Kosten van levensonderhoud in Maine (2023) | SoFi (2024)

(Laatst bijgewerkt – 04/2023)

Met een prachtig uitzicht op de kust en enkele van de beste zeevruchten van het land, is Maine een populaire bestemming.

Van de schilderachtige uitzichten aan zee bij Acadia National Park tot de weelderige bossen van de Pequawket Trail, de schilderachtige landschappen van Maine hebben allure.

Met iets minder dan 1,4 miljoen inwoners ligt de Pine Tree State verscholen in de noordoostelijke hoek van de Verenigde Staten en is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van het land, vooral als je van comfortabele zomers en ijskoude, besneeuwde winters houdt.

Laten we verder kijken naar de kosten van levensonderhoud in Maine.

Wat zijn de gemiddelde kosten van levensonderhoud in Maine?

Gemiddelde kosten van levensonderhoud in Maine: $ 50.559 per jaar

Maine heeft de laagste kosten van levensonderhoud in New England en verslaat alle vijf zijn buren, waaronder Massachusetts, Connecticut en Vermont, volgensMERICGegevens voor 2021. De dichtstbijzijnde mededinger in termen van waarde was New Hampshire, net onder zijn noordelijke buur.

Hoe ziet dit eruit in termen van dagelijkse kosten? De gemiddelde jaarlijkse kosten van levensonderhoud in Maine zijn $ 50.559, volgensBureau voor economische analysegegevens voor 2021. De verdeling van die kosten is als volgt:

Categorie

Gemiddelde jaarlijkse kosten per hoofd van de bevolking in Maine

Huisvesting en nutsvoorzieningen

$ 8.760

Gezondheidszorg

$ 8.670

Eten en drinken (niet-restaurant)

$ 4.499

Gas- en energiegoederen

$ 1.580

Alle andere persoonlijke uitgaven

$ 27.050

Dat vertaalt zich naar bijna $ 4.213 per maand, per persoon.

Huisvestingskosten in Maine

Gemiddelde huisvestingskosten in Maine: $ 673 tot $ 1.398 per maand

De mediane verkoopprijs van huizen in Maine was in februari 2023 $ 335.000, volgens de Maine Association of Realtors® - minder dan de nationale mediane verkoopprijs voor bestaande Amerikaanse huizen in januari 2023, $ 359.000, gerapporteerd door de National Association of Realtors.

Hier zijn de mediane maandelijkse hypotheekbetalingen en huurkosten voor Maine, volgens de gegevens voor 2021 van het US Census Bureau.

Mediane maandelijkse hypotheeklasten:$ 1.471

Mediane studiohuur:$ 734

Mediane huurprijs één slaapkamer:$ 768

Mediane huurprijs twee slaapkamers:$ 1.002

Mediane huurprijs drie slaapkamers:$ 1.120

Mediane huurprijs vier slaapkamers:$ 1.192

Mediane huurprijs met vijf slaapkamers (of meer):$ 1.138

Mediane brutohuur:$ 945

Een groot deel van Noord-New England zag de afgelopen jaren een razernij op de huizenmarkt. De huizenprijzen in Maine stegen met meer dan 9% op jaarbasis, terwijl het aantal te koop staande huizen met bijna 20% daalde, ontdekte Redfin.

Vooral de omgeving van Portland is populair. Een typisch huis is er nu aanzienlijk meer dan een vergelijkbaar huis in Bangor.

Maine stad

Typische huizenprijs

Portland

$ 447.810

Bangor

$ 231.539

Augusta

$ 266.972

Lewiston

$ 273.323

Nutskosten in Maine

Gemiddelde kosten voor nutsvoorzieningen in Maine: $ 387 per maand

De diepe winters van Maine zijn geen grap, en het onder controle houden van de energiekosten is de sleutel om de meest ijskoude maanden door te komen.

Hier zijn de gemiddelde maandelijkse energiekosten van Maine. Uw resultaten kunnen variëren afhankelijk van uw accommodatie en geografische locatie.

Nutsvoorziening

Gemiddelde Maine Bill

Elektriciteit

$ 99

Gas

$ 132

Kabel & Internet

$ 134

Water

$ 22

Bronnen: Amerikaanse Energy Information Administration, Electric Sales, Revenue, and Average Price, 2021; Inspirecleanenergy.com; DoxoInsights, U.S. Cable & Internet Market Size and Household Spending Report 2022; en Rentcafe.com, wat is de gemiddelde waterrekening?

