Michael Oher, afgebeeld in 'The Blind Side', beweert dat hij nooit is overgenomen door Sean en Leigh Anne Tuohy, maar ondertekend bij een conservatorium |CNN (2024)

Michael Oher, depicted in 'The Blind Side,' alleges he was never adopted by Sean and Leigh Anne Tuohy, but signed into a conservatorship | CNN (1)

Michael Oher staat bij zijn familie tijdens seniorenceremonies voorafgaand aan een wedstrijd op 28 november 2008 in Oxford, Mississippi.

CNN-

Voormalig NFL -speler Michael Oher, wiens levensverhaal werd afgebeeld in de Oscar-winnende film 'The Blind Side' heeft een petitie ingediend in een rechtbank in Tennessee om het conservatoraat van Sean en Leigh Anne Tuohy over hem te beëindigen.

Oher beweert dat de Tuohys hem hebben verteld dat ze hem zouden adopteren, maar in plaats daarvan ingediendeen conservatoriumDat hield miljoenen dollars van hem.

Een advocaat voor Sean en Leigh Anne Tuohy, Steve Farese, zei dat ze geen commentaar hebben, maar dinsdag een verklaring zullen afgeven.

Sean Tuohyvertelde de Daily Memphiandat zijn familie verwoest was.

"Het is verontrustend om te denken dat we geld zouden verdienen met een van onze kinderen.Maar we gaan van Michael houden op 37 -jarige leeftijd, net zoals we van hem hielden op 16 -jarige leeftijd, 'zei Sean Tuohy, volgens een dagelijks Memphian -verhaal dat maandag werd gepubliceerd.

De petitie van Oher aan de rechtbank vraagt om een bevel voor de Tuohys "om een reden te tonen voor het niet voldoen aan hun vereiste taken om regelmatige verantwoordingen te verstrekken of in het beste belang van hun wijk te handelen, Michael J. Oher."

Oher werd een afdeling van de staat Tennessee net voordat hij 11 werd in 1996, en kort daarna begon op straat te leven.

De vader van een vriend hielp hem naar een school te krijgen waar hij begon te voetballen.Hij moest bussen nemen en volgens de petitie meer dan een uur naar school lopen.

In de zomer na zijn juniorjaar begon Oher af en toe bij Sean en Leigh Anne Tuohy te blijven.

"Waar andere ouders van Michael's klasgenoten Michael gewoon als een aardige jongen in nood zagen, zagen conservatoren Sean Tuohy en Leigh Anne Tuohy iets anders: een goedgelovige jongeman wiens atletisch talent kon worden uitgebuit voor hun eigen voordeel," zegt de petitie.

Een portret van Britney Spears doemt op over supporters en media -leden buiten een hoorzitting over een hoorzitting over het conservatorium van de popzanger in het Stanley Mosk Courthouse, woensdag 23 juni 2021, in Los Angeles.(AP Photo/Chris Pizzello) Chris Pizzello/AP Conservatorships legde uit: wat ze zijn en wie ze moeten helpen

De Tuohys, "die geen juridische stappen ondernamen in de jeugdrechtbank om aan te nemen dat de wettelijke voogdij over Michael" uitnodigde om vaker in hun huis te blijven en hem mee te nemen op winkelreizen.

Nadat Oher 18 was geworden, maar nog steeds een student was, in juli 2004, boden de Tuohys aan om Michael met hen te wonen, stelt de petitie.“De Tuohys hebben Michael verteld dat ze van hem hielden en dat ze van plan waren hem legaal te adopteren.Michael geloofde hen, was verheugd deel uit te maken van een echte familie en vertrouwde de heer en mevrouw Tuohy volledig, en noemde ze op hun verzoek 'moeder' en 'papa', stelt de petitie.

De petitie zegt dat kort nadat hij was ingetrokken, de Tuohys hem juridische artikelen gaven waarvan hij dacht dat ze nodig waren voor de adoptie.

“Michael vertrouwde op de Tuohys en ondertekende waar ze hem zeiden te ondertekenen.Wat hij echter ondertekende, en onbekend bij Michael tot na februari 2023, waren geen adoptiedocumenten, of het equivalent van adoptiepapers, ”stelt de petitie.In plaats daarvan benoemden de papieren die Sean en Leigh Anne Tuohy zijn conservatoren hebben benoemd.De papieren van het conservatorium werden ingediend door een advocaat die zo dicht bij de Tuohys was dat Oher werd verteld om haar 'tante' te noemen, stelt de petitie.

De kranten vroegen om de conservatoren "totale controle te hebben over het vermogen van Michael Oher om te onderhandelen over of een contract in te voeren, ondanks het feit dat hij ouder was dan 18 jaar en geen gediagnosticeerde fysieke of psychologische handicaps had", aldus de petitie.

De petitie zegt dat de Tuohys hem op geen enkel moment hebben verteld dat ze "ultieme controle over al zijn contracten" zouden hebben en Oher "werd valselijk door de Tuohys geadviseerd" dat de "adoptie" een conservatorium zou moeten worden genoemd omdat hij ouder was dan 18, maar was "voor alle doeleinden, een adoptie."

De petitie zegt: "De Tuohys hebben zich ten onrechte en publiekelijk vertegenwoordigd als de adoptieouders van Michael, die doorgaan tot de datum van het indienen van deze petitie."

Rond september 2006 onderhandelden de Tuohys over contracten voor de film 'The Blind Side' op basis van het boek gebaseerd op het levensverhaal van Oher voor zichzelf en hun twee andere kinderen via Creative Artists Agency om '$ 225.000 plus 2,5% van alle toekomstige' gedefinieerde te ontvangenNetto -opbrengst '' contingent op Oher ondertekenen.De film verdiende volgens de petitie meer dan $ 330 miljoen.

