Minnesota Knife Law - The Complete Guide (in gewoon Engels) (2024)

Dit artikel is gemaakt om een korte samenvatting van de wet te zijn volgens mijn begrip en is geen juridisch advies.Knifeade is geen juridische dienstverlener.Het gebruik van deze site creëert geen klant/advocatenrelatie.Omdat meswetten door verschillende mensen en entiteiten anders kunnen worden geïnterpreteerd, wordt het aanbevolen om juridisch adviseur te raadplegen voor specifieke informatie en begeleiding.

Minnesota is de thuisbasis van vissers en jagers die vaak messen gebruiken als hulpmiddel.Het gebruik van messen binnen bendes en andere criminele activiteiten heeft de regering echter gedwongen het gebruik van messen te reguleren.Meswetten zijn voornamelijk een staatskwestie en elke staat heeft zijn eigen regels.

In Minnesota zijn meswetten een beetje laks, vooral met betrekking tot recreatieve activiteiten.Om ervoor te zorgen dat u echter aan de rechterkant van de wet blijft, is dit wat u moet weten over messenwetten in Minnesota.

Onze best beoordeelde "50-state-legale" messen

*Deze messen worden vermeld op basis van hun brede wettigheid in verschillende staten, maar raadpleeg altijd uw lokale wetten voordat u een aankoop doet.

Is er een voorrang in de gehele staat voor messenwetten in Minnesota?

Statewide voorrang verwijst naar een staatswet die voorkomt dat lokale rechtsgebieden hun eigen, potentieel strengere, voorschriften voor een bepaald onderwerp uitvoert of afdwingen.Wanneer een voorrang in de gehele staat bestaat, zorgt dit voor een uniforme reeks regels in de hele staat, waardoor consistentie wordt gecreëerd en mogelijke verwarring of juridische valkuilen wordt geëlimineerd terwijl individuen van de ene lokale jurisdictie naar de andere gaan.

Minnesota heeft geen voorrang in de gehele staat voor messenwetten.Dit betekent dat lokale steden, dorpen en gemeenten vrij zijn om hun eigen meswetten vast te stellen en af te dwingen die restrictiever kunnen zijn dan staatswetten.

Een voorbeeld hiervan is te zien in Minneapolis en Woodbury, waar lokale verordeningen beperken met een mes met een meslengte langer dan vier centimeter en drie centimeter, ondanks dat er geen statewide beperking is op de lengte van de mes.

Juridische messen in Minnesota

Hieronder is een lijst met juridische messen in Minnesota:

  • Balisong- of vlindermessen
  • Bowie messen
  • Lippenstiftmessen en andere "messen vermomd als andere dingen"
  • Knives steken zoals Dirks, Stilettos en Daggers
  • Messen gooien

Maar let op twee belangrijke punten:

Ten eerste, volgens de wet, onder de sectie Dangerous Weapons, is het een aanval om metalen knokkels of een schakelblade te produceren, over te zetten of te bezitten, die automatisch wordt gedefinieerd als een mesopening.

Ten tweede definieert de wet een gevaarlijk wapen als een geladen of gelost vuurwapen, of iets dat is ontworpen als een wapen dat in staat is lichamelijke schade of dood te veroorzaken, inclusief ontvlambare of brandbare vloeistoffen die zijn ontworpen en bedoeld om schade te veroorzaken.

Dus, zijn alle andere messen naast Switchblades en metalen knokkels legaal in Minnesota?

Hoewel de wet specifiek deze twee items noemt, beperkt het niet het bezit of het dragen van andere soorten messen.Maar gezien de brede definitie van gevaarlijke wapens, is het illegaal om elk mes te dragen met de bedoeling om te schaden.

Hoe definieert Minnesota een Switchblade of schakelbaar mes?

De wet van Minnesota heeft geen duidelijke common law -definitie van een schakelbaar of automatisch mes.Maar in een niet-gepubliceerde mening over de staat versus Quimby in 2008 werd een schakelblade gedefinieerd als een mes met een lente dat opent door een knop te drukken of te schuiven.Deze definitie sluit aan bij de generieke betekenis van een automatisch mes.

Houd er rekening mee dat niet -gepubliceerde meningen van de rechtbank, hoewel ze geen bewijs hebben, niet bedoeld zijn om in toekomstige zaken als wettelijk precedent te worden gebruikt.

Wat zijn de implicaties hiervan?

Het suggereert dat een rechtbank een mes mogelijk als een schakelblade kan classificeren en u kan beschuldigen van een misdrijf of grove misdrijfcriminaliteit.

Welke messen zijn illegaal in Minnesota?

In Minnesota is de productie, overbrengen of bezitten van een Switchblade, schakelbaar of automatisch mes een misdrijf.Het is ook illegaal om metalen knokkels te bezitten, te tentoonstellen, te repareren, te produceren, te verkopen of te zwaaien.