Boodschappen en eten

Gemiddelde boodschappen- en voedselkosten in New England: $ 375 per persoon, per maand

Als het op boodschappen aankomt, bevindt Maine zich midden in de betaalbaarheid van voedsel in de regio New England. Portland, Maine, was gerangschikt als de vierde goedkoopste stad voor boodschappen van de negen grote onderzochte steden in New England.

Dit is echter allemaal relatief, aangezien boodschappen doen in New England nog steeds duurder is dan in de meeste continentale Verenigde Staten. Inwoners van New England betalen zelfs enkele van de hoogste kosten voor boodschappen in het land.

Het Bureau of Economic Analysis somt de gemiddelde jaarlijkse uitgave van Mainer voor niet-restaurant eten en drinken op als $ 4.499, wat zich vertaalt naar ongeveer $ 375 per maand voor de gemiddelde persoon.

DeRaad voor Gemeenschaps- en Economisch Onderzoekrangschikt de kosten van boodschappen voor grote stedelijke gebieden in de Verenigde Staten. Net als de meeste andere uitgaven scoorde New England bovengemiddeld op het gebied van boodschappenkosten, volgens gegevens van 2022.

Stad

Index kruidenierswaren

Voorzienigheid, Rhode Island

98.3

New Haven, Connecticut

99.2

Hartford, Connecticut

102.2

Portland, Maine

103.3

Manchester, New Hampshire

105.2

Burlington, Vermont

106.1

Pittsfield, Massachusetts

106,8

Boston, Massachusetts

113.8

Stamford, Connecticut

130.4

Vervoer

Gemiddelde transportkosten in Maine: $ 4.332 tot $ 11.773 per jaar

Zoals elke echte Mainer weet, wordt afstand in Maine gemeten in tijd, niet in mijlen. Het beperken van de transportkosten is vooral belangrijk, gezien de uren die de inwoners van Maine op de weg doorbrengen om van punt A naar punt B te komen.

Inwoners doen het eigenlijk goed in deze categorie, aangezien Maine een van de laagste transportkosten van het land heeft. U.S. News & World Report rangschikte Maine zelfs als de op een na goedkoopste staat voor autoverzekeringen in het land.

Hier zijn de gemiddelde jaarlijkse transportkosten in Maine, volgensMIT's rekenmachine voor leefbaar loonvoor 2023.

Familie make-up

Gemiddelde jaarlijkse transportkosten

Eén volwassene, geen kinderen

$ 4.470

Twee werkende volwassenen, geen kinderen

$ 8.040

Twee werkende volwassenen, drie kinderen

$ 12.675

Gezondheidszorg

Gemiddelde kosten voor gezondheidszorg in Maine: $ 8.670 per persoon, per jaar

Maine valt in het midden van het peloton als het gaat om de kosten van de gezondheidszorg, volgens een nationale studie van U.S. News die staten rangschikt op toegankelijkheid en betaalbaarheid van gezondheidszorg.

Volgens het rapport Persoonlijke consumptie-uitgaven van het Bureau of Economic Analysis uit 2021 geeft de gemiddelde Mainer $ 8.670 per jaar uit aan gezondheidszorg. Natuurlijk kunnen de cijfers sterk variëren, gezien de behoeften en dekking van mensen.

Inwoners van Maine die op zoek zijn naar een betaalbare ziektekostenverzekering, kunnen plannen vergelijken opCoverME.gov.

kinderopvang

Gemiddelde kosten voor kinderopvang in Maine: $ 973 tot $ 1.622 of meer per kind, per maand

De kosten voor kinderopvang vormen een aanzienlijk deel van de kosten van een gezinmaandelijks budget, maar de kosten kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd van het kind en het soort opvang.

Gezinnen die op zoek zijn naar vertrouwde aanbieders van kinderopvang, of die willen weten waar ze hulp kunnen krijgen bij het betalen van kinderopvang, kunnen meer informatie vinden opkinderopvangkeuzes.mij.

Hier zijn de gemiddelde maandelijkse kosten voor kinderopvang in Maine, volgens gegevens uit 2021kostenvankinderopvang.org.

