Zijn arcadespellen nodig bij het bouwen van een bowlingbaan met de juiste afmetingen?

Ze helpen. Elk entertainment dat u kunt toevoegen aan uw bowlingcentrum dat uw klantenbestand opbouwt, is op zijn minst het overwegen waard. Arcadegames maken voor veel mensen een groot deel uit van de moderne bowlingbaanervaring. Als u mensen in uw gebouw wilt krijgen en uw cashflow wilt diversifiëren, kunnen de juiste speelautomaten u daarbij helpen.

Is bowlen een uitstervende sport?

In werkelijkheid is bowlen niet de reguliere sport die het een halve eeuw geleden was. Ja, er is nog steeds een groot aantal bowlingliefhebbers die meer dan ooit van het spel houden. Alles, van baanbezoek tot televisiekijkcijfers voor professioneel bowlen, is echter over de hele linie gedaald. Dat betekent niet dat bowlen doodgaat. Het is altijd onderhevig geweest aan eb en vloed. We weten echter niet zeker of en wanneer de volgende bowlingboom eraan komt.

Hoeveel kosten nieuwe bowlingbanen?

Het renoveren van bestaande bowlingbanen tot nieuwe bowlingbanen kost u ergens tussen de $ 40.000 en $ 60.000 per eenheid. Het helemaal opnieuw bouwen van nieuwe bowlingbanen kost je in de buurt van $ 80.000 tot $ 120.000 per stuk.

Gedachten afsluiten

Van het kopen van bowlingmeubels en bowlingschoenen tot het installeren van bowlingbanen, compleet met één pinsettermachine per stuk, je hebt een goed businessplan nodig om een ​​succesvolle onderneming in de bowlingbusiness te maken. Van het opbouwen van een reputatie voor geweldig recreatief bowlen tot het faciliteren van league bowling op het hoogste niveau, het runnen van bowlinglocaties betekent jongleren met veel verantwoordelijkheden. Om uw operationele kasstromen op een levensvatbaar en winstgevend niveau te krijgen, moet u slim zijn en hard werken. Nieuwe apparatuur en/of renovaties zijn niet goedkoop, maar dat betekent niet dat ze geen goede investering kunnen zijn.

Hoeveel kost het om een ​​bowlingbaan te bouwen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6122

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.