Sommige messen, zoals WWI -geulmessen die een metalen knokkel hebben voor een handvat, zijn legaal in andere staten, maar beschouwd als gevaarlijke wapens onder de staatswet van Minnesota vanwege hun gebrek aan gebruiksgebruik.Bijgevolg, als de staat kan bewijzen dat u van plan was om een dergelijk mes te schaden, kunt u worden beschuldigd van een misdrijf.

Minnesota meslengte wetten

Er is geen beperking op de meslengte voor messen in Minnesota.Dit is echter mogelijk niet van toepassing op alle lokale steden.

In Minneapolis is het bijvoorbeeld illegaal om elk mes met een mes langer dan vier centimeter te dragen, en in Woodbury is de limiet drie centimeter.

Minnesota Knife Laws by Demographic

Hoe oud moet je zijn om een mes in Minnesota te dragen?

Hoewel er geen beperking van de leeftijd is voor het dragen van nut of juridische messen in Minnesota, kunnen lokale rechtsgebieden specifieke beperkingen opleggen.Het is bijvoorbeeld illegaal in Saint Paul om messen op openbare plaatsen te dragen.

Kan een misdadiger een mes dragen in Minnesota?

Meestal is misdadigers verboden om vuurwapens te bezitten.Bovendien is een misdadiger met een lading van een wapenbezit verboden een schakelblade, vlindermes of een ander object te bezitten dat als een dodelijk wapen kan worden beschouwd.Veroordelde misdadigers kunnen elk juridisch mes bezitten, maar het is niet toegestaan om het buiten hun huis of op openbare plaatsen te dragen, inclusief in een auto.Het overtreden van deze wet kan leiden tot een aanklacht van klasse A.

Kun je een mes openen in Minnesota?

Open carry verwijst naar zichtbaar een mes in het openbaar.In Minnesota kunt u openlijk elk juridisch mes dragen, zoals op uw middel in een schede.

Kun je een mes verbergen in Minnesota?

Verborgen carry omvat het dragen van een wapen op een verborgen maar gemakkelijk toegankelijke manier, ook in uw auto.In Minnesota kunt u het dragen van elk mes dat legaal is om te bezitten te verbergen.

Zijn vlindermessen legaal in Minnesota?

Nee, vlindermessen (ook bekend als Balisong -messen) zijn niet specifiek verboden volgens de staatswet van Minnesota.Dit betekent dat ze over het algemeen legaal zijn om te bezitten, te dragen en te gebruiken binnen de staat.Lokale wetten kunnen echter extra beperkingen hebben, dus u moet altijd de verordeningen in uw specifieke plaats controleren.

Zijn OTF (out-the-front) messen legaal in Minnesota?

OTF-messen, of out-the-front messen, zijn een soort automatisch mes waar het mes zich direct uit het handvat uitstrekt.Volgens de veranderingen in de Minnesota -wet in 2020 zijn automatische messen, waaronder OTF -messen, niet langer breed verboden.Daarom, ja, OTF -messen zijn legaal in Minnesota.Intentie en de manier van gebruik zijn echter van cruciaal belang.Het bezitten van elk type mes met de bedoeling om een andere persoon te schaden is illegaal.

Zijn zwaartekrachtmessen legaal in Minnesota?

Gravity Knives, die openen door de zwaartekracht of een film van de pols, worden niet expliciet aangepakt in de wet van Minnesota.Dit suggereert dat ze over het algemeen legaal zijn om te bezitten, te bezitten en te dragen.Zoals altijd is de bedoeling van gebruik echter cruciaal.Het gebruik van elk mes met de bedoeling om schade te veroorzaken is illegaal, ongeacht het type mes.

Zijn automatische messen legaal in Minnesota?

Vanaf 2020 zijn automatische messen (ook bekend als Switchblades) legaal in Minnesota.Dit markeert een wijziging van de vorige wet, die de productie, overdracht of bezit van dit soort messen had verboden.Hoewel eigendom en algemene dragen van automatische messen nu zijn toegestaan, blijft het gebruik van elk mes met de bedoeling om anderen te schaden illegaal onder de wet van Minnesota.En zoals altijd, controleer op alle lokale beperkingen in uw specifieke gebied die aanvullende regels kunnen opleggen.

Conclusie

Minnesota Knife Law – The Complete Guide (In Plain English) (6)

Aan het einde van de dag lijkt het begrijpen van de meswetten van Minnesota niet overdreven ingewikkeld.Dat gezegd hebbende, ik ben gewoon een normale kerel, en ik werkte me een weg door de hele juridische jargon was een sleur.

Dus, terwijl ik mijn best deed, controleer je altijd je staatswebsite op de meest actuele informatie!

Zijn Switchblades illegaal?(Het hangt er van af…)

Lees verder

Lees verder

Waarom zijn zwaartekrachtmessen illegaal?(Omdat ik er een wil ...)