Soort kinderopvang

Gemiddelde kosten per maand, per kind

Kleuterklas

$ 1.622

Kleuterklas

$ 1.406

Kleuterklas

$ 973

Kinderopvang aan huis

$ 1.185

Belastingen

Hoogste marginale belastingtarief in Maine: 7,15%

Het hoogste marginale belastingtarief van Maine is 7,15%, zegt deBelasting Stichting. Net als de meeste Amerikaanse staten heeft Maine een getrapte inkomstenbelastingstructuur.

Maine heeft ook een staatsbelasting van 5,5%, terwijl huiseigenaren momenteel een gemiddelde effectieve jaarlijkse onroerendgoedbelasting van 1,27% betalen op staatsniveau.

De inkomstenbelastingen in Maine zijn gemiddeld, vergeleken met de natie als geheel. Hoewel het zeker geen inkomstenbelastingparadijs is zoals Florida of Nevada, staat Maine nog steeds ver af van staten met hoge belastingdruk, zoals Californië, dat een hoogste individuele belastingschijf van 13,3% heeft.

Diverse kosten

Nu we klaar zijn met ons zorgen te maken over statistieken, laten we eens kijken wat de lokale bevolking betaalt voor eten en plezier in de staat Pine Tree.

Maine Lobster Roll (marktprijs):$ 24 tot $ 35

Kom clam chowder uit New England:$ 10 tot $ 13

Toegangspas voor privévoertuigen tot Acadia National Park:$ 30 voor zeven dagen

Tickets voor volwassenen en kinderen voor York's Wild Kingdom Zoo:$ 17,25 en $ 11

12-pack Moxie Soda:$ 27,99

6-pack Allagash White:$ 11,98

Elke avond kreeft eten is misschien niet de beste financiële beslissing, maar als dat jouw keuze is, is Maine misschien wel de beste plek om het te doen. De staat is al 30 jaar toonaangevend in de kreeftenvisserij en is verantwoordelijk voor meer dan 93% van de Amerikaanse kreeftenoogst.

Wist je dat Maine de op één na meeste brouwerijen per hoofd van de bevolking heeft van alle staten in de Verenigde Staten, na Vermont? Begin 2022 had Maine 165 erkende brouwerijen. Dat is niet verwonderlijk als de selectie van de staat nationale hoppige zware hitters heeft, zoals Allagash en Shipyard Brewing Co.

Mooie autoritten en wandelingen zijn gratis. Dat geldt ook voor het staren naar de 65 vuurtorens van de staat en, in september, het verkennen van meer dan twee dozijn historische bakens tijdens Maine Open Lighthouse Day.

Aanbevolen:Wat zijn de gemiddelde maandelijkse uitgaven voor één persoon?

Hoeveel geld heb je nodig om comfortabel te leven in Maine?

Volgens de Living Wage-calculator van MIT zou een gemiddelde alleenstaande, kinderloze persoon die 40 uur per week gedurende 52 weken per jaar werkt, een jaarsalaris van $ 34.382 nodig hebben om rond te komen. Met andere woorden, een leefbaar loon in Maine wordt gezien als $ 16,53 per uur.

Over het algemeen scoort New England behoorlijk slecht in termen van betaalbaarheid in vergelijking met de rest van het land. Maine staat op de 35e plaats op de Affordability Ranking van US News en World Report.

Houd er rekening mee dat betaalbaarheid een relatieve maatstaf is, en hoewel het op nationaal niveau slecht presteert, is Maine, onthoud dat, eigenlijk de meest betaalbare staat in New England.

Het is misschien niet goedkoop om in Yankeeland te wonen, maar Maine is misschien wel de beste van het stel als het gaat om het laag houden van de kosten.

Welke stad heeft de laagste kosten van levensonderhoud in New England?

Laten we, om de kosten van levensonderhoud in Maine te vergelijken, eens kijken naar de steden met de laagste kosten van levensonderhoud in New England, volgens de Cost of Living Index van de Council for Community and Economic Research voor 2022.

Hartford, Connecticut

Volgens de meest recente gemeentegegevens is de hoofdstad van Connecticut de stad met de laagste kosten van levensonderhoud in New England. Hartford is de op drie na grootste stad van Connecticut en is ook de feitelijke verzekeringshoofdstad van het land, met UnitedHealthcare, Aetna en Travellers die daar allemaal grote vestigingen huisvesten.

Pittsfield, Massachusetts

Een van de kleinste steden op deze lijst, Pittsfield gerangschikt als de stad in New England met de op een na laagste kosten van levensonderhoud. Pittsfield, gelegen aan de westelijke rand van Massachusetts, is de zetel van Berkshire County en biedt onderdak aan enkele van de grootste industriële werkgevers van New England, waaronder GE, Chemex en General Dynamics.