Miami, Florida - 02 februari: Patrick Mahomes #15 van de Chiefs van Kansas City viert na het verslaan van de San Francisco 49ers 31-20 in Super Bowl Liv in Hard Rock Stadium op 2 februari 2020 in Miami, Florida.(Foto door Jamie Squire/Getty Images) Jamie Squire/Getty -afbeeldingen De NFL confronteert racisme, maar blijven zwarte quarterbacks stereotiep?

De agent van Oher voor het contract werd vermeld als de advocaat die zijn conservatorium heeft ingediend.

Er bestaat een ander contract van april 2007 dat "naar verluidt is ondertekend door Michael Oher", waarin Oher zijn naam, gelijkenis, stem, enz. Weg weggeeft aan de filmstudio "zonder enige betaling", stelt de petitie.

Oher denkt dat de handtekening op het contract op het zijne lijkt, maar hij weet niet zeker of het is gesmeed omdat hij zei: "Op geen enkele tijd nooit gewillig of bewust" ondertekende hij een document dat verklaarde dat hij rechten op zijn naam zou weggeven,Afbeelding, etc.

De petitie zegt: “Sinds ten minste augustus 2004 hebben conservators Michael, met name, en het publiek in het algemeen toegestaan te geloven dat conservatoren Michael hebben overgenomen en die onwaarheden hebben gebruikt om financiële voordelen te behalen voor zichzelf en de basisOefeningscontrole.Alle gelden die op deze manier zijn gemaakt, moeten op alle geweten en billijkheid worden uiteengezet en worden betaald aan de genoemde afdeling, Michael Oher. "

De petitie vraagt de Tuohys om een beëdigde boekhouding te verstrekken van het geld dat bij Oher hoort dat aan hem had moeten worden betaald.

Het verhaal wasVoor het eerst gemeld door ESPN.

CNN heeft ook contact opgenomen met Michael Oher en zijn advocaat, maar heeft nog niet gehoord.

In een verklaring vrijgegeven aanWATN-TV, Oher zei: 'Ik ben ontmoedigd door de openbaring die vandaag in de rechtszaak wordt gedeeld.Dit is een moeilijke situatie voor mijn familie en mij.Ik wil iedereen vragen om onze privacy op dit moment te respecteren.Voor nu laat ik de rechtszaak voor zichzelf spreken en zal ik geen verdere commentaar geven. "

Delen van het levensverhaal van Oher werden vastgelegd in het boek 'The Blind Side: Evolution of the Game' uit 2006 door Michael Lewis en de aangepaste film met dezelfde naam in 2009.

Michael Oher #73 van de Carolina Panthers Watches spelen tegen de Arizona Cardinals tijdens het NFC -kampioenschapsspel in Bank of America Stadium op 24 januari 2016 in Charlotte, North Carolina.Scott Cunningham/Getty Images Michael Oher, atleet die 'The Blind Side' inspireert, trouwt met oude liefde

Sean Tuohy vertelde The Daily Memphian dat "we geen geld hebben verdiend van de film."

“Nou, Michael Lewis gaf ons de helft van zijn aandeel.Iedereen in de familie kreeg een gelijk aandeel, inclusief Michael.Het was elk ongeveer $ 14.000, 'zei Tuohy,Volgens de Daily Memphian.

CNN nam contact op met vertegenwoordigers voor Lewis voor commentaar maar heeft nog niets gehoord.

"Het is moeilijk omdat je jezelf moet verdedigen, maar wat hij maar wil, we zullen doen," zei Sean Tuohy, volgens de Daily Memphian."We zitten hier niet in voor iets anders dan wat hij wil.Als hij had gezegd: ‘Ik wil geen deel meer uitmaken van de familie,’ zouden we erg overstuur zijn geweest, maar we zouden het absoluut hebben gedaan.

"Geen twijfel, de aantijgingen zijn beledigend, maar kijk, het is een gekke wereld.Je moet erin leven.Het is duidelijk van streek iedereen. "

Zoals gemeld in het boek, werd Oher geboren in armoede in Memphis en stuiterde met zijn moeder worstelen met verslaving, gedurende een groot deel van zijn jeugd rond huizen en scholen.Hij had een zeldzame combinatie van grootte en atletiek en werd een star offensieve lineman voor het voetbalteam van de privéschool Briarcrest, die uiteindelijk een beurs verdiende om de Universiteit van Mississippi, de alma mater van de Tuohys te bezoeken.

Oher begon 47 opeenvolgende wedstrijden bij Ole Miss en werd in 2008 uitgeroepen tot consensus All-American.

De Baltimore Ravens selecteerden Oher met de 23e keuze van de 1e ronde van de NFL-versie van 2009 en de 6-voet-5, 309-pond lineman maakte een onmiddellijke impact, omdat hij de tweede werd uitgeroepen tot tweede in AP Offensive Rookie of the Yearstemmen.

Hij speelde zowel de linker als de juiste tackle in Baltimore voor vijf seizoenen en hielp hen in 2013 een Super Bowl te winnen. Tijdens zijn NFL -carrière begon hij 110 wedstrijden gedurende acht seizoenen met Baltimore, de Tennessee Titans en de Carolina Panthers.

Anderen verdienden meer dan $ 34 miljoen tijdens zijn NFL -carrière, volgens Spotrac, een website die sportcontracten volgt.

Sandra Bullock won de beste actrice voor haar uitvoering van Leigh Anne Tuohy in de 82e jaarlijkse Academy Awards 2010.

Amy Simonson van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Michael Oher, afgebeeld in 'The Blind Side', beweert dat hij nooit is overgenomen door Sean en Leigh Anne Tuohy, maar ondertekend bij een conservatorium |CNN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6170

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.