Lees verder

Is CTS XHP een goed messtaal?(En waar is het goed voor)

Lees verder

Lees verder

Lees verder

Minnesota Knife Law - The Complete Guide (in gewoon Engels) (2024)

FAQs

Can you legally carry a knife in Minnesota? ›

While most knives are legal in Minnesota, you may face significant consequences if caught with a switchblade. The penalties for illegal knife possession can vary based on the law you violated, but in most cases, possessing a dangerous weapon will result in misdemeanor or gross misdemeanor charges.

What size knife is legal to carry in MN? ›

On a federal and state level, there are NO blade length restrictions. The only restriction at the Federal level has to do with “switchblades” (that can be a different article). Note that carrying a knife is illegal, regardless of length, in courthouses and certain state buildings (MN Statute 609.66 Subd.

What type of knives are illegal in Minnesota? ›

Is it legal to possess a knife in Minnesota? Yes, you can legally possess any knife in Minnesota other than an automatic knife (aka switchblade). Switchblades are illegal to possess in Minnesota.

Can you carry a 3 inch blade? ›

It is an offence to carry any sharp or bladed instrument in a public place, with the exception of a folding pocket knife where the cutting edge of the blade is 7.62 cm (3 inches) or less.

Can you use a knife for self defense in Minnesota? ›

Legal Self-Defense Weapons in Minnesota

Firearms, knives, pepper spray, and stun guns or tasers are legal to use in MN, save for certain weapons restrictions such as the following: A person must have a permit to carry before they can carry a firearm in public.

Can I carry a knife around with me? ›

In the State of California, there is no maximum length for knives in general. However, the maximum legal length for a switchblade knife is 2 inches. Additionally, it is illegal to carry daggers or dirks concealed, and also illegal to carry many types of knives which are designed for concealment.

Can you carry a 3 inch knife in public? ›

It is illegal to carry any sharply pointed or bladed article in a public place (with the exception of a folding pocket knife, which has a blade that is less than 7.62cm or 3 inches). A lock knife is NOT a folding pocketknife and therefore it is illegal to carry these knives regardless of the length of the blade.

What's the maximum penalty for carrying a knife? ›

The maximum sentence for carrying a knife illegally is four years in prison and an unlimited fine.

How big of a knife can you check? ›

Rules For Flights In The USA

According to TSA regulations, folding knives with blades that are less than 2.36 inches in length are allowed in checked baggage. These knives must be securely wrapped and stored so they won't injure baggage handlers or other travelers.

What is the most illegal knife? ›

Ballistic knives are the most banned knives in the country, and the fed says there are good reasons behind the restraint order.

What weapons are illegal in Minnesota? ›

The following are illegal to possess:
  • Machine guns or machine gun conversion kits.
  • Short-barreled shotguns.
  • Spring guns.
  • Swivel guns.
  • Set guns.

Which states have the strictest knife laws? ›

New York. It's not news that New York has stricter weapon laws than almost any other state, so be sure to do your research and take precautions as laws are changing all the time.

Can you carry a pocket knife in France? ›

It is forbidden to carry and transport a category D weapon (in a car for instance) without legitimate grounds. Article R315-1 of the Domestic Security Code is very clear on this subject. 🔪 So it is officially prohibited in France to keep a knife on your person.

What size blade can you bring through airport security? ›

Personal items
ItemsAllowed in hand baggage?Allowed in hold baggage?
Knife (with a sharp or pointed blade and/or a blade longer than 6cm)noyes (check with airline)
Small scissors (with blades no longer than 6cm)yesyes
Large scissors (with blades longer than 6cm)noyes (check with airline)
Round-ended/ blunt scissorsyesyes
16 more rows

Do you have to declare knives in checked luggage UK? ›

Please, note that following the UK governmental guidelines it is essential to declare knives in checked luggage as well as in hand luggage.

What are the weapon laws in Minnesota? ›

​​​Under Minnesota law, individuals must obtain a permit to carry a handgun in public. There is no stipulation in the law regarding whether that weapon must be concealed. A permit to carry constitutes a permit to purchase.

Is it illegal to carry a gravity knife in Minnesota? ›

Conclusion. The simplified version of the law is: you can own any knife you would like in Minnesota as long as it is not a switchblade and you can carry any knife, open or concealed, as long as you do not have the intent to harm others.

Are brass knuckles illegal in MN? ›

In Minnesota, brass knuckles are illegal. The law covers the manufacturing, transfer, and possession of brass knuckles. The punishment will depend on where the person was found with brass knuckles, but the punishment ranges from ninety days to one-year imprisonment and a fine between $1,000–3,000.

What size knife is legal to carry in Wisconsin? ›

According to Wisconsin law, it's legal to carry a knife as long as it's not intended to be used as a weapon. Knives with blades less than 3 inches in length are legal to carry openly or concealed, while knives with longer blades are only legal to carry openly.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6404

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.