Kosten van levensonderhoud in Maine (2023) | SoFi (2024)

FAQs

How much money do you need to live comfortably in Maine? ›

Typical Expenses
1 ADULT
0 Children2 Children
Required annual income after taxes$29,613$77,470
Annual taxes$4,769$16,110
Required annual income before taxes$34,382$93,580
7 more rows

What's the average cost of living in Maine? ›

Average Cost of Living in Maine: $50,559 per year
CategoryAverage Annual Per-Capita Cost in Maine
Housing and Utilities$8,760
Health Care$8,670
Food and Beverages (non-restaurant)$4,499
Gas and Energy Goods$1,580
1 more row

Why is Maine so expensive? ›

Childcare is more expensive here, as are healthcare, housing, taxes, and transportation. There are a lot of reasons for this. For one thing, Maine is a huge state with a vast infrastructure to maintain and fewer people to pay for the upkeep per capita, compared with other states.

Is Maine a cheap state to live in? ›

Is it expensive to live in Maine? A recent study showed that the cost of living in Maine is the sixth highest in the country. Maine residents spend 91.3% of their income on expenses, which is about 10% more than the national average.

What is considered low income in Maine? ›

Thus a family of four in 2018 with an income of about $50,000 would be a low income family. The following is a “Summary of Highlights and Trends” from the year 2008 Report Card on Poverty in the Maine economy, produced by law by the State Planning Office.

Where is the cheapest place to live in Maine? ›

The Most Affordable Cities in Maine
  • Sanford.
  • Waterville.
  • Lewiston.
  • Augusta.
  • Bangor.
  • Auburn.
  • Westbrook.
  • Biddeford.

How much does it cost to live in Maine for retirees? ›

Accounting for the state's slightly lower than average cost of living, as well as its slightly lower than average life expectancy at 65, a comfortable retirement in Maine will cost an estimated $1,076,244, compared to the national estimate average of $1,134,687.

Is Maine or NH cheaper to live? ›

If you want your housing to be less expensive because the property taxes are lower, Maine is the better choice. If you make major purchases often, sales tax could cost you quite a bit in Maine, so New Hampshire might be the better option.

What is the average rent in Maine? ›

The median rent in Maine is $2,000. Houses in Maine rent between $300 - $16,775 with a median rent of $2,000. This is $200 less than July 2022.

Where is the best place to live in Maine? ›

From harbors overlooking the Atlantic Ocean to Baxter Peak, the northern terminus of the Appalachian Trail, Maine offers a variety of natural beauty. Residents living in Maine experience all four seasons, including harsh winters and cool summers. Portland, Bangor and Augusta are among the best places to live in Maine.

What will Maine's minimum wage be in 2023? ›

Effective January 1, 2023, the minimum wage in Maine is $13.80 per hour. Employers with employees who work in Bangor and/or Portland or any other municipality that passes a local minimum wage ordinance, may be subject to additional regulations and should check with municipal officials.

Are groceries more expensive in Maine? ›

These prices can vary from state to state, and the Portland Press Herald did an excellent write up on the state of Maine. At it's core, the story asks: why do Mainers pay so much more for food? Maine residents spend, on average, about 34% more to put food on their tables than the typical American.

Is Maine affordable for retirees? ›

PRO: Low Cost of Living

In Maine, the cost of living is about 4% lower than the U.S. average in nearly every aspect, including transportation, utilities and housing options. Being such an affordable state means your hard-earned retirement income will go much further!

Is retiring in Maine a good idea? ›

Safe Cities and Towns

Due to its extremely low crime rates, Maine has been ranked as the #1 safest state in the country for over a decade by the Institute for Economics and Peace (IEP). Consider that one less thing to worry about, so you can enjoy a stress-free retirement!

What is middle class salary in Maine? ›

The middle class is defined as making around $44,000 to $131,000 for a two-person household, $53,000 to $159,000 if you have three people in your home, and for a four-person household, it's $63,000 to $187,000.

What percentage of Mainers make over 100k? ›

higher percentage of older residents. About 1 in 5 Maine households (21%) earn over $100,000, compared to 1 in 4 (26%) nationally, and 1 in 3 (34%) in NewEngland. Maine's income inequality is lower than other states, likely due to having fewer high-income earners.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6363

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.